YEREL HABERLER - 25 Ocak 2012 Çarşamba 11:35

MİLLETVEKİLİ HALİL MAZICIOĞLU`NDAN ÖRNEK SANAYİ HAMLESİ

A
A
A
MİLLETVEKİLİ HALİL MAZICIOĞLU`NDAN ÖRNEK SANAYİ HAMLESİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu’nun girişimleri sonucu, Gaziantep Örnek Sanayi Sitesi’nde faaliyetlerini sürdüren firmalar, Savunma Bakanlığı ve Makina Sanayi ile işbirliğine girdi.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) organizasyonunda Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve KOBİ metal makine imalatçıları 26 Ocak Perşembe günü Ankara’ya gidecekler. Gaziantep Örnek Sanayi’de faaliyet gösteren firmalarla sürekli irtibat kurarak, sorunlarını dinleyen ve çözüm yolları arayan Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, yapılan üretimlerin yeterli karşılığı bulmadığını gözlemledi. Bunun üzerine Savunma Bakanlığı ve Makina Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Özden ile temasa geçen Mazıcıoğlu, Gaziantepli firmalarla görüşmelerini sağladı. Bu gelişme semeresini verdi ve Gaziantep Örnek Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren 30 firmanın, Gaziantep Sanayi Odası organizesiyle Ankara’ya gitme kararı alındı. GSO Başkanı Adil Konukoğlu’nun da yer alacağı Ankara çıkartmasında, firmaların ziyaret programı Makina Kimya Endüstrisi kurumunda kurumu tanıtıcı brifing ile başlayacak. Firmalar daha sonra heyet MKE Gazi Fişek Fabrikası, MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası, MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikası, MKE Mühimmat Fabrikası ve MKE Silah Fabrikasını gezerek bilgi alacaklar.
BÜYÜK PROJELERİN ALTINDA GAZİANTEP İMZASI OLACAK
Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Gaziantepli firmaların önemli ve büyük projelere imza atacak kadar altyapıya ve beceriye sahip olduğuna değinerek, şunları söyledi:
"Türkiye’de ses getirecek kadar yetenekli ustalarımız ve her an büyümeye hazır firmalarımız var. Bizim amacımız Gaziantepli firmaların artık büyük projelere yönelmesidir. Bunun içinde Makina Sanayi ile işbirliğine girecekler. Ortaklaşa önemli projelere imza atarak, Gaziantep’te kimsenin aklına bile gelmeyecek üretimleri yapmak için ilk adımı Ankara’da atacaklar. Bize iktidar olarak düşen görev, bu özveri sahibi insanların hizmet yolunda ufuklarını açmaktır. Güvenle ifade ediyorum ki, AK Parti iktidarımız bu görevini hakkıyla ifa etmektedir. Bu programa duyarlı olan firma sahibi hemşehrilerimize özellikle şükranlarımı arz ederken, yardım ve desteklerini esirgemeyen GSO Başkanımız Adil Konukoğlu’na, Örnek Sanayi Sitesi Başkanımız Mehmet Haratoğlu’na, Makina Mühendisleri Odası Başkanımız Başar Küçükparmak’a teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.