GENEL - 29 Aralık 2011 Perşembe 11:00

BAKAN BAYRAKTAR, GAZİANTEP`TE

A
A
A
BAKAN BAYRAKTAR, GAZİANTEP`TE

Bir dizi ziyaret ve açılış için Gaziantep’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti.
Sabah saatlerinde Bakan Bayraktar ve beraberindeki heyet, Gaziantep Valiliği’ne geldi. Burada protokol üyeleri ile tek tek tokalaşan Bakan Bayraktar daha sonra tören mangasını selamladı. Bakan Bayraktar daha sonra beraberindeki heyetle Vali Erdal Ata’nın makamına geçti. Burada Vali Erdal Ata bölgede yapılan çalışmalar ve yaşanan sıkıntılarla ilgili Bakan Bayraktar’a bilgiler verdi. Bakan Bayraktar, Gaziantep’in bir çok konuda başarıya ulaştığını ifade ederek, "Büyük göç almasına rağmen Gaziantep, vatan
ve millet ekseninin mili değerlere bağlı kalarak gelişmesi Türkiye ve Gaziantep için taktir edilecek bir husustur. İktidarımız dönemde Gaziantep’e çok büyük önem verdik. Tabi nüfus artışı burada çok hızlı oluyor. Buda beraberinde ketsel sorunlarını beraberinde getiriyor. TOKİ’deki görevimiz sırasında da Gaziantep ile yakın çalıştık ve önemli projelere imza attık" dedi.
Önümüzdeki hafta içinde ’Afet riski altındaki alanların dönüşümü’ Kanunu’nun Meclis’e geleceğini ifade eden Bakan Bayraktar, "Bu kanun Bakanlar Kurulu’ndan geçti ve önümüzdeki hafta Meclis’e geliyor. Bu kanun kentsel dönüşümlerde bir seferberlik olacaktır. Buradaki en önemli husus hangi ilin belediyeleri çok daha bu işe sarılırsa biz onlara ağırlık vereceğiz. Tabii ki önceliğimiz deprem kuşağı üzerinde bulunan şehirler ve yerleşim alanlarıdır. Şehirlerin temel gelişimi yapılan binalardır. Yerleşime
dayalı olarak yapılan konut binalarının, sanayi, sağlık, okul park, bahçe ve ulaşım gibi her konuda mutlaka bir birine entegre olarak dizayn edilmelidir" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)