GENEL - 13 Eylül 2018 Perşembe 16:42

Milli Mücadele Müzesini 130 bin kişi ziyaret etti

A
A
A
Milli Mücadele Müzesini 130 bin kişi ziyaret etti

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi, Gaziantep’in 6.

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi, Gaziantep’in 6.317 şehit vererek ortaya koymuş olduğu destansı mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak amacıyla, restore ederek hizmete sunduğu Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’ni açılışından bu yana 130 bin 353 kişi ziyaret etti.


Kurtuluş Savaşı’nda Fransızlara ve İngilizlere karşı tek yumruk olup, Dünya’ya örnek gösterilecek bir mücadele ortaya koyan Gazianteplilerin kurtuluş destanı Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’nde yeniden hayat buldu. Ecdadın zor koşullar altında düşmanın teknolojik silahlarına karşı verdiği mücadele bal mumu heykeller ve ses efektleri ile profesyonel rehberler anlatımında gelecek nesillere aktarıldığı Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’ni 130 bin 353 kişi ziyaret etti.


Ömer Halisdemir unutulmadı


15 Temmuz kahramanı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in darbeci hain General Semih Terzi’yi alnından vurması olayının da canlandırıldığı müzede, mağaranın Kurtuluş Savaşı’nın ardından sabunhane ve depo gibi gündelik yaşam alanı olarak kullanılmasına da yer veriliyor.


Uzun çalışmalar sonucunda müzeyi kentte kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Burası Gaziantep’in kuruluşunda Heyeti Merkeziye’nin kullandığı bir mekân. Kurtuluş Savaşı’nda baskınlar olduğu zaman bu tünelleri kullanarak, farklı mekânlardan çıkmak suretiyle savaşı buradan yönetmişler. Gaziantep’in kurtuluş savaşında bir çok olayları içinde barındırmış çok önemli mekanlardan birisi. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen Şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.” dediği yerdeyiz. Kurtuluş Savaşı’nın en çetin geçtiği mekanlardan birisi olan bu mekan, gençlerin tarihlerini daha net bir şekilde görüp geleceklerine yön verecekleri bir müzedir. Tarihin ruh kazandığı Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’nde “imkanın değil imanın galip geldiği en net bir şekilde anlatılmaktadır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 77 ilde "SİBERGÖZ-37" operasyonu: Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 156 şüpheli yakalandı Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 77 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak ve Bayburt olmak üzere toplam 77 ilde düzenlenen ’SİBERGÖZ-37’ operasyonlarında şüphelilerin; CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu; çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."