YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 10:17

BAKAN FATMA ŞAHİN, GÖKKUŞAĞI DERNEĞİ`NİN KERMESİ İÇİN GELİYOR

A
A
A
BAKAN FATMA ŞAHİN, GÖKKUŞAĞI DERNEĞİ`NİN KERMESİ İÇİN GELİYOR

Türkiye’de öğrencilere yönelik en etkili yardım programını başarıyla gerçekleştirmeyi sürdüren Gökkağı Derneği tarafından organize edilen geleneksel kermesin açılışını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yapacak.
Gökkuşağı Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve kamuoyunun merakla beklediği kermesi 19 Ocak Perşembe günü saat 10.00’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin; Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep’te faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla, il içi ve il dışından davet edilen konukların katılımıyla gerçekleştirilecek. Geliri tamamen ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilerle Çınarder’in himayesindeki öğrencilerin eğitim giderlerinde kullanılacak olan kermeste el emeği göz nuru çeyiz çeşitleri yanında Antep işi çeyizlikler, çanta ve eşarplar, iğne oyası fularlar, masa örtüleri, takı çeşitleri ve porselen hediyelik eşyalar satışa çıkarılacak.
Her yıl Gökkuşağı Derneği tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ve gelirinin tamamı eğitime harcanan kermes hakkında bilgi veren Gökkuşağı Derneği Basın Sözcüsü Rezzan Öz, bu yıl da beklenenin üzerinde ilgi olacağına inandıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Gökkuşağı Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği insanların eğitim konusuna gerekli önem ve desteği vermelerini, ihtiyaç sahibi insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli duyarlılığı sağlamak ve bu amaç doğrultusunda yapılacak çalışmalara toplumun her kesiminden insanların katılımını sağlamak, merkezi ve yerel yönetimlerle özel kişi ve kuruluşlarla ortaklık temelli çalışmalar yapmak, benzer amaçlı çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek ve destek almak toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak üzere gerekli imkan ve ortamı hazırlamak amacına hizmet etmek üzere yıl içerisinde birçok etkinliğe imza atmaktadır. 2004 yılında kurulan derneğimiz her yıl geleneksel olarak bir kermes organize etmektedir. Organize edilen kermesimizin gelirinin tamamı Çınarder himayesinde eğitim öğretimlerini sürdüren öğrencilerle ihtiyaç sahibi çalışkan öğrencilere destek sağlamak için kullanılmaktadır. 19 Ocak 2012 Perşembe günü açılışı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’le milletvekillerimiz, Sayın Valimiz, belediye başkanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilecektir. Her yıl olduğu gibi bu yılda kamuoyunun merakla beklediği kermesimizde el emeği göz nuru çeyiz ürünleriyle çeşitli aksesuar ve hediyelik eşyalar yer alacaktır. Kermesimize eğitime gönül vermiş bütün hayırsever vatandaşlarımız davetlidir. Kermesimiz Grand Otel’de gerçekleştirilecek olup bir gün süreyle açık kalacaktır.”
Türkiye’de eğitime destek amaçlı yapılan kermesler içerisinde en büyüğü ve önemlisi olma özelliği taşıyan Gökkuşağı Derneği’nin düzenleyeceği kermese her yıl ülkenin birçok ilinden katılımcılar gelerek eğitime destek sağlarken özenle yapılmış yüzlerce çeşit el emeği göz nuru çeyizliklerden alabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.
19 Ocak Perşembe günü Grand Otel’de açılacak olan kermeste el emeği göz nuru çeyiz ve aksesuarlar satışa çıkarılacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir