YEREL HABERLER - 03 Kasım 2013 Pazar 13:42

Polis Ve Üniversiteli Gençler Kahvaltıda Buluştu

A
A
A
Polis Ve Üniversiteli Gençler Kahvaltıda Buluştu

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek Gaziantep Üniversitesi’nde eğitimlerini sürdüren öğrenciler, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün ‘Kaynaşma Kahvaltısı’nda polislerle bir araya geldi.
Polisevi’nde düzenlenen etkinlikte öğrencilere hitap eden Rektör Prof. Dr. Coşkun, 10 yıl öncesinde üniversite öğrencileri için polisin kahvaltı, sosyal sorumluluk projesi düzenlemesinin olası şeyler olarak değerlendirilemeyeceğini belirttiği konuşmasında, Türkiye’nin son yıllarda kaydettiği demokratik gelişmelerle herkeste bir zihin değişikliğinin meydana geldiğini vurgulayarak, “Bu değişiklikle birlikte geniş kitlelere baktığınızda artık polis öğrenci için bir dost, bir arkadaş, bir abi olarak görülmektedir. Artık polisimiz toplumun olmazsa olmaz temel kaynağı olacak bir güçtür. Bu nedenle, polise güven duymak zorundasınız. Güvenmelisiniz ki ona her derdinizi açabilseniz” dedi.
Konuşmasının devamında öğrencilere özgürlüklerini sonuna kadar kullandırmaya özen gösterdiklerini, ama bu özgürlüğün bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bittiğinin unutulmaması gerektiği vurgusunu yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun sözlerini şöyle tamamladı, “Bu amaçla polisimizle sürekli işbirliğine gidiyor, sosyal sorumluluk projeleri yürütüyoruz. Bunlar örnek olacak şeyler ve meyvesini alıyoruz. Bu itibarla da ben polisimize, sayın müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Bu konuda gerçekten hassas. Gerçekten insani bir bakış açısına sahip. Bu anlamla da ekibiyle birlikte üniversitemizle çok güzel iş birliktelikler, projeler gerçekleştiriyoruz. Sevgili gençler sizden isteğimiz sorunlarınızı her zaman her yolla iletin. Teknolojiyle iletin, mektupla iletin. Biz öyle sırça saraylarda oturan bir yönetim anlayışına sahip değiliz. O yüzden bize ilettiğiniz sorunlarla da mutlaka ilgilenmeye çalışıyoruz. Sizi yanlış yola sürükleyen, veya yanlış arkadaşlıklar kurmaya çalışan insanlar olabilir. Her zaman iyi ve kötü yarış halindedir, savaş halindedir. Siz iyi, güzel ve doğrudan yana olduğunuz sürece hiçbir zaman korkmayın. Dürüst olun ve insanı sevin. Bunlar sizi sonuna kadar korur diye düşünüyorum.”
Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın ise, emniyet teşkilatının özellikle son yıllarda yaptığı hamleler ve polis alımındaki hassasiyeti sayesinde hizmet kalitesinin artırıldığını, polisin halkın desteğini aldığını kaydetti. Polisin son yıllarda özellikle üniversitelerle işbirliğini geliştirdiğine de işaret eden Emniyet Müdürü Aydın, “Bu doğrultuda sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdik. Şehrin her noktasına ulaşabilme ve oralarda bulanabilme yeteneğine sahibiz. Dolayısıyla, gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle toplumu korumaya yönelik her kesime kısa zamanda ulaşabilmekteyiz. Geçen sene 200 öğrenciyi SBS kursuna aldık. Bunlar normal bir kursa gidemeyen öğrencilerdi. Servislerle evlerinden alındı. Kurs ortamlarına götürüldü ve bu 200 öğrenciden bir veya ikisi hariç hepsi Anadolu ve Fen Lisesi’ne girdi. Bundan 10 sene 15 sene önce bizim hayal edemediğimiz veya yapmaktan çekindiğimiz birçok projeyi bugün çok rahat gerçekleştirebilme pozisyonundayız” diye konuştu.
Tüm bu projelerle vatandaşla emniyet teşkilatı arasında çok güzel bir köprü oluşturulduğu vurgusunu yapan Aydın, özellikle Gaziantep Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan ortak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bu konuda rektör hocam bizim için gerçekten büyük şans. Kendisi ve ekibi bu konuda bize en büyük hissi veren bir yapıya sahiptir. Öğrencilerimizin de özellikle bu konuda zaten Toplumsal Duyarlılık Projeleri derslerinin olduğunu biliyoruz. Gaziantep hızlı göç alan ve büyüyen bir şehrimiz. 2 milyona yaklaşan bir nüfusu var. Göçle gelen ve hızla büyüyen şehirlerde de bazı olumsuzluklarda ister istemez gelişiyor. Oysa burada hem bize hem de üniversite gençliğine büyük sorumluluk ve görev düştüğüne inanıyorum. Böyle bir işbirliği ve çalışma ortamı da mevcut. Önümüzdeki günlerde toplum yararına projelerle birlikte gerçekleştirebilme şansına kavuşuruz.”
Konuşmalar ve kahvaltının ardından öğrencilere Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler verildi. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen ve kahvaltıda birbirleriyle tanışıp, sohbet imkanı bulan öğrenciler de bu tür etkinliklerin devam etmesi dileğinde bulundu. Kahvaltıya, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tevfik Gülsoy, ile emniyet yetkilileri katıldı. Öğrenciler, kahvaltının ardından hatıra fotoğrafı çektirip, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Trafikte tartıştığı kişiyi eşi ve kızının gözü önünde bıçaklayarak öldüren zanlı adliyeye sevk edildi Antalya’da trafikte tartışma yaşadığı servis şoförü tarafından eşi ve kızının gözü önünde bıçaklanan Önder Çakır hayatını kaybetti. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan katil zanlısı, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Katil zanlısının gazetecilerin, "Neden öldürdünüz" sorusunca cevap vermemesi dikkatlerden kaçmadı. Diğer taraftan olayın sonrasına yaşananlar ise cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Olay, gece saat 02.00 sıralarında Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi Yeşilırmak Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Önder Çakır ile Neşet G. trafik ışıklarında tartıştı. Tartışmanın sürdürdüğü esnada Neşet G. aracından inerek yanında taşıdığı bıçakla Önder Çakır’ın sol göğüs altından 1 kez bıçakladı ve otobüsüyle olay yerinden kaçtı. Önder Çakır’ı kanlar içerisinde yerde gören eşi Meryem Çakır ile 8 yaşındaki kızı Zeynep Çakır durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi ağır yaralı olan Önder Çakır’ı ambulansla özel bir hastaneye kaldırdı. Ameliyata alınan Çakır, yapılan tüm müdahalelere rağmen sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Cinayet büro ekipleri yakaladı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerinden 07 YSL 38 otobüsüyle kaçan servis şoförü Neşet G.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, gözaltına alınan Güçlü’nün, ifadesini almak üzere karakola götürdü. Cinayet zanlısı Güçlü, ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek. Hayatını kaybeden Çakır’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Çakır’ın eşi Meryem ile kardeşi Öner Çakır ve yakınları morgda işlemleri tamamlanan Önder Çakır’ın cenazesini Burdur’da defnetmek için teslim aldı. "Sonrasında iniyor ve olduğu gibi bıçağı saplıyor" Cenazenin alınmasının ardından morg çıkışında konuşan Önder Çakır’ın kardeşi Öner Çakır, "Kardeşim akşam eşi ve çocuğuyla evine giden adam. Kırmızı ışıkta duruyor, yeşil yanar yanmaz arkasından duran araç kornaya basarak, selektör yapmış. Kardeşim de elini kaldırmış el işareti yapmış, karşı taraf ne dedi Allah bilir. Sonrasında iniyor ve olduğu gibi bıçağı saplıyor. Ne vurma var, ne bir şey var. Gidiyor bıçağı saplıyor ya, dövüşürsün kavga edersin, dersin ki bu adam gitti direkt olarak bıçağı sapladı. Bıçağı göğsünün olduğu yere kalbine saplamış" dedi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan katil zanlısı, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Katil zanlısının gazetecilerin, "Neden öldürdünüz" sorusunca cevap vermemesi dikkatlerden kaçmadı. Diğer taraftan olayın sonrasına yaşananlar ise cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.