GENEL - 15 Eylül 2019 Pazar 14:15

Bakan Gül ve Vali Gül’den Mecidiye han’a tam not

A
A
A
Bakan Gül ve Vali Gül’den Mecidiye han’a tam not

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilerek Gaziantep turizmine kazandırılan Mecidiye Han’ı gezerek incelemelerde bulundular.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilerek Gaziantep turizmine kazandırılan Mecidiye Han’ı gezerek incelemelerde bulundular.


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yoğun çalışmaları sonrasında harabe haldeyken restore edilen ve sahafcılar çarşısı olarak kullanılacak olan Mecidiye Han’da yapılan çalışmaları farklı günlerde inceleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Gaziantep Valisi Davut Gül, handaki başarılı çalışmalara tam not verdiler.


Gaziantep için bir değer


Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Mecidiye Han’ın Gaziantep’in önemli bir kültür mirası olduğunu belirterek, "Gaziantep’imizin tarihi ve kültür mirasını gün yüzüne çıkarmak için yapılan çalışmalar şehrimiz için önemli bir kazançtır. Burası Sahaflar Çarşı olduğunda çok güzel etkinlikler yapılacak, turistlerinde uğrak mekanı olacaktır" dedi.


“Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum”


Gaziantep Valisi Davut Gül, Mecidiye Han’ın Gaziantep için önemli bir kazanç olduğunu belirterek, “Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Mecidiye Han’ın son halini gördük. Burası tamamlanmak üzere. Şehrimizdeki Kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılacağı, sahaflar ve kütüphanelerle ilgili ihtiyaca cevap verecek güzel bir mekan haline geldi. Tarihi bir mekan yeniden Gaziantep’e kazandırılırken, burada kültür ve söyleşi ile ilgili işletmeler olacak. İnanıyorum ki burası faaliyete geçtiğinde birçok şehrin örnek alarak uygulayabileceği bir eser olacak. Bu tarihi hanı gençlerin ve hanım efendilerin özellikle görmesi gerektiğine inanıyorum ve tavsiye ediyorum. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine yapmış olduğu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.