EĞİTİM - 02 Haziran 2022 Perşembe 14:32

Sınava girecek öğrencilere moral ziyareti

A
A
A
Sınava girecek öğrencilere moral ziyareti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, LGS ve KPSS’ye girecek 5 öğrenciyi evlerinde ziyaret etti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, LGS ve KPSS’ye girecek 5 öğrenciyi evlerinde ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden ve öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan Başkan Fadıloğlu, sınava girecek tüm öğrencilere başarı temennisinde bulundu.


Her fırsatta öğrencilerle bir araya gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) hazırlanan 5 öğrencinin misafiri oldu. Başkan Fadıloğlu, ilk olarak Seyrantepe Mahallesi’nde ikamet eden ve LGS’ye hazırlanan Yağmur Yılmaz ile KPSS’ye hazırlanan iki kardeş Ayşe ve Hatice Sarıkaya’yı evlerinde ziyaret etti. Başkan Fadıloğlu, daha sonra Belkıs Mahallesi’nde ikamet eden Bahar Akgün ile Zeliha Karadeniz’in konuğu oldu. Öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu hem öğrenciler hem de aileleriyle sohbet etti. Öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, sınava girecek tüm öğrencilere başarı diledi.


Ziyaret ettiği Bahar Akgün ile Zeliha Karadeniz’in evinde konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bildiğiniz üzere ev ziyaretlerimizi gerçekleştirirken, diğer taraftan öğrenci ziyaretlerimizi de yapıyoruz. Bahar kızımız, inşallah bu hafta sonu LGS’ye girecek. Tabii uzun yıllardır bir emek verdi. Bu emeklerinin sonucunda inşallah hedefi fen lisesine girmesi ve ondan sonra da iyi bir üniversiteye gitmek. Her zaman söylediğimiz gibi akademik olarak başarılarına saygı duyuyoruz ama her şeyin ötesinde iyi insan olmaları bizim için çok önemli. Allah, vatana ve millete hayırlı evlat olmalarını nasip etsin, ailelerine hayırlı evlat olmalarını nasip etsin. Allah, tüm sınava girecek öğrencilerimize gönlüne göre vermesini nasip etsin. Tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.


Başkan Rıdvan Fadıloğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bahar Akgün, “Başkanımıza, bugün bizleri ziyaret ettiği için çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık bir yıldır LGS’ye hazırlanıyorum. İnşallah bu hafta sonu sınava gireceğim. Benimle birlikte sınava girecek tüm öğrenci arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. İnşallah hedefim fen lisesini kazanmak. Daha sonra iyi bir üniversiteyi kazanıp hukuk okumak istiyorum. Daha sonra iyi bir avukat olmak istiyorum. Hakkımızda hayırlısı ne ise Allah, bize onu nasip etsin” açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da kovan barınakları tekrar ayağa kaldırılıyor Muğla’da meydana gelen büyük yangınların ardından yaban hayatından korunmak için kullanılan kovan barınakları, sürdürülebilir arıcılık ve ekolojik restorasyon projeleriyle yeniden gün yüzüne çıkıyor. Muğla ormanlarında, ayı ve yaban domuzu gibi yaban hayvanlarının kovanlara erişimini engellemek amacıyla inşa edilen ve 1970’li yıllardan sonra fenni kovanların yaygınlaşmasıyla terk edilen "arı avluları", modern üretim modellerine ilham oluyor. Natura Doğa ve Kültür Koruma Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında, bu tarihi yapılar kayıt altına alınarak restorasyon sürecine başlandı. Büyük yangınlar sonrası ekolojik restorasyon sahalarını inceleyen uzmanlar, geçmişin arıcılık mirasını "bal ormanı" potansiyeliyle yeniden keşfediyor. Çalışmalar kapsamında, bu avluları geçmişte aktif olarak kullanan yöre arıcılarıyla bir araya gelinerek; kovan barınaklarının hangi şartlarda ve nasıl kullanıldığına dair bilgiler derlendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yasin İlemin, projenin önemine dikkat çekerek şunları söyledi "Mega yangınlar sonrası çam balı üretiminden uzaklaşmak zorunda kalan birçok Muğlalı arıcımız için kadim arı avluları; doğa ile uyumlu, yaban hayatını gözeten ve sürdürülebilir bir üretim modeli sunuyor. Yangın sonrası restorasyon görmüş alanlardaki bazı avluları aslına uygun şekilde restore etmeye başladık. Bu çalışmalarla arıcılara, ormancılara ve yaban hayatı yöneticilerine örnek bir model sunmayı hedefliyoruz" ifadesi kullanıldı.
Eskişehir Eskişehir’de hayvansal üretim ve su ürünlerinde planlama toplantısı Eskişehir İl Planlama Kurulu, 2026-2028 yıllarını kapsayan ’Hayvansal Üretim Planı’ ile ’Su Ürünleri Üretim Planı’yla ilgili toplantı gerçekleştirdi. Program, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Eskişehir Vali Yardımcısı Adem Keleş başkanlığında düzenlendi. Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından kurul üyelerine, Eskişehir’in 2026-2028 yıllarına yönelik Hayvansal Üretim Planı ve Su Ürünleri Üretim Planı hakkında sunum yapıldı. Sunumlar kapsamında, Eskişehir’de yetiştirilen hayvansal ürünlerin üretim hedefleri ile yönetmelik doğrultusunda yürütülecek çalışmalar değerlendirilerek söz konusu planların onaylanmasına karar verildi. Tarımsal üretimin planlanması hakkında konuşuldu İklim değişikliği, su kısıtı ve artan gıda talebinin tarımsal üretim üzerindeki etkilerine dikkat çekilen toplantıda, bu şartlar altında tarımsal üretimin planlanmasının önemine vurgu yapıldı. Tarım Kanunu’nda yapılan değişiklikle tarımsal üretimin planlanması yetkisinin Tarım ve Orman Bakanlığı’na verildiği, bu çerçevede yayımlanan ’Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik’ ile stratejik ürünlerde arz güvenliğinin sağlanması ve suyu merkeze alan, sürdürülebilir bir üretim yapısının hedeflendiği ifade edildi. Toplantı, kurul üyelerinin karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasının ardından sona erdi. Toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Çil ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan İl Planlama Kurulu üyeleri katıldı.