YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 09:39

BAŞKAN GÜZELBEY ORTAK YAYIN PLATFORMUNUN KONUĞU OLDU

A
A
A
BAŞKAN GÜZELBEY ORTAK YAYIN PLATFORMUNUN KONUĞU OLDU

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, moderatörlüğünü Kanal 27 TV Genel Müdürü Galip Ünlükara’nın yaptığı ve Olay TV, Kanal 27, Mega TV, Kanal 5, GRT ve Hisar Televizyonlarının oluşturduğu ’TV Ortak Yayın Platformu’nun canlı yayın konuğu oldu.
Kanal 27 TV Stüdyolarından canlı yayınlanan programda, Galip Ünlükara’nın gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Güzelbey, Gaziantep’in, 2011 yılını birbirinde önemli projeler ve gelişmelerle geride bıraktıklarını söyledi. Güzelbey, “Ülkemiz büyüyor, gelişiyor. Büyüme ve gelişme kaçınılmaz olarak her ülke için beraberinde bir takım sıkıntıları da getiriyor. Bu sene 25 Aralık’ı, 22 Aralık tarihinde Fransız Parlamentosunda alınan kararın gölgesinde kutladık. Yani Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini çekemeyenler, onu engellemeye çalışanlar bu çeşit yalan ve iftiralarla Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyorlar” dedi.
Başkan Güzelbey, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu sene güzel Antebimizin Fransız işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümünü kutladık ama bu kutlamalara 22 Aralık tarihinde Fransız Meclisi’nin aldığı karar gölge düşürdü. Diyor ki Fransa Meclisi; ’1914-1915 yılları arasında Türkiye’de Ermeni soykırımı yoktur diyene hapis cezası ve 45 bin Euro para cezası var’ Bunu bir kere sorgulamak lazım, yıllardır Türkiye’ye ifade özgürlüğü yok, fikir özgürlüğü yok diyen siz değil miydiniz? Türkiye’nin Avrupa Birliğine girebilmesi için ilk önce ifade özgürlüğünü getirmeli diyen siz değil miydiniz? Bu ne samimiyetsizlik, bu ne iki yüzlülük, bu ne ciddiyetsizlik diye sormazlar mı adama? Fransız Meclisi’nin aldığı kararı çok iyi etüt etmek lazım, bu karar Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmek ya da etmemek değil, ifade özgürlüğünü kısıtlayan bir karardır. Hani siz ileri demokrasiydiniz, Avrupa’nın en gelişmiş, demokrasisi en iyi olan bir ülkesiydiniz? Nasıl siz ifade özgürlüğünü engellersiniz."
FRANSIZ SİYASETİ OYNAK VE İKİYÜZLÜDÜR
"Tabi bizim burada biraz daha sakin olmamız, biraz daha serinkanlı olmamız ve onlara bu şekilde yanıt vermemiz lazım. Bizim karşılığında dava açmamız, tepki göstermemiz lazım" diyen Güzelbey, şöyle devam etti:
“Sayın Başbakanımız çok güzel çıkışlar yaptı, gerekli cevabı zaten verdi ama bu arada bütün gözler de Antep’e döndü. Çünkü biz bir işgal görmüş, hem de Fransız İşgali görmüş bir memleketin torunlarıyız, 25 Aralık 2011’de bunun 90.Yılı. Şunu gayet iyi biliyoruz, Fransa siyaseti daima oynaktır, şimdiki olduğu gibi daima ikiyüzlüdür. Biz güçlü olmak zorundayız, eğer biz güçlü devlet olursak, ekonomisi güçlü, siyaseti güçlü, içeride bir sorun yaşamayan, birbirine tutkun, yekvücut, bir yumruk olmuş bir ülkenin karşısında Fransa, Ermenileri bile satar. Siz bakmayın bugün Ermenilere sahip çıkmalarına, 2-3 ay sonra seçim var, bu yapılan işlerin tamamı Sarkozy’nin bir seçim yatırımıdır. Bu bize bir ihtar olsun, biz daha çok çalışalım, daha çok üretelim, gençlerimize daha iyi eğitim olanakları sunalım, yurt içinde, yurt dışında lobi oluştursunlar, güç olsunlar. O zaman işte bunlar geri adım atarlar. Biz işgal görmüş bir kentin belediyesi olarak bir takım tedbirler aldık, arıtma tesisimizde atık suların temizlenmesi ile ilgili işin ihalesini alan Fransız firması ve elektrikli otomobil anlaşması yaptığımız bir Fransız firması ile olan anlaşmamızı iptal ettik. Siz istediğiniz kadar Türkiye’yi iç politikanıza malzeme yapın biz sessiz kalalım, yok öyle bir şey."
FRANSA’YA GİTMEYİ İÇİM ALMIYOR
Bu yıl Avrupa Konseyi tarafından Yerel Demokrasiyi En İyi Uygulayan Kent olarak, Avrupa’nın 12 Yıldız Kentlerinden biri olarak seçildiklerine dikkat çeken Güzelbey, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bize bu unvanı veren Fransa değil, Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu ve merkezi Strazburg’da olan bu kuruluştur. 19 Ocak tarihinde Paris’te düzenlenecek ödül törenine belediyemizden üst düzeyde katılmama kararı aldık. Dış işlerine sorduk, büyüklerimize sorduk, meclis üyelerimizin görüşlerini aldık, nihayetinde ödülü veren Fransa değil ama tören orada olduğu için en alt düzeyde temsille ödülümüzü alacağız. İşin doğrusu şu sıcak dönemde de gitmeyi zaten içim hiç almıyor."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.