EKONOMİ - 24 Haziran 2021 Perşembe 17:59

Akademide Girişimcilik Zirvesi

A
A
A
Akademide Girişimcilik Zirvesi

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Girişimcilikte bahane olmaz.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Girişimcilikte bahane olmaz. Genç girişimcilerimiz eğer emek vermezse, mücadele etmezse ve çabuk sıkılırsa başarılı olamaz” dedi.


Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi ile Kanal Ekonomi iş birliğinde düzenlenen “Akademik Girişimcilik Zirvesi” SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Türkiye’nin yedi bölgesinde bulunan dokuz farklı üniversiteden girişimcilik alanında uzman girişimci akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katılımıyla online olarak gerçekleştirildi.


Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu’nun yönetiminde gerçekleştirilen zirvenin birinci oturumunda SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, konuşmacı olarak yer aldı.



Türkiye’de son dönemde girişimci sayısında artış yaşandığını belirten Konukoğlu, “Gençlerimiz girişimcilikten korkmasınlar. Kapıdan kovsalar pencereden gireceksiniz. Pencereden kovsalar kapıdan gireceksiniz. Bin sefer konuşup bir sefer işi koparırsınız. Girişimcilikte bahane olmaz. Genç girişimcilerimiz eğer uğraşmazsa, emek vermezse, mücadele etmezse, çabuk sıkılırsa yapacağı işi yapamaz ve başarı elde edemez” ifadelerini kullandı.



Kadın girişimcilerin mücadele konusunda erkeklerden daha azimli olduğunu dile getiren Konukoğlu, “Kadın girişimcilerimiz kadınların içgüdüsünden olsa gerek mücadele konusunda erkeklere göre daha azimliler, bizler biraz çabuk bıkıyoruz gibi geliyor” diye konuştu.



Gençlerin mezun olduktan sonra ne yapacağı konusunda zaman zaman ümitsizliğe düştüğünü anımsatan Konukoğlu, gençlere şu önerilerde bulundu: “Bazı genç arkadaşlarımızda üniversitenin son dönemlerinde bir ümitsizlik oluyor. Mezun olduğumda ne yapacağım demeyi bırakıp başarılı olacaklarına inanarak yılmadan mücadele etmeliler. Belki birkaç kez denemek durumunda kalabilirler ama önünde sonunda başaracaklarından şüphe duymasınlar. Gençlerimiz asla pes etmesinler, çok çalışıp mücadele etsinler. Üniversitelerimiz nitelikli eğitim veriyor. Gençler teknolojiye yetişkinliklere göre daha hakim. Bilgiye erişimin kolay olduğu bir dönemde gençlerimiz bu fırsatları iyi değerlendirmeli. Teknolojiyi verimli ve doğru kullanan gençlerimiz başarılı birer girişimci olabilirler. Babam Sani Konukoğlu ‘Mal alacağımız veya bir işe gireceksiniz. Geç kaldık diye bir şey yok. Başladığınız gün en erken gündür’ derdi.”



Üniversite- sanayi iş birliği konusunda son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını ve bu konuda ciddi ilerleme sağlandığını anlatan Konukoğlu, “Son yıllarda üniversite- sanayi işbirliği her gün daha ileriye gidiyor. Bu yönde ciddi yol alındığını görüyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğiyle birlikte girişimci sayısı da artmaya başladı. Son dönemlerde özellikle kadın girişimcilerimizde ciddi artışlar gözlemliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.



SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı da konuşmasında üniversitenin çalışmaları ve yürüttüğü projelerle ilgili bilgi paylaşımında bulundu.


Prof. Dr. Dağlı, gençleri dinlemek gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Dağlı, “Gençlerin kendilerini ifade etmelerini sağlamalıyız ve her zaman teşvik etmeliyiz. Ekip çalışması yapmalarını desteklemeliyiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.