EKONOMİ - 11 Temmuz 2020 Cumartesi 11:23

Araban Karpuz’unun hasadına başlandı

A
A
A
Araban Karpuz’unun hasadına başlandı

Araban Ovası’nın bereketli topraklarında yetişen, tadı ve lezzetiyle ‘Araban Baklavası’ olarak bilinen meşhur Araban karpuzunun hasadına başlandı.

Araban Ovası’nın bereketli topraklarında yetişen, tadı ve lezzetiyle ‘Araban Baklavası’ olarak bilinen meşhur Araban karpuzunun hasadına başlandı.


Araban Ovası’nda bu yıl birinci ürün olarak 3 bin dönüm, ikinci ürün olarak da 3 bin dönüm olmak üzere toplam 6 bin dönüm alanda karpuz ekimi yapılan alanda Araban karpuzu hasadına başlandı. Karpuzun tarladaki fiyatı ise 1 TL 30 kuruştan satılıyor.


Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, meşhur Araban karpuzunun 2020 yılının ilk hasadına başlandığını belirterek, ’’Araban Ovası’nın bereketli topraklarında yetişen, tadı ve kalitesiyle yurt genelinde ‘Araban Baklavası’ olarak bilinen meşhur Araban karpuzunun ilk hasadına üreticilerimizle birlikte başladık. Araban karpuzunun tarlada kilogramını 1 lira 30 kuruş ile 1 lira 70 kuruş arasında değişen fiyatlarla toptan alımını yaparak ülkenin tüm bölgelerine tır ve kamyonlarla nakliyesi yapılmaktadır. Araban Ovası’ndaki bilinçli üretim yapan üreticilerimiz tarafından yetiştirilen tadı ve lezzetiyle meşhur Araban karpuzunu yurt genelindeki Araban karpuzu sevenlerin tüketime sunduk. Karpuz, Araban ilçesi tarımında ekonomik önemi oldukça fazla olan bir üründür. Araban Ovası’nda bu yıl birinci ürün olarak 3 bin dönüm, ikinci ürün olarak da 3 bin dönüm olmak üzere yaklaşık 5 bin dönüm civarında gerçekleşen meşhur Araban karpuzu dikimi yapılan alanda bir kısmı seralarda yetiştirilen fidelerin tarlaya dikilmesi ile bir kısmı da çekirdeğin direk tarlaya dikilmesiyle yapıldı. Meşhur makarnalık sert buğdaydan yapılan firik yapımından sonra ve hububat hasadından sonra ikinci ürün olarak karpuz dikimi yapıldı. Araban Ovası’nda yetişen ve ‘Araban Baklavası’ olarak bilinen meşhur Araban karpuzundan her gün yaklaşık 100 kamyon karpuz satışı yapılarak yurt genelindeki tüm il ve ilçelere sevkiyat yapılıyor’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi Penta Teknoloji’nin 2024’ün ilk çeyreğindeki konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artışla 6 milyar TL oldu. Penta Teknoloji, 2023’teki rekor finansal performansını bu yılın ilk üç ayında da sürdürdü. Şirket 2023’teki güçlü finansal pozisyonunu, kârlılık ve cirodaki başarılarını 2024’e de taşıdı. Penta Teknoloji’nin ilk üç aylık konsolide cirosu önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69’luk artışla 6 milyar TL olurken, brüt kârı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artışla toplam 434,9 milyon TL olarak gerçekleşti. 2024’ün ilk üç ayındaki FAVÖK’ü yüzde 53 artarak 258,2 milyon TL’ye ulaşan Penta Teknoloji’nin FAVÖK marjı ise yüzde 4,3 oldu. Penta Teknoloji, aynı dönemde 84,2 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. “Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısıyız” Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, şirketin 34 yıllık yolculuğunda Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir markalarından biri olmayı başardığını belirterek, ilk üç aylık finansal sonuçları şöyle değerlendirdi: “Bugün 40’tan fazla global ve yerel teknoloji markasıyla yaptığımız iş ortaklığıyla yüksek operasyonel kabiliyetimiz, deneyimli ekiplerimiz, dijital alt yapımız ve hizmetlerimizle Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısı konumunda yer alıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde her adımımızda iş ortaklarımızın büyümesini de önceliğimize alıyoruz. Penta Entegrasyon, Penta Abonelik Yönetimi, Penta Depom, Penta Teknoloji Merkezleri gibi hizmetlerimizle sektörde fark oluştururken, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik inovatif ürün ve çözüm seçenekleri sunmaya ve dijitalleşmeye yönelik yatırımlarımızla pazar büyüklüğü ve kârlılık açısından güçlü büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”