SAĞLIK - 23 Ekim 2020 Cuma 19:32

Girişimsel Nöroloji Uzmanı Profesör Dr. Semih Giray Medical Park Gaziantep Hastanesi’nde

A
A
A
Girişimsel Nöroloji Uzmanı Profesör Dr. Semih Giray Medical Park Gaziantep Hastanesi’nde

Son yıllarda sağlık alanında gerçekleştirdiği ivmelerle adından söz ettiren Medical Park Gaziantep Hastanesi, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Son yıllarda sağlık alanında gerçekleştirdiği ivmelerle adından söz ettiren Medical Park Gaziantep Hastanesi, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Girişimsel Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Semih Giray, Medical Park Gaziantep Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.


Medical Park Gaziantep Hastanesi’nde İnme (Felç) hastalarına, endovasküler yeni nesil teknolojilerle, güncel ve kaliteli tedavi metotları hastaların hizmetine sunuluyor.


Girişimsel Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Semih Giray Kimdir?


Prof. Dr. Semih Giray, 1972 yılında Adana’da doğdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1995 yılında tamamladı. Çukurova Üniversitesi’nden 2001 yılında uzmanlığını gerçekleştirdi. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda 2014 ile 2020 yıllarında hizmet verdi. Prof. Dr. Semih Giray’ın kliniksel uzmanlık alanı nöroloji yoğun bakım, girişimsel nöroloji, beyin-damar hastalıkları ve genel nörolojidir. Türkiye’nin birçok yerinde görev yapan Prof. Dr. Giray ilk görevini 1995-1996 yıllarında Bitlis Verem Savaş Dispanseri’nde Pratisyen hekim olarak gerçekleştirdi. 1996 ile 2000 yıllarında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji A.B.D.’da Arş. Gör. olarak 2001 ile 2002 yıllarında ise aynı üniversitede Nöroloji Uzman hekimi olarak çalıştı. 2002 yılına gelindiğinde ise Prof. Dr. Semih Giray, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji A.B.D.’da Uzman hekim olarak başladı ve kariyer serüvenine 2014 yılında Doçent Doktor ünvanı ile devam etti. Bunun yanında 2009 yılından 2014 yılına kadar ise Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi, Nörolojik Yoğun Bakım ve İnme Yoğun Bakım Sorumlusu ve Serebral Anjiografi Ünitesi Sorumlusu olarak hizmet verdi. 2010 ile 2014 yıllarında ise Prof. Dr. Semih Giray, Başkent Üniversitesi, Nörosonoloji Laboratuvarı Sorumlusu (Transkranial doppler USG, karotis-vertebral renkli doppler USG) olarak görev yaptı.


Girişimsel Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Semih Giray, 2014 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji A.B.D’na Doçent ünvanıyla atanmasının ardından, 2015 yılındaki kariyerine ‘’ Profesör’’ ünvanı ile devam etti. Girişimsel Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Semih Giray 2013 yılında kariyer hayatına bir branş daha ekleyerek Sağlık Bakanlığı’nın Onayı ile Yoğun Bakım yan dal uzmanlığını başarılı bir şekilde tamamladı.2014 yılında ise Gaziantep Üniversitesi Kapsamlı İnme merkezini kurdu. Bu bağlamda burada bölgenin tek olan 14 yataklı 3.basamak Nöro-yoğun bakım merkezini hizmete açtı. 2014-2015 yıllarında ise Gaziantep Üniversitesi Serebral Anjiografi Ünitesi Sorumlusu ve Nörosonoloji Laboratuvarı Sorumlusu (Transkranial dopler USG, karotis-vertebral renkli dopler USG) olarak tıp camiasına hizmet vermeye devam etmiştir.


Prof. Dr. Semih Giray, Girişimsel Nöroloji alanında tanınan bir hekimdir. Prof. Dr. Giray’ın (Nörolojik Yoğun Bakım Çalışma Grubu, Beyin Damar Hastalıkları Çalışma Grubu, Girişimsel Nöroloji Bilimsel Çalışma Grubu Üyeliği), Mena-Sino Endovascular Surgery Üyeliği, SVIN Üyeliği bulunmaktadır. Profesör Dr. Giray Girişimsel Nöroloji Çalışma Grubu Moderatörlüğü görevini 2019 yılından bu yana sürdürmektedir.


Medical Park Gaziantep Hastanesi Girişimsel Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Semih Giray, Türk Nöroloji Derneği üyesi olmasının yanında, Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Derneği, Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği, Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği, Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, Klinik Nörofizyoloji ve EEG-EMG Derneği, Çukurova Nörolojik Bilimler Derneği, International Stroke Society, American Association Of Neuromuscular and Electrodiagnostic Medicine, European Federation Of Neurological Societies gibi ulusal ve uluslararası oluşumda aktif biçimde yer almaktadır.


Prof. Dr. Semih Giray’ın, Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan birçok makalesi, bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildirileri bulunmaktadır. Girişimsel Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Semih Giray’ın 2020 yılında İnme tebliğine katkıları nedeniyle de onur ödülü bulunmaktadır.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun” Baharın getirdiği bereketin tüm dünyada daim olmasını ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Hıdrellez Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Tetik, mesajında dünyanın döngüsü ve devamlılığı için büyük önem arz eden, baharın sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelişinin müjdeleyicisi Hıdırellez’in ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirtti. Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları inancının da yaşatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Tetik, mesajının devamında “Halk inancına göre, Hızır ile İlyas peygamberler her yıl sadece bir kez Hıdrellezde buluşabiliyorlarmış. Hızır peygamberin karada, darda kalan kişilere yardımda bulunduğuna, onlara kılavuzluk ettiğine, aynı zamanda bolluk ve bereket getirdiğine, İlyas peygamberin de suların koruyucusu olduğuna inanıla gelmiş. Bununla birlikte 5-6 Mayıs tarihi de baharın başlangıcı olarak değerlendirilmiş. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.