YEREL HABERLER - 09 Mart 2014 Pazar 15:14

Sani Konukoğlu Vakfı Ankara Öğrenci Buluşması

A
A
A
Sani Konukoğlu Vakfı Ankara Öğrenci Buluşması

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, gençlere başarmaları için hayal kurmaları, ancak hayale kapılmamaları çağrısında bulundu.
Sani Konukoğlu Vakfı Ankara Öğrenci Buluşması, Vakıftan burs alıp, Ankara ve çevre illerdeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin katılımı ile Swiss Otel’de yapıldı.
Sani Konukoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı da olan Abdulkadir Konukoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Sanko’nun kurumsal tanıtımı ve kendisinin özgeçmişine ilişkin görselleri hep birlikte izlediklerini belirterek, “İnanın, bu günleri rüyamda görsem inanmazdım. Bu tablo hem Allah’ın verdiği kısmet, hem de çaba gösterir, azmeder ve çalışırsan, neler yapılabileceğini ortaya koyuyor” dedi.
Ortaokuldan ayrılıp babasının şirketinde çalışmaya başladığını anlatan Konukoğlu, işletmede yer süpürmekten Yönetim Kurulu Başkanlığı’na kadar her kademeyi öğrenerek ve hazmederek yükseldiğine dikkati çekti.
Babasının işyerine olmasına karşın, babasından ve ustalarından ayrıcalık görmediğini ve o beklentiye de girmediğini ifade eden Konukoğlu, bu sayede emir almayı ve emir vermeyi, çalışanın karşılaştığı sorunları öğrendiğine vurgu yaptı.
HAYAL KURUN
Öğrencilere başarılı olmaları için hayal kurmalarını, ancak hayale kapılmamalarını söyleyen Konukoğlu, “Hayaliniz gerçekleştirilebilir olmalı. Gerçekleştiğinde hayalinizi revize edip, yeni hedeflere yelken açın. Yani merdivenleri birer birer çıkın” diye konuştu.
Üniversitelerin öğrencilerin dimağını açtığını, ufkunu genişlettiğini, bunun içini öğrencinin kendisinin dolduracağını kaydeden Konukoğlu, işe girdikten sonra hangi okul bitirilirse bitirilsin, kendilerini çırak gibi hissederek çalışmalarını istedi.
İş başvurusu yapıldığında kıyafet, hitap ve davranışlara çok dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Konukoğlu, öğrencilere şu önerilerde bulundu:
“Kıyafetiniz pahalı olamayabilir ama kesinlikle temiz olmalı. Erkekler ve bayanlar temiz ve bakımlı görüntü vermeli. Kapıyı çalıp içeriye girildiğinde, oturunuz denilmesi sonrasında oturup, lafı dolaştırmadan net ifadelerle sorular yanıtlanmalı. Mümkün olduğunca maaş konusu üzerinde durmayın. Başarınız zaten farklılığınızı ortaya koyar ve hakkınız olan maaşı olmanızı sağlar.”
“Mühendis olarak işe girdiğinizde, ortaokul veya lise mezunu ustanıza en azından işi kavrayana kadar saygıda kusur etmeyin, pratik bilginizi teorik bilgi ile pekiştirin. Buna çok ama çok ihtiyacınız olacak” diyen Konukoğlu, öğrencilere, hiçbir zaman bilgiyi saklamamaları, bilgi paylaşımını bilginin zekatı gibi görmeleri çağrısında bulundu.
MUTLULUĞUN VE BAŞARININ SIRRI
Başarı için empati kurulmasını öneren ve kendisine söylendiğinde rahatsız olunacak sözü bir başkasına kesinlikle söylememek gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, başarılı olmak için merdivenin üst basamaklarına olanlara bakıp hırslanılmasını istedi. Konukoğlu, mutluluk için ise bireyin kendisinin sahip olduklarına sahip olamayanları dikkate alması gerektiğini belirterek, “Ancak, kesinlikle hırsınız aklınızın önüne geçmesin. Akıl her zaman hırsınızın önünde olmalı” uyarısını yaptı.
Kendisinin kolay kolay kızmadığını, ancak kızdığında çok sert tepki vermesi halinde dahi en fazla 3-4 dakika içerisinde kızgınlığından eser kalmadığını ve kesinlikle kin duygusu beslemediğini anlatan Konukoğlu, “İşinizde yükselince havaya girenin etrafında kimse kalmaz, sosyal hayatın içerisinde yer almaya ve bunun için de sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak yer almaya özen gösterin” dedi.
Konukoğlu, istenilip başarılamayacak hedef olamayacağını, başarı ile başarısızlığın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Başardığın işle iftihar et, başarısız olduğundan ders çıkar” diyerek sözlerini tamamladı.
DİĞER KONUŞMACILAR
Eski Sanko Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Bak’ın da katıldığı ve öğrencilerle sohbet ettiği toplantıda, Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran vakıf çalışmalarını anlattı.
Bu toplantıların öğrencilerin birbirlerini ve Vakıf yönetiminin öğrencileri tanımalarına, ilişkileri sağlamlaştırmaya katkı sağladığını kaydeden Boran’ın ardından söz alan Sanko Holding Eğitim Danışmanı Nilüfer Köylüoğlu, öğrenciler ile vakfın kaynaşması açısından bu toplantıları çok önemsediklerine vurgu yaptı.
Boran, her yıl 1.500’ün üzerine öğrenciye burs verildiğini ve 1990 - 2013 yılları arasında toplam 17 bin 674 öğrencinin burs aldığını ifade etti.
Okuryazarlık eğitimine de değinen Boran, Anne Çocuk Vakfı ile işbirliği içerisinde Gaziantep merkezde 976’sı erkek olmak üzere toplam 9 bin yetişkinin okuryazar olmasının sağlandığını bildirdi.
Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, hayali olmayanların başkalarının hayallerinin parçası olacağına dikkati çekerek öğrencileri hayal kurmaya çağırdı.
Sanko Holding İnsan Kaynakları Müdürü Gülşah Aydın ise konuşmasında, Sanko Holding’in sürekli büyüme ve gelişmesindeki gücünü nitelikli insan kaynağından aldığını ifade etti.
Öğrencilerle yenilen yemek sonrasında, İzgören Akademi’den Oytun Yumşak, “Kendi Hayatının Lideri Ol” temalı sunum yaptı. Toplantı, katılımcıların anı fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kafa kafaya çarpışan araçlar savruldu: 5 yaralı Bartın’da karşı istikametlerde seyir halinde bulunan 2 araç, hız uyarı tabelası önünde çarpıştı. Kazada 2 kişi, su kanalına devrilen araçta sıkışırken, biri çalılık alana, araçların parçaları ise yola savruldu. Kazada 1’i ağır 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre Gürgenpınarı’ndan Bartın istikametine seyreden ve sürücüsünün ismi belirlenemeyen 74 ABF 264 plakalı araç ile karşı yönden gelen yabancı ülke plaka kodu bulunan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen araç ile çarpıştı. Boğaziçi Caddesi üzerindeki hız limitlerini gösteren tabela önünde meydana gelen feci kazanın sebebinin ise aşırı hız olduğu belirtildi. Kazada çarpışmanın etkisiyle araçlardan biri yol kenarındaki su kanalına devrildi. Araç içerisinde bulunan 3 kişiden biri çalılık alana savrulurken, 2’si ise araçta sıkıştı. Diğer araç ise su kanalına ramak kala durmayı başarırken içerisindeki 2 kişi de yaralandı. Hava yastıkları açılan araçta bulunanların hafif şekilde yaralandığı öğrenilirken, araç içerisindeki kan izleri ise dikkat çekti. Her iki araçtan kopan parçalar yola ve yol kenarına savruldu. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan 2 yaralı, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin yürüttüğü başarılı çalışma ile kurtarılarak, ambulansa bindirildi. Yabancı plakalı araçta bulunan ve yaralanan 2 kişinin ise gurbetçi olduğu kaydedildi. Olay yerine gelen polis ekipleri yolda başka bir kazanın yaşanmaması için güvenlik tedbiri aldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Bartın’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan 5 kişiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazanın ardından trafiğin kontrollü bir şekilde sağlandığı yol, yürütülen temizlik çalışması ve aracın su kanalından kurtarılması çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.