GENEL - 13 Haziran 2019 Perşembe 12:47

Gaziantep’te yaz spor okulları kapılarını açıyor

A
A
A
Gaziantep’te yaz spor okulları kapılarını açıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi içerisinde bulunan yarı olimpik yüzme havuzuyla Türkiye Futbol Federasyonunca onaylanan kalite belgeli futbol sahası, 2019 yaz spor okulları kapsamında, 7-14 yaş arası çocukları ağırlayacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi içerisinde bulunan yarı olimpik yüzme havuzuyla Türkiye Futbol Federasyonunca onaylanan kalite belgeli futbol sahası, 2019 yaz spor okulları kapsamında, 7-14 yaş arası çocukları ağırlayacak.


1 Temmuz’da başlayacak kurslar 9 Ağustos’ta son bulacak. 28 Temmuz 2019’a kadar kayıtların alınacağı ücretsiz yaz okullarında uzman eğitmenlerin dokunuşuyla geleceğin yıldız adayları eğitilecek.


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çocuklarımızı fikren, zikren ve bedenen neye ihtiyacı varsa yapacağız, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamak durumundayız” dedi.


Büyükşehir, kentin dört bir yanına açtığı yaz spor okullarıyla adeta göz kamaştırdı. Bu yıl açılacak 12 yaz spor merkeziyle, yetenekli çocuklar mercek altına alınacak. 2018-2019 eğitim öğretim yılını aldığı karneyle taçlandıran binlerce çocuk 3 aylık tatil süresini dolu dolu geçirmek için yaz okullarının yolunu tuttu. Yoğun ilginin gözlendiği kayıtlarda bugüne kadar binin üzerinde çocuk yeteneklerine göre kaydını yaptırdı. 12 branşta bir ay boyunca eğitim alacak çocukların kabiliyetleri ortaya çıkarılacak.


Buna göre Büyükşehir Belediyesi Talat Özkarslı Spor Salonu’nda basketbol, voleybol, badminton, karate, tekvando, güreş, judo ve jimnastik branşında kursiyerlere eğitim verilecek. Perilikaya Spor Salonu’nda basketbol, voleybol, badminton, karate, tekvando, güreş, judo branşında çocuklar eğitilecek. Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi’nde çocuklar yüzme, basketbol, voleybol, futbol ve atletizmde eğitim alacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Merkezi’nde kursiyerler tenis ve futbol branşında kendisini geliştirecek. Hasan Doğan ve Batur Futbol Sahası’nda ise geleceğin futbol yıldız adayları yetiştirilecek. Mehmet Şimşek Tenis Kompleksi’nde de tenis branşı üzerine eğitim verilecek.


Öte yandan Şehit Hüseyin Gümüş İmam Hatip Ortaokulu, Nilgün İsmet Akınalan İlkokulu, Nesrin Mehmet Abar İlkokulu, Abdülkadir Konukoğlu Fen Lisesi ve Gaziantep Lisesi’nde basketbol, voleybol ve badminton branşında eğitmenlerin nezaretinde yetenekli kursiyerler ortaya çıkarılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da 29 özel birey bir günlüğüne asker oldu Muğla İl Jandarma Komutanlığı, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında duygu dolu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Temsili askerlik uygulamasıyla üniforma giyen 29 engelli birey, yemin ederek askerlik heyecanını yaşadı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen "Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni", engelli bireyler ve aileleri için unutulmaz bir güne dönüştü. Aralarında 3 genç kızın da bulunduğu toplam 29 bedensel ve zihinsel engelli vatandaş, bir günlük temsili eğitimlerini tamamlayarak Türk bayrağı ve silah üzerine el basıp yemin etti. Güne heyecanla başlayan temsili askerler, ilk olarak üniformalarını giydi. Askerliğin temel kuralları olan esas duruş, selamlama ve yanaşık düzen eğitimlerini başarıyla tamamlayan gençler, ardından Mehmetçik ile birlikte yemek yedi. Törenin en duygusal anı ise ailelerin gözyaşları içinde izlediği yemin töreni oldu. Yemin sonrası protokol üyeleri tarafından gençlere terhis belgeleri takdim edildi. Program, askeri marşlar eşliğinde yapılan resmi geçit töreni ve motosikletli jandarma timlerinin gösterisiyle sona erdi. Törende konuşan Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, vatan hizmetinin her Türk’ün hakkı ve ödevi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Bugün, kutsal vatani görevini yapmak üzere Jandarma Teşkilatına katılan kardeşlerimizin heyecanını paylaşıyoruz. Sizlerin sevginizde, düşüncenizde ve başarınızda engel yoktur. Engeller vatanı sevmekle, vatana sadakatle aşılır; sizler bugün tüm bu engelleri aştınız. Sizinle kurduğumuz bu güçlü gönül bağı bizlere büyük bir manevi güç verdi" Şen, konuşmasında ailelere de seslenerek, "Evlatlarını vatan sevgisiyle yetiştirip bugün Jandarma saflarına emanet eden anne ve babaları en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi. Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı ise törende yaptığı konuşmada, askerliğin Türk milleti için bir görevden öte, bir "Mehmetçik Ruhu" olduğunu belirtti. Sarı, şu ifadeleri kullandı: "Bugün burada millet olma şuurunu ve şanlı bayrağımızın gölgesinde buluşmanın manasını hissediyoruz. Engelli bireylerimiz; azimleriyle, hayata kattıkları farkla toplumumuzun güçlü ve vazgeçilmez bir parçasıdır. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında yer alabilmesi için çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir "dedi.
Bolu İletişim Başkan Yardımcısı Şahin: "Teknoloji bağımlılığı sosyal izolasyona neden oluyor" Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı İlhami Giray Şahin, Bolu’da üniversite ve lise öğrencileriyle bir araya geldiği programda, teknoloji bağımlılığının dikkat dağınıklığı, siber zorbalık ve sosyal izolasyon gibi riskleri beraberinde getirdiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı İlhami Giray Şahin, Bolu’da düzenlenen "İhtisas Akademi 26" programında öğrencilerle buluştu. Dijitalleşmenin hayatın birçok alanında önemli kolaylıklar sağladığını belirten Şahin, beraberinde bazı riskleri de getirdiğine dikkat çekti. Programda İhtisas Akademi’nin sinevizyon gösterisi de izletildi. "Yüz yüze iletişim daha çok çevrimiçi mecralarda gerçekleşmektedir" Geleneksel kitle iletişim araçlarının dönüşmeye başlamasıyla yüz yüze iletişimin daha çok çevrimiçi mecralarda gerçekleştiğini aktaran Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı İlhami Giray Şahin, "Geleneksel kitle iletişim araçlarının zamanla değişmeye ve dönüşmeye başladığını hepimiz müşahede ediyoruz. Zaman ve mekan kavramını ortadan kaldıran dijital teknolojiler, insan hayatına yalnızca hız katmamış, aynı zamanda kişilerarası iletişime de dönüşmüştür. Bu süreçte yüz yüze iletişim daha çok çevrimiçi mecralarda gerçekleşmektedir. Küreselleşme ve dijital teknolojilerle hayatımıza giren bir diğer unsur ise sosyal medya platformlarıdır. Görsel ve işitsel ögelerin yaygın olarak kullanıldığı sosyal medya platformlarının, bireylerin başta bilgi ve haber edinme, sosyalleşme ve eğlence aracı olarak kullanmak üzere çeşitli amaçlarla etkileşim sağladığını biliyoruz. Sosyal medya, bilgiye hızlı erişim, etkileşim ve kişilerarası iletişim kurma imkanı sağlasa da aşırı kullanıldığında maalesef fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklara da sebep olmaktadır. Bu teknoloji bağımlılığı; dikkat dağınıklığı, siber zorbalık, sosyal izolasyon gibi riskleri de beraberinde getirmektedir. Gün içinde uzun saatler boyunca sosyal medyadan takip edilen kısa ve görsel odaklı içerikler, kaydırmalı videolar ve emoji kısaltmalarının yaygın kullanımı ile hem dil hem de algılama biçimi bundan etkilenmektedir. Bu durum, farkındayız ya da değiliz, kaygı, stres ve yalnızlık duygularını artırırken dilde de bozulmalara neden oluyor. Dolayısıyla hayatımızda dijitalleşme; hız ve verimlilik, küresel erişim, bilgiye kolay ulaşım, düşük maliyet ve tasarruf gibi özellikler katsa da birtakım riskleri de bilerek, isteyerek beraberinde getiriyor" dedi.
Antalya Manavgat Belediyesine yönelik yolsuzluk yolsuzluk davasında karar açıklandı Manavgat Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk, rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında 5’i tutuklu 41 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Manavgat Belediyesi’ne yönelik geçen yıl nisan ayında başlatılan ’yolsuzluk’, ’rüşvet’ ve ’irtikap’ soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, aynı yılın temmuz ayında tutuklandı ve görevinden uzaklaştırıldı. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Niyazi Nefi Kara ile belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve iş insanlarının da aralarında bulunduğu 41 sanık hakkında hazırlanan iddianame, Manavgat 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Manavgat Belediyesi içinde çıkar amaçlı suç örgütü kurulduğu, örgütün yöneticiliğini de Niyazi Nefi Kara’nın yaptığı belirtilerek, Kara’nın, kamu gücünü kullanarak bir araya getirdiği kişilerle ’suç örgütü kurmak’, ’rüşvet almak’, ’zimmet’ ve ’irtikap’ suçlarının birincil sorumlusu olduğu iddia edildi. İddianamede Niyazi Nefi Kara hakkında ’suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ’rüşvet’, ’irtikap’ gibi 6 ayrı suçtan toplam 31 yıldan 69 yıla kadar hapis, diğer sanıklar hakkında ise çeşitli hapis cezaları talep edildi. Niyazi Nefi Kara, belediye başkan yardımcıları Mehmet Engin Tüter ve Sıla Ceyhan Berkaya, Kara’nın yeğeni Hüseyin Cem Gül ve müteahhit Mesut Kara’nın tutuklu yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, ’suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ’rüşvet’, ’irtikap’, ‘suçtan kaynaklanan malvarlığını aklama’ suçlarından Niyazi Nefi Kara’ya toplam 45 yıl 22 ay 15 gün hapis ve 2 milyon 500 bin lira adli para, baklava kutusuyla rüşvet alırken suçüstü yapılan Belediye Başkan Yardımcısı Engin Tüter’e 40 yıl 20 ay hapis ve 2 milyon lira adli para, Niyazi Nefi Kara’nın yeğeni Hüseyin Cem Gül’e 41 yıl 9 ay hapis ve 2 milyon TL, Mesut Kara’ya 22 yıl 28 ay 15 gün hapis ve 1 milyon 400 bin lira adli para, İlker Günay’a 23 yıl 15 ay 15 gün hapis ve 1 milyon 800 bin lira, Demir Demir’e 16 yıl 28 ay hapis ve 1 milyon 666 bin lira adli para, Belediye Başkan Yardımcısı Sıla Ceyhan Berkaya’ya 12 yıl 10 ay 30 gün, özel kalem müdürü Buğlem Şahbaz’a 7 yıl 8 ay 15 gün hapis, belediye meclis üyesi Mehmet Tosak’a 5 yıl cezası verdi. Mahkeme ayrıca M. Okan Kaya’ya da ‘rüşvet’, ‘irtikap’ ve ‘suçtan kaynaklanan malvarlığını aklama’ suçlarından 8 yıl 21 ay 15 gün hapis ve 540 bin lira adli para verdi. Bazı sanıkların beraatine karar veren mahkeme heyeti bir kısım sanığa da çeşitli suçlardan cezalar verdi. Mahkeme heyeti tutuklu sanık Sıla Ceyhan Berkaya’nın adli kontrolle tahliyesine karar verirken, İlker Günay ve Demir Demir’in hükmen tutuklanmalarını kararlaştırdı. Mahkeme Niyazi Nefi Kara’ya ait Manavgat’ın Side Mahallesi’ndeki taşınmaz ile bazı sanıklara ait araçların suçtan elde edilen gelirle alındığını belirterek müsadere edilmelerine karar verdi. Mahkeme başkanı, alınan kararların, gerekçeli kararın taraflara tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’nde istinaf edilebileceğini belirtti.