GENEL - 13 Şubat 2020 Perşembe 15:53

Kartopu oynayan çocuklar donmak üzere olan serçeyi veterinere yetiştirdi

A
A
A
Kartopu oynayan çocuklar donmak üzere olan serçeyi veterinere yetiştirdi

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde parkta kar topu oynayan çocuklar, donmak üzereyken buldukları serçeyi veterinere yetiştirdi.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde parkta kar topu oynayan çocuklar, donmak üzereyken buldukları serçeyi veterinere yetiştirdi.


Kar nedeniyle okulların tatil olduğu İslahiye ilçesi Demokrasi Meydanı’nda bulunan parkta çocuklar, karın arasında donmak üzere olan bir serçe buldu. Kuşu yerden alan 8. sınıf öğrencisi Caner Arslan, hemen montunun içine alarak ısıtmaya başladı. 9 .Sınıf öğrencisi Mehmet Ali Koca ve diğer arkadaşlarının önerisi üzerine veteriner aramaya başlayan çocuklar, soğuktan telef olmak üzere olan hayvanı sokak hayvanlarını ücretsiz tedavi eden Veteriner Yusuf Yıldızgil’in kliniğine getirdi.


Serçeyi veterinere yetiştiren çocuklar, parkta oynarken buldukları hayvanın haline dayanamadıklarını ve bu nedenle veterinere götürdüklerini kaydetti. Kuşu bulduklarında soğuktan titrediğini belirten öğrencilerden Caner Arslan, "Karın suyun içerisinde bulduk. Çok üşümüş olmalı. Bulduğumuzda soğuktan titriyordu. Muhtemelen soğuktan güçsüz düşmüş olabilir. Önce biz ısıtmaya çalıştık ama ısıtamayınca hemen veteriner baktık" şeklinde konuştu.



Klima ile ısıtılıp kurutuldu


Çocukların getirdiği serçeye ilk müdahaleyi yapan Veteriner Yıldızgil, hemen klinikteki klimayı açarak kuşu ısıtmaya ve kurutmaya başladı. Serçenin ayaklarından birinin donmuş olabileceğini belirten Yıldızgil, "Ayağının biri ya soğuktan tutmuyor ya da donmuş olabilir" diye konuştu.


Isınan ve kurutulduktan sonra karnı doyurulan serçenin gerekli vitamin takviyesi ve tedavisinin ardından yeniden doğaya salınacağı öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gölbaşı’nda mıntıka temizliği Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçenin dört bir yanında mıntıka temizliği yaptı. Ankara’nın Gölbaşı Belediyesi ekipleri daha temiz bir Gölbaşı için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri gün boyu refüjler, kaldırımlar, yollar, parklar ve bahçelerde temizlik çalışması yaptı. Koordineli bir şekilde çalışan ekipler, çalı süpürgeleriyle kaldırımları ve yolları temizlerken, vakumlu yol süpürme araçları cadde ve ara sokakları pırıl pırıl temizledi. Çöp kutularındaki atıklarda ekipler tarafından toplandı. Yapılan temizlik çalışması ile hem çevre kirliğinin hem görüntü kirliliğinin önüne geçildi. Ankara’nın en temiz ilçelerinden biri olan Gölbaşı’nda, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri her gün çalışmalarına devam ediyor. “Sabahın erken saatlerinden itibaren ekiplerimiz sahaya iniyor” Daha temiz ve ferah bir Gölbaşı için özveriyle çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı “Göreve geldiğimiz ilk gün dediğimiz gibi önceliğimiz halk sağlığı ve çevre kirliliğini önlemek. Ekiplerimiz bunun için gece gündüz çalışıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren ekiplerimiz sahaya iniyor. Mesai gözetmeksizin çalışmalarımız sürüyor. Gölbaşılı hemşehrilerimize temiz ve sağlık bir ortam sunmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Muğla Ula Hüseyin Ercan Ermaş Anadolu Lisesi öğrencilerinden Bilim Fuarı Ula Hüseyin Ercan Ermaş Anadolu Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirmiş olduğu projelerin ve sanatsal etkinliklerin yer aldığı Bilim Fuarı, yerel katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Bilim fuarı; bölgedeki eğitim ve bilim alanındaki iş birliğini güçlendirmek ve gençleri bilimsel çalışmalara teşvik etmek amacıyla büyük bir gelişme sağladı. İçerik bakımından özellikle yerel-kültürel değerlere odaklanan çalışmaların yanı sıra, sanatsal çalışmaların da sergilenmesi, fuarı renkli ve ilgi çekici hale getirdi. Resim çalışmaları, deprem bilinci üzerinde çalışılan projeler, sağlıklı beslenme ve geri dönüşüm üzerine yapılan bilimsel çalışmalar da oldukça ilgi gördü. Psikolojiden matematiksel keşiflere kadar geniş bir yelpazede çalışmalarını sergileyen öğrenciler, belirli süre boyunca gerçekleştirdikleri araştırmaların sonuçlarını fuar katılımcılarıyla paylaştı. Özellikle yerel ve yöresel içeriklere odaklanan projeler, katılımcıların ilgisini çekti ve bölgenin kültürel zenginliğini yansıttı. Düzenlenen etkinlik, yerel topluluğun eğitim ve bilim alanındaki önemli bir adımı olarak kaydedildi. Gelecek yıllarda da benzer etkinliklerin düzenlenerek gençlerin bilimsel keşiflerine destek verilmesi bekleniyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim fuarının açılışına Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yiğit, Ermaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ercan ve çevre okulların müdürleri de katıldı.