ASAYİŞ - 12 Ekim 2018 Cuma 17:23

Şahinbey Belediyesinden bir cami daha

A
A
A
Şahinbey Belediyesinden bir cami daha

Şahinbey Belediyesi vatandaşın ibadetlerini yapabilmeleri için yaptığı camiler zincirine bir yenisini daha ekleyerek Şahinbey İlçesi’nin yeni mahallelerinden olan Çimenli Mahallesi’ne yaptırdığı camiyi vatandaşların hizmetine sundu.

Şahinbey Belediyesi vatandaşın ibadetlerini yapabilmeleri için yaptığı camiler zincirine bir yenisini daha ekleyerek Şahinbey İlçesi’nin yeni mahallelerinden olan Çimenli Mahallesi’ne yaptırdığı camiyi vatandaşların hizmetine sundu.


Şahinbey Belediyemiz vatandaşlarına daha kaliteli hizmet sunabilmek için çalışmalarını her alanda sürdürmeye devam ediyor. Çimenli Mahallesi’ne yapılan cami zemin ve asma kat olmak üzere iki kattan oluşurken, cami 450 m2 alan üzerine inşa edildi. Cuma namazı öncesinde Çimenli Mahallesi’nde düzenlenen açılış törenine Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftü Vekili Mustafa Deniz, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


"57 Cami inşa ettik


Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, gelecek nesillerin yetişmesinde camilerin çok önemli yeri olduğunu belirleterek, “Rabbim nasip etti Çimenli Mahallemize yaptığımız camimizi tamamladık. Göreve geldikten sonra şimdiye kadar 57 tane camiyi yaparak vatandaşımızın hizmetine sunduk ve şuanda da 39 tanede inşaatı devam eden camimiz var. Buralar Allah’ın evi ve dolaysıyla bizlerinde ibadet yeri. Buralar bizlerin birlik olduğumuz yerler. Vatandaşlarımızın ortak kullanım alanları olan taziye evleri, sosyal tesisler ve camilere elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz. Şuanda mahalle olan köylerimizin içerisinde dahi park, asfalt ve kilit taşı yapımını tamamladık. Şimdi Cami Sosyal tesisi ve taziye evlerini yapıyoruz. Şuanda inşaat devam eden 50’ye yakın sosyal tesisimiz var. Onlarında ihtiyacını karşıladıktan sonra köyle şehrin arasında bir fark kalmamış oluyor. Eskiden köylerimizde tozdan, çamurdan geçilmezdi. Şimdi ise sadece tarlada toprağa basıyorlar. Bu anlamda belediyelerimiz çok önemli hizmetler yaptı” dedi.


Şahinbey İlçe Müftü Vekili Mustafa Deniz, Çimenli Mahalle sakinlerinin camiyi doldurması gerektiğini belirterek, “Güzel hizmetler her zaman alkışlanır ve teşekkür edilir. Şehir merkezlerinde ve mahalle olan köylerimizde belediyemiz müftülüğümüz ve Diyanet İşleri Başkanlığımızı cami yapımlarında destekliyor. Kendisinden Allah Razı olsun. Bu dönemleri hep özledik ve arzuladık. Devletin her kademesinin halkın içerisinde olması gerekiyor. Bu camimiz nasıl imar edildiyse, mahalle halkımıza da burası bir emanet ve manevi olarak cemaatsiz bırakmamak suretiyle burası taçlanacaktır” dedi.


Çimenli Mahalle Muhtarı Hilmi Şimşek, Çimenli Mahallesi’ne yapılan cami için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.