EĞİTİM - 12 Ocak 2022 Çarşamba 16:07

Şahinbey’den trafik eğitimi için önemli proje

A
A
A
Şahinbey’den trafik eğitimi için önemli proje

Şahinbey Belediyesi çocuklara trafik bilincini aşılamak amacıyla Şahinbey Parkı’na ve Yeşilvadi Millet Bahçesi’ne trafik parkları yapımıyla ilgili protokol imzaladı.

Şahinbey Belediyesi çocuklara trafik bilincini aşılamak amacıyla Şahinbey Parkı’na ve Yeşilvadi Millet Bahçesi’ne trafik parkları yapımıyla ilgili protokol imzaladı.


Gaziantep Valiliği’nde düzenlenen protokol imza törenine, Vali Davut Gül, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ile İl Sağlık Müdür Vekili Levent Sağlam katıldı. Protokol töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, trafik kazalarının azaltılması yönünde önemli bir proje olduğunu belirterek, “Daha önce de şehrimize 1 tane yapılmıştı. Şimdi de Şahinbey Belediyemiz, ilçemizde 3 tane açıyor. Çocuklarımız trafik eğitimlerini erken yaşta almış olacaklar” dedi.


Bu tür projeler trafik kazalarında ciddi anlamda düşüş yaşanacağını aktaran Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin ise “İçişleri Bakanlığımızın son yıllarda başlattığı projelerle özellikle trafik kazalarında çok ciddi düşüşler oldu. Bunun temeli küçük yaşta verilen eğitimlerden geliyor. Şahinbey Belediyemiz de Şahinbey İlçemizde 3 ayrı alanda bu projeye katkı sundu” ifadelerini kullandı.



"Ağaç yaşken eğilir”


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’da, Şahinbey İlçesi’ne 3 tane trafik parkı kazandırdıklarını belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak Şahinbey ilçemizde iki ayrı bölgeye üç adet trafik parkı yaptık. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Daha önce ki Gaziantep ziyaretlerinde de trafik parklarının önemine dikkat çekip, Gaziantep’e de yaparsanız iyi olur talimatını vermiş, hatta açılışını bizzat kendim yapacağım sözünü vermişti. Biz Şahinbey Belediyesi olarak Şahinbey Parkı içerisine 10 bin m2 alan üzerine kurduk. Çocuklarımızın trafikte karşılaşabileceği tünel, köprü, hastane, okul ve benzer yaya geçitleri gibi her şey orada temalandırıldı. Bunun dışında Yeşilvadi Millet Bahçemizin içerisine 2 tane ayrı trafik park yaptık. İçerisinde iki katlı bina ve içerisinde eğitim sınıflarımız, ailelerimizin çocuklarını getirdiğinde bekleme alanları ve kantinleri bulunuyor. Gaziantep Valimizin öncülüğünde Trafik Şube Müdürlüğümüzde ki eğitmenlerle çocuklarımıza küçük yaşta trafik eğitimleri vermek istiyoruz. Birçok trafik kazası hem dikkatsizlikten hem de kurallara uymamaktan geçiyor. Ağaç yaşken eğilir kaidesiyle çocuklarımıza küçük yaşta bu eğitimleri verirsek trafik kazalarının da önüne geçmiş olacağız” diye konuştu.



"Kazaların önlenmesi için önemli bir proje”


İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, trafik parkının çok önemli bir proje olduğunu belirterek “Trafik Park konusunda devletimizin strateji belgesi çerçevesinde başta ölümlü trafik kazaları olmak üzere kazaları en aza indirme stratejisinin çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir proje. Bu katkıyı sağlayan başta Sayın Valimize, Şahinbey Belediye Başkanımıza ve trafik parkta eğitim verecek olan eğitmenlerin kurumlarına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta bir garip olay: Tarımsal sulama boruları kayboldu Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’ın, geçen günlerde Sinop Mertoğlu köyü halk buluşmasında vatandaşlar tarafından gündeme getirilen tarımsal sulama borularının kaybolması merak konusu oldu. Sinop’un Merkez ilçesine bağlı Çobanlar köyü Muhsinli Göleti’nden, Merkez Kılıçlı köyü ovasına giden tarımsal sulama boruları ortadan kaldırıldı. Yaklaşık 200 metrelik metal sulama borularının kim ve kimler tarafından hangi amaçlı alındığı merak konusu oldu. Konu ile ilgili konuşan Sinop Mertoğlu köyü Muhtarı Mustafa Ünal, “Sinop Karasu Ovası’na tarımsal sulama amaçlı gelen su kanallarının tamamı tahrip oldu. İddialara göre geçen sene selden dolayı etkilenen köprünün üzerinden geçen su boruları taşkına sebebiyet verdiği gerekçesiyle boruların söküldüğü ve dolayısıyla göletten Sinop Kılıçlı köyüne geçen su borularının ortadan kaldırıldığı ve boruların nerede olduğu bilinmiyor. Gölet yıllar önce yapılmış. Su haznesi çeltik suyunu sulamaya yetmiyor. Göletten gelen beton kanallar tahrip olmuş. Su geçmiyor. Bu konuyla ilgili daha önce yetkililere dilekçe vermiştim. Yetkililerden tekrar bu konunun incelenmesini ve tekrar bu göletin Karasu Ovası’nı sulamasına yardımcı olmasını istiyoruz. Son zamanlarda suyun öneminin daha çok olduğu biliniyor. Böyle bir imkanımız varken biz bu göleti kullanmak istiyoruz” dedi. Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.
Bursa İnegöl’de çetenin faaliyetlerini başlatanın “Hanımağa” lakaplı iş kadını olduğu ortaya çıktı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen eş zamanlı “Mahzen-32” operasyonunda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 kişi, kıskıvrak yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan çete üyeleri geniş güvenlik önlemleri alınarak adliyeye sevk edildi. Ayrıca, İnegöl’de yine bir işletmesi bulunan 41 yaşındaki “Hanımağa” lakaplı kadının ise ilçede çetenin faaliyetlerini başlatan kişi olduğu öğrenildi. Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları tespit edildi. Bunun yani sıra Bursa’ya il dışından getirdikleri yaşları 17 ile 25 arasında tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin iş yerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri öğrenildi. Sıkı takibin ardından çete çökertildi Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak-verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin iş yerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan polis, çeteyi çökertti. Operasyonlarda çetenin elebaşını Hakkı Saral’ın da arasında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 şüpheli yapılan operasyon ile kıskıvrak yakalandı. Operasyonlar sonucu 10 iş yeri ile 34 evde yapılan aramalarda 16 adet tabanca, 56 milyon 434 bin TL değerinde 53 adet çek ve senet, bin 272 adet farklı çaplarda fişek, 430 bin 400 TL nakit para, 123 bin 800 dolar, 20 bin 800 euro ve 2 tane lüks araç ele geçirildi. İnegöl’de çetenin faaliyetlerini başlatan kişinin ise 41 yaşındaki iş kadını D.T. olduğu öğrenildi. Kendilerini takip eden polislere ateş açmışlar Kendilerini takip eden polisleri husumetlileri zanneden çete üyelerinin polisle çatıştığı ve bu olaydan kimsenin yara almadığı öğrenildi. Çetenin elebaşının da aralarında bulunduğu 27 kişi adliyeye sevk edildi Emniyete getirilen 27 çete üyesi işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri alınarak adliyeye sevk edildi.
Muğla Muğla’da eleman temininde en fazla güçlük çekilen 5 meslek belli oldu Muğla’da İŞKUR tarafından yapılan 2023 Yılı İşgücü Piyasası Araştırması, eleman temininde en fazla güçlük çekilen ilk beş mesleğin, kat hizmetleri elemanı/kat görevlisi, garson (servis elemanı), özel güvenlik görevlisi (silahsız), resepsiyon görevlisi (ön büro elemanı) ve kompozit ürün üretim elemanı (devamlı levha) olduğunu ortaya koydu. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Muğla’da 5 Haziran-14 Temmuz 2023 tarihlerinde bin 655 işyerinde işverenler/işveren temsilcileri ile yüz yüze ve elektronik ortamda gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, 2023 Yılı İşgücü Piyasası Araştırması tamamlandı. Saha çalışmasından elde edilen veriler doğrultusunda, Muğla genelinde açık işi olan işyeri ortalama oranı yüzde 28,4 olarak hesaplandı. Sektörler açısından en yüksek açık işi olan işyeri oranının yüzde 38,2 ile diğer hizmet faaliyetleri sektöründe olduğu görüldü. Diğer hizmet faaliyetleri sektörünü sırasıyla, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri sektörü 35,9’luk, imalat sektörü yüzde 33’lük ve toptan ve perakende ticaret sektörü 32,6’lık açık işi olan işyeri oranını izledi. Sayısal olarak en fazla istihdam artışı konaklama ve yiyecek hizmetlerinde bekleniyor Araştırmaya göre, il genelinde açık işlerin en fazla olduğu ilk beş meslek; turizm ve otelcilik elemanı, kat hizmetleri elemanı/kat görevlisi, özel güvenlik görevlisi (silahsız), garson (servis elemanı) perakende satış elemanı (gıda) meslekleri şeklinde sıralandı. Muğla İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarına göre, 14 Temmuz 2024 itibarıyla net istihdam artışı beklentisi yüzde 1,7 olarak tahmin edildi. Sayısal olarak en fazla istihdam artışı konaklama ve yiyecek hizmetleri faaliyetleri sektörü ile inşaat sektöründe beklenirken oransal olarak en yüksek istihdam artışı diğer hizmet faaliyetleri ile inşaat sektörlerinde bekleniyor. İstihdam artışının en fazla olması beklenen 3 meslek Araştırmaya göre, Muğla’da gelecek dönem, net istihdam artışının en fazla olması beklenen ilk üç meslek, turizm ve otelcilik elemanı, garson (servis elemanı), özel güvenlik görevlisi (silahsız) meslekleri oldu. Beden işçisi (genel), yapı market işletme müdürü, diğer öğretmenler ise en fazla net istihdam azalışı beklenen meslekler olarak belirlendi. Eleman temininde güçlük çekilen meslekler Araştırma kapsamında işyeri ziyaretleri sırasında görüşülen işverenlere hangi mesleklerde eleman temininde güçlük çektikleri ve hangi nedenlerden dolayı eleman temininde güçlük çektikleri soruldu. Buna göre, eleman temininde en fazla güçlük çekilen ilk beş meslek; kat hizmetleri elemanı/kat görevlisi, garson (servis elemanı), özel güvenlik görevlisi (silahsız), resepsiyon görevlisi (ön büro elemanı) ve kompozit ürün üretim elemanı (devamlı levha) oldu. Diğer taraftan, Muğla’da işverenlerin eleman temininde güçlük çekme nedeni olarak “bu meslekte işe yeterli başvuru yapılmaması”, “gerekli mesleki beceriye/niteliğe sahip eleman bulunamaması” ve “yeterli iş tecrübesine sahip eleman bulunamaması” nedenleri ön plana çıktı. Araştırmanın daha kapsamlı ve ayrıntılı sonuçlarının da kapsandığı “Muğla İşgücü Piyasası Analizi Raporuna” https://www.iskur.gov.tr/kurumsal-bilgi/raporlar/ linkinden erişim sağlanabilecek.