YEREL HABERLER - 09 Kasım 2013 Cumartesi 21:02

Tarihi Kentler Birliği’nin Büyük Ödülü Şahinbey Belediyesi’ne

A
A
A
Tarihi Kentler Birliği’nin Büyük Ödülü Şahinbey Belediyesi’ne

8-10 Kasım 2013 tarihleri arasında Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa buluşması 2012 Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödülleri sahipleri buldu.
Tarihi Kentler Birliği 2012 Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması ödül töreni ve sergi açılışına; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Tarihi Kentler Birliği üye belediyeler katıldı.
BAŞKAN TAHMAZOĞLU KÜLTÜR YOLU’NU 3’E KATLAYAN EK ÇALIŞMA YAPTI
Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, yapmış olduğumuz kültür yolumuzu üç katına çıkaracak sokak sağlıklaştırma çalışması yapmıştır. Büyük bir emek verdiği bu çalışma ile büyük ödülü hak etmiştir. Tebrik ediyorum” dedi.
BAŞKAN TAHMAZOĞLU, TARİHİ DOKUNUN KORUNMASI NOKTASINDA BAŞARILI BİR ÇALIŞMA YAPMIŞTIR
ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, “Gaziantep’in altı üstü kültür. Bu kültürün altı da üstü de Şahinbey’e ait. Bu noktada Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların her aşamasını biliyorum. En önemlisi başladığı günden buyana düzeyli ve hızlı bir ivme kazandırmıştır. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.
7 KİLOMETRELİK SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA VE CEPHE YENİLEME YAPTIK
Sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme kapsamında 7 kilometrelik çalışma yaparak, TKB’nin en büyük ödülü olan Prof. Dr. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’ne layık görülen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Bu çalışmaların yapılması noktasında başta bizleri cesaretlendiren ve teşvik eden Metin Sözen hocam ile bu ödülü bize layık gören TKB Başkanımıza ve Danışma Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey iki dönemdir Gaziantep’te yapmış olduğu başta Kültür Yolu projesiyle kültürel varlıkların ne kadar önemli olduğunu Gaziantep’e göstermiştir. Biz de bu çalışmaya katkı olarak Şahinbey Belediyesi olarak kültür yolunun devamını sağlamak adına Şehitler Caddesi, Suyabatmaz ve Kepenek Mahalleleri olmak üzere 7 kilometrelik sokak sağlıklaştırma çalışmamızın bir kısmını tamamladık, bir kısmı devam etmektedir. Böylelikle Gaziantep’te 20 kilometrelik kültür yolu hizmete girmiştir. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Tarihi Kentler Birliği 2012 Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması´ kapsamında; TKB üyesi belediyelere ´Süreklilik´, ´Proje´ ve ´Uygulama´ ödülleri de verildi. Tören sonrasında dereceye giren projelerin sergisi açıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir