YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 16:56

SAĞLIKLI YAŞAMA, SAĞLIKLI DESTEK

A
A
A
SAĞLIKLI YAŞAMA, SAĞLIKLI DESTEK

Şehitkamil Belediyesi Kent Gönüllüleri projesi kapsamında risk taraması yaptı.
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan, Kent Gönüllüleri projesi kapsamında uygulanmaya başlanan hipertansiyon, kansızlık, kanser ve diyabet gibi konularda Şehitkamil Aile Merkezleri’ndeki bayanlara risk taramaları yapıldı. Gaziantep Üniversitesi öğretim görevlileri ile üniversitede okuyan Kent Gönüllü 40 öğrencinin katkıda bulunduğu proje Şehitkamil Aile Merkezleri’nde uygulanmaya başlanıldı. Öğretim görevlileri tarafından bayanlara obezite, tansiyon, bel çevresi
ölçümü, boy uzunluğu, kilo, kolesterol, şeker, hipertansiyon, kansızlık, kanser ve diyabet gibi konularda tek tek sağlık kontrolünden geçirilerek hastalığı ilerlemiş olanlar var ise hastanelere yönlendirildi. Kanser belirtileri olan bayanlar ise Şehitkamil Belediyesi’nin destekleriyle KETEM’e gidip orada gerekli tetkik ve araştırmaları yapılıyor. Risk taramalarının yanı sıra menopoz, osteoropoz, obezite-tansiyon, kadına şiddet konularında bayanlara 45 dakika eğitim verildi.
Karacaoğlan Aile Merkezlerindeki bayanlara bilgiler veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Nazan Güler, bir toplumsal gönüllülük başlattıklarını söyleyerek, "Amacımız topluma hizmet etmek sağlık birikimlerimizi bilgilerimizi sizlerle paylaşmak sağlık konusunda yardımcı olmak, projemizi uygulamamızda bize destek olan ve yardımcı olan Belediye Başkanımıza ve rektörümüze çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Aile Merkezi üyeleri yapılan uygulamanın çok faydalı olduğunu belirterek, "Bu tesisleri yaparak topluma kazandıran ve bizlerin eğitimine katkı sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Bu çalışma ile insan yaşamında en önemli faktör olan sağlık konusunda çok önemli bilgilere sahip olduk, tek tek sağlık kontrolünden geçirilerek bize tavsiyelerde bulunuldu. Bizde öğrendiklerimizi çevremizle paylaşarak bu çalışmaya destek olmak istiyoruz" diye konuştular.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-