SAĞLIK - 08 Kasım 2019 Cuma 15:20

Bedensel engelli Beyza’dan örnek davranış

A
A
A
Bedensel engelli Beyza’dan örnek davranış

Türkiye’nin Aksaray’daki otizmli çocuklara yapılan yuhalamayı konuştuğu bu günlerde bedensel engelli olan Beyza Temli, kanser hastası arkadaşları için saçlarını kestirdi.

Türkiye’nin Aksaray’daki otizmli çocuklara yapılan yuhalamayı konuştuğu bu günlerde bedensel engelli olan Beyza Temli, kanser hastası arkadaşları için saçlarını kestirdi.


Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bedensel engelli olan Beyza, bir yıldır uzattığı saçının 30 santimlik bölümünü kestirerek, lösemili çocuklara peruk yapılması için başlatılan kampanyaya katıldı. Saçlarını lösemili yaşıtlarına peruk yapılmak amacıyla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Onkoloji Hastanesi’ne göndermeyi planlayan Beyza, geçen yıl da saçlarını kestirerek bağışladığını belirtti. Kendisinin kanser şüphesi ile tedavi gördüğünü hatırlatan Beyza, "Üç yıl önce kanser şüphesiyle hasta yattım. Bir de ameliyat oldum. Çıkan patoloji sonuçlarının temiz çıkmasıyla rahat bir nefes aldım. Lösemi hastalarının yaşadığı kötü psikoloji bilirim. Onlar kadar olmasa da sıkıntı yaşadım. Bu nedenle onlara saçımı bağışlamaya karar verdim. Benim yapabileceğim, elimden gelen bu" dedi.


Annesi Dilber Temli ise kızının kendisini çok duygulandırdığını belirterek, "Kızımla gurur duyuyorum inşallah diğer kişilere de örnek olur" diye konuştu.



Saçını bağışlayana ücretsiz kesim


Beyza Temli’nin kuaförü Aslan Karabulut ise lösemili çocuklar için başlatılan kampanyaya destek olmak amacıyla saçını bağışlayana ücretsiz hizmet verme kararı aldığını ifade etti. Karabulut, tüm kuaförlerin kampanyaya katılması çağrısında bulunarak, "Saç bağışına tüm mesleklaşlarımız ve vatandaşlar destek vermelidir. Bu bilinçle ben burada bağış için saç kestiren hiç bir müşteriden para talep etmiyorum. Bağış yapandan sadece saç kesimi değil, boya, fön gibi hiç bir hizmetten para almıyorum. tamamen ücretsiz hizmet veriyorum" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.