YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 16:35

Büyükşehir Belediyesi Gaziantep’i Başarı İle Temsil Etmeye Devam Ediyor

A
A
A
Büyükşehir Belediyesi Gaziantep’i Başarı İle Temsil Etmeye Devam Ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de düzenlenen ‘Türkiye’nin Renkleri Buluşması’ adlı fuarın ilgi odağı oldu.
İzmir Expocenter Fuar Merkezi’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Türkiye’nin Renkleri Buluşması’ Fuarında stant açan Büyükşehir Belediyesi başarılı performansı ve zengin sunumları ile En Başarılı Stant seçildi.
Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 16-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenen fuara Gaziantep’in yanı sıra Kars, Eskişehir ve Aydın’dan katılan ekipler de stant açtı.
Fuara Gaziantep’e özgü el sanatları ürünler ve uygulamalarla katılan Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü ekibine, Kübbüşah Kutnu, Zeugma Bakırcılık, Mozaik Work Shop Uygulamasında Mehmet Yılmaz, Çelebioğulları Baklava, Yemenici Hayri Usta ürünleri ve performansları ile eşlik ettiler. Fuara ayrıca Alleben grubu ile Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları Topluluğu gösterileri ile damgalarını vurdu.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Müzeler Müdürü Emre Bitgin, “Konak Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuara davet edilen ekibimiz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da fuarın en dikkat çeken ekibi oldu. Yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda ziyaretçilere kentimizin el sanatları ve ürünlerinden oluşan zengin bir stant ile kültürümüzü tanıttık. Ayrıca standımızda Değişen ve Gelişen Gaziantep’i anlatan broşürler dağıtarak iyi bir tanıtım çalışması yaptık. Gaziantep’ten değişik enstantanelerin yer aldığı Gaziantep Fotoğrafları Sergimiz de kentimizi bugüne kadar görmemiş olan ziyaretçilerde şaşkınlık oluşturdu” dedi.
Alleben grubu ile Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları Topluluğu’nun sundukları gösterilere ziyaretçilerin büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Bitgin, “Fuarın En Başarılı Standı seçilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi standını Konak Belediye Başkanı, Seferihisar Belediye Başkanı, Gaziantepliler Federasyon Başkanı, İzmir Gaziantepliler Derneği Başkanı, Kars, Aydın ve Eskişehir’in İzmir Dernek Başkanları ziyaret ettiler” diye konuştu.
Fuarda, çeşitli broşürler paylaşan Gaziantep ekibinin dağıttığı baklavadan tatmak için ziyaretçiler birbirleri ile yarıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.