YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 16:41

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YILIN İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YILIN İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ocak ayı meclis toplantısının 1. bileşimini Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’in Başkanlığını yaptığı meclis toplantısında yoklamanın ardından bir önceki dönem tutanağının oylanması ile maddelerin görüşülmesine geçildi.
Hafta sonu Vana yapılan yardım ziyareti ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Başkan Güzelbey, " Van’da meydana gelen deprem sonrasında gerek Büyükşehir Belediyemiz gerek ise Gaziantepli hayırseverler tarafından yapılan yardımlarımız devam ediyor. Hafta sonunda 13 kişilik bir heyet ile Van ve Erciş’te çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Van’da bulunan 6 kardeş köyümüze gıda maddesi ve ihtiyaç malzemesinin yanında 3 kamyon dolusu da halı ve yolluk dağıtımını gerçekleştirdik. Kardeş köylerimizde yaptığımız
incelemelerde eksik bulduğumuz konular ile ilgili çalışmalarımızı hemen başlattık. Köy ziyaretlerimiz sonrasında depremde en çok etkilenen Erciş ilçesinde incelemelerde bulunduk. İlçede iki konteynır kent mevcut. Buradaki vatandaşlarımızın da sorunlarını dinleyerek eksik gördüğümüz konuların çözümüne yönelik notlarımızı aldık. Gaziantep Vanlı kardeşlerini unutmadı. Bu yardımlara destek olan Gaziantep’teki tüm kurum, kuruluş ve işadamlarına teşekkür ediyorum" dedi.
Büyükşehir Meclisinde gündeme alınan 36 madde görüşüldü. Gündeme alınan maddelerle ilgili komisyon raporlarının okunmasının ardından 3 madde Plan ve Bütçe Komisyonuna, 22 madde İmar ve Bayındırlık komisyonuna, çalışmaları devam eden 1 madde için komisyona ek süre verilmesine, 10 maddenin de teklif karar olar kabulüne oy birliği ile karar verildi. Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından 36 maddenin görüşülmesinin ardından 4 madde gündeme teklif karar olarak alındı. Büyükşehir Belediyesi Meclisinin
gündeminde görüşülecek başka madde kalmadığından Ocak ayı 2.Bileşiminin 13.01.2012 Cuma günü saat 14:00’de yapılmasına karar verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu’da üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü, "katil İsrail" sloganı attı Kastamonu Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler ile akademisyenler birçok ülkedeki üniversitelerde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla yürüyüş yaptı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla Kastamonu Üniversitesindeyürüyüş gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi önünden başlayan yürüyüşte öğrenciler ile akademisyenle tekbir getirerek “katil İsrail” sloganı attı. Öğrenciler ellerindei “su yok, elektrik yok, vicdan yok”, “ey dünya daha kaç çocuk ölmeli”, “dünyanın gözü önünde binlerce çocuk öldürüldü”, yazılı pankartlarla Orman Fakültesi yanında bulunan yerleşkeye kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Taha Kanbolat, “İsrail’in bu soykırımı durdurulmaz, cezalandırılmaz ve dünya, kendini tüm insanların üstünde konumlandıran bu sapkın zihniyetin hakimiyetine bırakılırsa artık her türlü katliam, soykırım, zulüm, sürgün ve hukuksuzluk, insanlığı büyük felaketlere götürecektir. Kastamonu Üniversitesi Öğretim elamanları, öğrencileri ve mensupları olarak zulme karşı sesini yükselten tüm insanlığı selamlarken, zalim, katil ve soykırımcı sıfatlarını sonuna kadar hak eden İsrail’i ve destekçilerini lanetliyoruz. Dünyamız gelecek nesillere, İslam’ın öngördüğü ’tüm varlıklara derin merhamet’ parolasıyla aktarılacaksa, her şeyden önce, insanlığın tüm ödevlerinin en acili olarak işgalci ve soykırımcı İsrail durdurulmalı ve böyle bir katliama tekrar cüret edemeyecek şekilde cezalandırılmalıdır. Filistin, İslam dünyasının gözbebeklerinden biri olan Kudüs’ün adına yakışır duruma yeniden gelmeli, emniyet, selamet ve merhamet yurdu olmalıdır” dedi. Yürüyüşe Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı. Yürüyüş sonunda Filistinliler için dua edildi.