YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 16:57

YEŞİL KART SAHİPLERİ SGK`YE AKIN ETTİ

A
A
A
YEŞİL KART SAHİPLERİ SGK`YE AKIN ETTİ

Gaziantep’te yeşil kart sahipleri Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) akın ettiler.
2012 yılının Ocak ayında Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında genel sağlık sigortasına alınan yeşil kart sahipleri kartlarının vizesi dolmadan SGK’ye akın ettiler. "Vizesi dolmayan vatandaşların SGK İl Müdürlüğüne gelmelerine gerek yok" diyen SGK İl Müdürü Ahmet Yetim, "Yeşil kartlılar 01 Ocak 2012 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamına aldık. Bu tarihten itibaren yeşil kartlılarımız genel sağlık sigortası kapsamına girdiler. Bu kapsamda daha önce yeşil kart almış olan vatandaşlarımızın vize tarihi
gelene kadar herhangi bir işlem yaptırmalarına gerek yoktur. Endişeye kapılmasınlar. Bunlar vize tarihi gelene kadar herhangi bir ücret ödemeden daha önceden olduğu gibi sağlık yardımlarından faydalanacaklar. Yine hastanelerden ücretsiz sağlık hizmeti alabilecekler" dedi.
Vize tarihi gelen vatandaşların 1 ay içinde SGK’ye müracaat etmelerini isteyen Yetim, "Bu durumda olan vatandaşları biz gelir testi için vakfa yolluyoruz. Orada gelirlerinin testi yapılacak. Bu nedenle vize tarihi dolmayan yeşil kartlılarımızın kesinlikle il müdürlüğümüze veya vakıflara gitmelerine gerek yok. Bu aşamada onlar için yapılacak bir işlem yok. Vize tarihinin dolmalarını bekleyecekler. Vizesi dolan yeşil kart sahiplerine gelir testi yapılacaktır" şeklinde konuştu.
Yeşil kart sahiplerine gelir testi yapılacağını dile getiren Yetim, "Gelir testinde gelirleri asgari ücretin üçte birinden az çıkan vatandaşlar eskiden olduğu gibi hiçbir ücret ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalanacaklar ve primleri devlet tarafından ödenecektir. Asgari ücretin üçte birinden fazla ve asgari ücret arasında bir geliri çıkanlar prim ödeyecekler. Bundan sonraki süreç böyle işlemeye devam edecek. Vizesi dolan ve bize müracaat etmeyen vatandaşlar otomatik olarak 212 TL üzerinden genel
sağlık sigortası kapsamına alacağız. Ayrıca vizesi henüz dolmayan vatandaşlarımız uygulamanın yeni olması nedeniyle SGK’ye akın ediyorlar. Vizesi dolmayan vatandaşlarımızın il müdürlüğümüze gelmelerine gerek yok. Buraya akın eden vatandaşlarımız aşırı kalabalığa neden oluyorlar" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir