YEREL HABERLER - 20 Ocak 2014 Pazartesi 15:41

Başkan Güzelbey “okumak Düşünceyi Zenginleştirir”

A
A
A
Başkan Güzelbey “okumak Düşünceyi Zenginleştirir”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, velileri ile birlikte kitap okuyan öğrencileri kütüphanede ziyaret etti.
Celal Doğan İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğretmeni Hasan Tan’ın öğrenci ve velileri ile 15 günde bir Cumartesi günleri gerçekleştirdiği etkinliğin bu haftaki konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey oldu.
Veliler ile sohbet eden Dr. Asım Güzelbey, onları okuma için çocuklarına örnek olup, birlikte kütüphaneye gelmeleri, bu etkinliğe ilgilerinden ve katılımlarından dolayı tebrik etti. Güzelbey, çocuklarla kitap okuma sırasında da çocukların ikinci sınıf olmalarına rağmen hızlı, doğru, akıcı ve vurgulu güzel kitap okuduklarını belirterek, Kütüphane etkinliklerinin etkisini vurguladı.
Çocuklara kitap seti hediye eden Başkan Dr. Asım Güzelbey, “Okumak en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Kitaplar insanı geliştiren en etkili araçlardır. Konuşma, düşünceler ve hayata bakış açınızı olumlu etkiler. Bu yüzden bol bol kitap okumak çok önemlidir.
Konunun uzmanları kitap okuyan çocuklarda zihin ve dil gelişiminin daha sağlıklı olduğunu, Kitap okuyan ve okunan çocukların düşüncelerinin zenginleştiğini, iletişim kapasitelerinin arttığını belirtiyorlar. Doğru kitapları okuyan, okuduklarını değerlendiren çocuklar daha başarılı ve iyi yetişmiş olur. Kütüphanelerimiz de kitapları ulaşılabilir kılmaktadır. Çocukların velileri ile birlikte kütüphaneden faydalanması da çok önemli” dedi.
Başkan Güzelbey, Sınıf Öğretmeni Hasan Tan’ı; öğretmeni, öğrencisi ve velisi ile okuyan bir sınıf oluşturmak amacına hizmet ettiği, Okul Müdürü Halil Yıldırım’ı da veli, öğrenci, öğretmen iş birliğini destekleyip geliştirdikleri için tebrik etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.