EĞİTİM - 22 Ekim 2021 Cuma 15:43

Geleneksel el nakışları Şehitkamil’de yaşatılıyor

A
A
A
Geleneksel el nakışları Şehitkamil’de yaşatılıyor

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan Hanımlar Lokali’nde kadınlara yönelik açılan mefruşat kursu yoğun ilgi gördü.

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan Hanımlar Lokali’nde kadınlara yönelik açılan mefruşat kursu yoğun ilgi gördü. Hayalini kurdukları tasarımlara hayat veren kadınlar, ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomisine katkı da sağlayabiliyorlar.


Kadınların iş hayatına dahil olması adına birçok alanda meslek edindirme kursları açarak eğitimler veren Şehitkamil Belediyesi, açtığı kurslarla kadınları üretmeye teşvik etmeyi sürdürüyor. Hanımlar Lokali’nde açılan mefruşat kursuna kadınlar, yoğun ilgi gösterdiler. Antep işi, tel kırma, iğne oyası, dikiş, nakış ve mefruşat öğreniyor. Çeyizlik nakış ve benzeri işleri öğrenen kadınlar, bir taraftan çocukları için çeyiz hazırlarken, diğer taraftan da yapmış oldukları ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Kurs ortamında kendilerini çok daha iyi hissettiklerini dile getiren kursiyerler, kursta çok keyifli zaman geçirdiklerini kaydettiler. Kısa sürede tel kırma tekniğini öğrendiklerini belirten kadınlar, ürettikleri ürünleri farklı şekillerde değerlendirdiklerini söylediler.


"Hanımlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz"


Kursa ilişkin açıklamada bulunan Hanımlar Lokali El Sanatları Öğretmeni Ayşen Zekiye Dürgeci, “Burada kursiyerlerimize mefruşat eğitimi veriyoruz, ayrıca dikiş nakış derslerimiz de mevcut. Gelen hanımlarımızla hem genç kızlarımızın çeyizlerini hazırlıyoruz hem de Antep işi, tel kırma, tel sarma ve diğer değişik iğne teknikleriyle bütün nakış çeşitlerini uyguluyoruz. Çeyizlerimizi yaparken aynı zamanda kursiyerlerimiz, ürettikleri ürünleri isterlerse satarak aile bütçelerine katkıda bulunabiliyorlar. Bu şekilde hanımlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da Hanımlar Lokali’ndeki kursumuza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


"Bu kursların bizlere çok katkısı oluyor"


Kursta eğitim gördüğü için çok mutlu olduğunu belirten kursiyerlerden Sibel Hayırdiler, “Gerçekten bu kurs bizler için çok güzel. Hocalarımız burada bizlerle yakından ilgileniyor. Burada istediğimiz ürünü yapabiliyoruz. Burada hocamız bize iğne oyası, Antep işi, tel kırma ve dikiş nakış konularında eğitimler veriyor. Eski ürünlerimizi getirip burada yenileyerek, çocuklarımıza yeni çeyizlikler diziyoruz. Bu kursların bizlere çok katkısı oluyor. Burada almış olduğumuz eğitimlerle birlikte hem meslek sahibi oluyoruz hem de burada yapmış olduğumuz ürünleri satarak, aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Bu kurslara katılmak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Ben bu imkanları bizlere sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.