YEREL HABERLER - 31 Ocak 2012 Salı 14:01

GSO LOGOSUNU YENİLİYOR

A
A
A
GSO LOGOSUNU YENİLİYOR

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) kurumsal logosunu değiştirmek için ödüllü yarışma düzenledi. Kazananın 15 bin liralık ödülün sahibi olacağı yarışmaya, 29 Şubat Çarşamba gününe kadar başvurulabilecek.
GSO’dan yapılan açıklamada, seçilen logonun onaylandığı tarihten itibaren kurumsal kimlik çalışmalarının bir parçası olarak GSO’yu temsil eden tüm mecralarda resmi logo olarak kullanılacağı belirtildi. Açıklamada, “Katılımcıların GSO’nun vizyon ve misyonunu belirleyen unsurlar çerçevesindeki kavramları dikkate alarak yeni bir logo tasarlamaları beklenmektedir” denildi.
Herkesin katılımına açık olduğu belirtilen yarışmada, her katılımcı en fazla üç adet eserle yarışmaya katılabilecek. Seçici Kurul, eserleri, özgünlük, yaratıcılık, konu odaklılık ve eserin GSO’nun amaçlarını, tarihsel gelişimini ve birikimini dikkate alan bir çerçevede değerlendirilecek.
Yarışmaya katılmak isteyenler GSO’ya şahsen başvuruda bulunarak, şartnameyi ve katılım koşullarını öğrenebilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Sağlık çalışanlarına kürekle saldıran genç: "Çok pişmanım, babam ellerimde öldü" Adana’nın Kozan ilçesinde 112 sağlık çalışanlarına kürekle saldırıp ambulansa zarar veren, bir sağlık çalışanının yaralanmasına neden olan Yılmaz Aksoy yaptıklarından çok pişman olduğunu söyleyerek, "Babam elimde öldü" dedi. Edinilen bilgiye göre olay, Kozan’ın Karacaoğlan Mahallesi Itır Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Aksoy (66) gece evde kalp krizi geçirince, oğlu Yılmaz Aksoy (34) 112 acil sağlık hizmetlerini arayarak yardım istedi. Ambulans gelene kadar babasının öldüğünü söyleyen Aksoy, gelen sağlık ekiplerine saldırdı. Ekipler ambulansa sığınınca Aksoy, kürekle ambulansın camlarını kırdı. Bu sırada ambulansta bulunan hamile sağlık çalışanı korkudan düşük riskiyle, bir başka sağlık çalışını da gözüne cam parçası geldiği için hastaneye kaldırıldı. Vefat eden baba Aksoy, gündüz Kozan Mezarlığında toprağa verildi. Sağlık çalışanlarına saldıran oğul Aksoy da babasının cenazesine katıldı. Aksoy, cenazeden sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: "Babam rahatsızlanınca gece 02.12’de 112’yi aradım ama bir türlü kimse gelmedi. Ben babama kalp masajı yapmaya başladım. Babam benim elimde öldü. Bayağı bir uğraştım. Ambulans da çok gecikince kendimden geçtim. Tüm sağlık çalışanlarından özür diliyorum keşke bu olay olmasaydı. Ben pişmanım keşke bu yaşanmasaydı ama babam da ölmeseydi keşke. Telefon arama kayıtlarımız burada. İlk 02.12’de aradık. 02.50’ye kadar aradık ve en son yeri bulmadıkları için onlar bizi aradı. 38 dakika gibi bir süre var." Komşu Sevgi Durmuşoğlu da, "Dün komşumuz rahatsızlanmış, komşumuz da şoka girmiş. Babasına kalp masajı yapmış çalıştıramamış. Ambulans duruyor gibi etti ama çocuk ne yaptığını bilmiyordu, şoka girmişti. 2 gün önce gene rahatsızlandı babası, çok sever babasını. Bir taşı incitmez normalde" diye konuştu. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise ilk çağrının gece 02.16’da 112’ye geldiğini, ambulansın 6 dakika içinde olay yerinde olduğunu bildirdi. Aksoy, babasının cenazesinden sonra polis merkezine giderek teslim oldu.
Kırıkkale Filistinli öğrenciden Müslümanlara çağrı: "Filistin hepimizin, boykot yapmalıyız" Kırıkkale’de üniversite öğrencileri ve akademisyenler, İsrail’in Gazze’deki sivillere yönelik yaptığı saldırılara tepki gösterdi. Eylemde konuşan Filistinli üniversite öğrencisi Yosra A Mater, "Dua önemli bir şey ama en azından da boykot yapmalıyız. Bazen diyorlar ’Sizin ülkeniz siz savaşın.’ Orası kutsal bir yer, tüm Müslümanlara ait ve denizden nehre kadar" dedi. Kırıkkale’de üniversite öğrencileri ve akademisyenlerden oluşan topluluk, Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek ve İsrail’in saldırılarını kınayan bir eylem yaptı. Pankartlar taşıyan öğrenciler, Filistinlilere destek mesajı verdi. Filistin’de ölen Müslümanlar için de Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Üniversitenin Fizik bölümünde doktora eğitimi gören Filistinli kadın Yosra A Mater (31), İHA muhabirine, Filistin’in tüm Müslümanların olduğunu belirtti. "Orası kutsal bir yer, tüm Müslümanlara ait" İsrail ürünlerinin boykot yapılmasına dikkat çeken Mater, "Elimizden gelen bir şey yok. Dua önemli bir şey ama en azından da boykot yapmalıyız. Çevremizdekileri bilinçlendirmek istiyoruz. Filistin denizden nehre kadar. Tüm yer bize ait. Sadece Filistinliler değil, bütün Müslümanlar sorumlu. Bazen diyorlar ’Sizin ülkeniz siz savaşın.’ Orası kutsal bir yer, tüm Müslümanlara ait ve denizden nehre kadar. Sadece Gazze değil, çok önemli bir şey. O yanlış düşünceleri düzeltmemiz lazım" dedi. Filistin’de yaşayan ailesi ile sıklıkla görüşemediğini anlatan Mater, "Aileme ulaşabiliyorum ama çok az görüşüyorum. Her gün görüşemiyorum. Bazı zamanlar ulaşmıyorum 10-11 gün haber alamıyorum. Ama en son haber aldığımda onlar iyilerdi. İnşallah da iyi kalacaklar" ifadesini kullandı.
Manisa Hıdırellez Şenliği Kentpark’ta kutlandı Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi işbirliği ile Atatürk Kent Park’ta düzenlenen Hıdırellez Şenliği’nde vatandaşlar baharın gelişini kutladı. Hıdırellez Şenliğinde Manisalılar gönüllerince eğlendi. Her yıl kutlanan Hıdırellez Bayramı’na Yunusemreli vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi işbirliğiyle Atatürk Kentpark’ta düzenlenen Hıdırellez Şenliği’nde baharın gelişi coşku ile kutlandı. Göçmen Bandosu’nun birbirinden güzel eserleri çaldığı şenliğe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve Eşi Nurcan Zeyrek, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve eşi Serap Balaban, Belediye Başkan Yardımcıları Haydar İzci ve Emine Özge Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Halayların çekildiği, oyunların oynandığı etkinlikte Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban vatandaşlar ile sohbet etmeyi hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmedi. Herkesle tek tek sohbet edip, hal hatır soran Başkan Zeyrek’e de Manisalılar büyük ilgi gösterdi, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkanlar vatandaşlarla karşılıklı oyunlar oynayıp sofralarına misafir oldu. Tam bir şenlik havasında kutlanan Hıdırellez’de, Göçmen Bandosu da coşkuyu katladı.
Samsun Organize Sanayi Bölgeleri’nin ulaşım altyapısı güçlendi Şehrin ekonomisinin gelişmesi için her alanda desteğini sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi Organize Sanayi Bölgeleri’nin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması için yürüttüğü çalışmaları aralıksız gerçekleştiriyor. Bu kapsamda kentteki Organize Sanayi Bölgeleri’nin ulaşım altyapısı beton yol uygulamalarıyla daha güçlü hale getirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) ulaşım altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Yol, Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, son bir buçuk yılda Vezirköprü OSB’ye bin 700 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde, Çarşamba OSB’ye bin 300 metre uzunluğunda ve 18 metre genişliğinde, ayrıca bin metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde, Havza OSB’ye ise 8 bin 700 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde yeni beton yollar yapıldı. Ayrıca, Tekkeköy’deki OSB’de 10 kilometrelik bir beton yolun yapımı tamamlandı. Bafra OSB’ye ise 625 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde beton yol eklenerek, sanayi bölgelerinin ulaşım altyapısı güçlendirildi. Yol, Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Yeni Organize Sanayi Bölgesi için 8 kilometre uzunluğunda ve 20-50 metre genişliğindeki yolların yapımı ise devam ediyor. Yapılan yeni yollarla birlikte, OSB’lerdeki ulaşım sorunlarına hızla ve kalıcı çözüm getirildi. Böylece işletmelerin lojistik süreçlerinin ise daha sağlıklı bir şekilde yürütmeleri sağlandı. "Samsun üretimden gelen gücünü çok daha ileri bir seviyeye çıkarmayı hedeflemektedir" Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Organize Sanayi Bölgeleri’nin kentlerin ekonomileri için lokomotif noktalar olduğunu belirterek “Bölgenin merkezi olan Samsun tarımdan sanayiye, turizmden ticarete her alanda yüksek bir potansiyele sahiptir. Kentin çeşitli noktalarında yer alan aktif Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) üretim aralıksız devam ederken yeni kurulan ve kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgeleri ile birlikte Samsun üretimden gelen gücünü çok daha ileri bir seviyeye çıkarmayı hedeflemektedir. Organize Sanayi Bölgelerimiz ekonomimizin can damarları konumundadır. Bu kapsamda OSB’lerimizin her türlü ihtiyacını karşılamak bizim her zaman önceliğimizdir. Samsun’un ekonomisinin daha güçlü hale gelmesi için sanayicilerimizin ve işletmelerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.