YEREL HABERLER - 24 Mart 2014 Pazartesi 19:37

Ak Parti Heyeti Tümsiad’ı Ziyaret Etti

A
A
A
Ak Parti Heyeti Tümsiad’ı Ziyaret Etti

AK Parti heyeti, Tüm Sanayici ve İş Adamları Gaziantep Şubesi üyeleri tarafından kapıda karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜMSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Cuma Çekici, katılımcılara dernek hakkında kısa bir birifing verdi. Çekici’nin karşılama konuşmasının ardından konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yeni dönemde de dernek üyelerinden destek istedi. Fadıloğlu, sivil toplum kuruluşlarının ileri demokrasilerde önemine dikkat çekti. Fadıloğlu, “Bildiğiniz üzere 2009 yılından bu yana Şehitkamil Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Son yapılan düzenleme ile Büyükşehir’in sınırlarının genişlemesi ile birlikte yeni dönemde de inşallah adaylığımız genel merkezimiz tarafından onaylandı. İnşallah bundan sonraki süreçte de bundan sonra sizlere hizmetkar olmak istiyoruz. Sivil toplumun gücüne inanıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de sizlerle el ele gönül gönüle memleketteki hayat standartlarını daha yukarıya çıkartmak adına daha yeni projelerle hep birlikte sizlere hizmet etmeye talibiz” şeklinde konuştu.
Fadıloğlu’ndan sonra TÜMSİAD Gaziantep Şubesi üyelerine seslenen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise gerçekleştirdikleri projeleri anlattı. Tahmazoğlu, yeni dönemde de kazandığı takdirde insana ve maneviyata yönelik hizmetler ve projeler yapacaklarını belirterek, “Buraya kendi evime gelmiş gibi hissediyorum. Yeni dönemle alakalı olarak Allah nasip ederse yatırımlarımız devam edecek ama özellikle kültüre, insana, insanın maneviyatına dokunan yatırımlara daha bir ağırlık vereceğiz. Çünkü insana yapılan yatırım her şeyin üzerindedir” ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin de birlik ve beraberlik mesajları verdi. Şahin, “Buraya gelirken gerçekten kendi yuvamıza gelir gibi hissediyoruz. Çünkü aynı pencereden dünyaya bakıyoruz. Aynı ideale, aynı hedefe kilitlenmiş durumdayız. Ben bu duruşunuzdan dolayı ülkem adına, ülkemin demokrasisi adına, ülkenin kalkınması adına istikametiniz ve rotanızdan dolayı Allah hepinizden razı olsun diyorum. Allah’ın izni ile gücümüzü birleştirdiğimiz zaman Anadolu insanının neleri başarabildiğini bütün dünyaya göstereceğimiz yeni bir Türkiye’yi de hep beraber inşa edeceğimizi görüyoruz. İşbirliği, güç birliği ve koordinasyonla bunu başarmış olacağız” dedi.
Program Fatma Şahin’in katılımcılara projelerini slayt halinde sunumunun ardından sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.