YEREL HABERLER - 03 Aralık 2013 Salı 13:44

Ana Sesleri İle Anadolu Müzikali’nde Anlamlı Mesajlar

A
A
A
Ana Sesleri İle Anadolu Müzikali’nde Anlamlı Mesajlar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün 25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle hazırladığı; Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Sivas Devlet Halk Müziği Korosu, Ankara Devlet Halk Dansları Topluluğu sanatçılarının sahnelediği özel bir projeye ev sahipliği yaptı.
Seyirciler tarafından ilgi ile izlenen, Genel Koordinatörlüğünü Aşkın Günay’ın yaptığı projenin şefi Solmaz Kadıoğlu, Sanat Tasarım Yönetmenliğini ise Hidayet Gürsel tarafından yapıldı.
Ana Sesleri ile Anadolu Müzikali'nin Genel Koordinatörü Aşkın Günay, ‘Ana Sesleriyle Anadolu’ isimli müzikalin Türkiye'de ilk kez Mardin'de 25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü'nde sahnelendiğini, anaların seslerini tüm yurda duyurmak için yola çıktıklarını söyledi.
Günay, “Kadınlar sanatın istediği zerafeti ve inceliği doğasında taşımaktadır. Bu yüzden onlarsız sanat düşünülemez. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, halayı ile kınası ile, ağıtı ile düğünü ile biz Türkiye’yiz” dedi.
Müzikale katılarak sanatçılara teşekkür çiçeklerini sunan Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen de konuşmasında, “Kadına Şiddetle Mücadele gününe özel hazırlanan böyle bir projede, çok değerli sanatçılarımızı bir arada izlemekten, bölgemizde zaman zaman gördüğümüz ve tasvip etmediğimiz olayların aksine bu gecede olduğu gibi ana ile kızının, gelin ile kaynanasının Anadolu’da nasıl güzellikler ortaya koyduklarını nasıl ortak paydalarda birleştiklerini bir kez daha gördük. Kurtuluş Savaşında da sırtında çocuğu, omzunda mermisi ile bu vatanın kazanılmasında, hatta Gazi kentin kurtarılmasında da çok önemli rol oynayan Anadolu anası bugün gördüğümüz gibi sanatta da kendine düşen görevi en iyi şekilde yerine getiriyor. Ailede vücudun başı erkekse, boyunu kadındır tasvirinden de anaların ne yapabileceğini çok iyi anlıyoruz. Projede görev alan tüm sanatçıları tebrik ediyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir