POLİTİKA - 31 Mayıs 2023 Çarşamba 15:55

Gaziantep’te Millet Bahçesi çalışmaları hız kazandı

A
A
A
Gaziantep’te Millet Bahçesi çalışmaları hız kazandı

Gaziantep’te 42 yıl hizmet veren ve 2018 yılında yıkımı gerçekleştirilen Kamil Ocak Şehir stadyumunun yerine yapımına başlanan Millet Bahçesi inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Gaziantep’te 42 yıl hizmet veren ve 2018 yılında yıkımı gerçekleştirilen Kamil Ocak Şehir stadyumunun yerine yapımına başlanan Millet Bahçesi inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.


Gaziantep’te dönemin spordan sorumlu Devlet Bakanı ve Gaziantep Milletvekili Kamil Ocak tarafından 1974 yılında hizmete açılan 19 bin 981 kişi kapasiteli Kamil Ocak Stadyumu, yerine ise Yukarıbeyler Mahallesi’nde 35 bin 574 koltuk kapasiteli Gaziantep Stadyumu yapılmıştı. Atıl duruma düşen Kamil Ocak stadı, 2018 yılında yıkılırken, yerine ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Millet Bahçesi yapımına başlandı.


Gaziantepspor’un Süper Lig’teki 529, TFF 1. Lig’deki 289, 2. Lig’deki 51 maçına, 10 kez ise Avrupa Kupası maçına ev sahipliği yapan Kamil Ocak Stadyumu yaklaşık 3 ay içerisinde yıkılırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 7 Şubat 2020 tarihinde çalışmalara başlandı. Yaklaşık 2 yıl da tamamlanması hedeflenen proje, öngörülemeyen pandemi ve artan maliyetler gibi nedenlerden etkilendi. Zaman zaman yavaşlayan çalışmalar, son dönemlerde hız kazandı.


Gaziantep Valisi Davut Gül, beraberindeki teknik heyet ile birlikte proje alanını gezerek, incelemeler yaptı. Vali Gül, içerisinde 2 bin kişilik cami yapımını da öngören Millet Bahçesinin yapımı ile ilgili son durumu hakkında bilgi aldı.



Proje detayları


Gaziantep’te kültür ve sanatın yaşatıldığı, insanların iç içe olduğu, üretkenliği ve tasarımıyla ön plana çıkacak olan Millet Bahçesi 136 bin 200 metrekare inşaat alanı bulunuyor. Kent gastronomisini en iyi şekilde yansıtan cafeler ve Gaziantep’in el sanatlarından ve ürünlerinden oluşa mağazaların olduğu bedestenler yer alacak. İnsanların rahatlıkla ibadet edecekleri cami, vatandaşların zaman geçirebilecekleri millet kıraathanesi, 15 bin 966 adet ağaç dikerek sağlıklı yaşam için yürüyüş yapacakları yeşil alanlar ve 150 metrelik gölgelik alanlarla vatandaşların daha sağlıklı ve verimli vakit geçirebilmesi hedeflenirken, millet bahçesinde araçların park edebileceği otopark ve bahçeler yer alacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Silivri Ceza İnfaz Kurumlarında kişisel verilerin çalındığı iddialarının asılsız olduğu ortaya çıktı Silivri’de bulunan Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde, sanıkların kişisel verilerini kullanarak tutuklu ailelerden para talep edildiği ve bir tutuklunun Ekrem İmamoğlu’nun bilgilerini not alırken yakalandığı iddialarının asılsız olduğu ortaya çıktı. Marmara Ceza İnfaz Kurumları Silivri Kampüsü’nde, tutuklu koğuşlarında arama işlemlerinin son haftalarda arttığı, koğuşlara gönderilen tensip zabıtları üzerinden kişisel verilerin çalınmasıyla dolandırıcılık suçları işlenmeye çalışıldığı, tensip zabıtlarından sanıkların bilgilerini alan kişilerin, tutukluların aileleri arayarak para talep ettikleri ve adli koğuşta bir tutuklunun, görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bilgilerini not alırken yakalandığı iddialarına ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yazılı açıklama yapıldı. Başsavcılık, iddiaların asılsız olduğunu açıkladı Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımız görev ve sorumluluk alanı içerisinde kalan Ceza İnfaz Kurumları’nda yapılan idari tahkikatlar neticesinde yukarıda bahsi geçen iddiaların tamamen asılsız olduğu tespit edilmiştir. Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde bulunan kapalı ceza infaz kurumlarımızda tutuklu ve hükümlüler, ilgili mevzuat hükümleri kapsamında barındırılmakta olup, kişi ve toplum güvenliği bakımından gerekli önlemler özenle ve eksiksiz olarak alınmaktadır" ifadelerine yer verildi.