YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 11:54

KORSAN YOLCU TAŞIMACILIĞINA SIKI DENETİM

A
A
A
KORSAN YOLCU TAŞIMACILIĞINA SIKI DENETİM

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri korsan yolcu taşımacılığına yönelik sıkı denetimlerini sürdürüyor.
Kentin değişik noktalarında oluşturulan kontrol noktalarında yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan tüm araçlar denetleniyor. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan sivil, resmi ve ihbarlı denetim ekipleri tarafından denetleniyor. Yetki belgesiz yolcu taşımacılığı yaparak haksız kazanç elde eden ve haksız rekabete yol açan sürücüler hakkında korsan yolcu taşımacılığı yaptığı gerekçesiyle yasal işlemler yapıldı. Denetimlerin aralıksız olarak devam edeceği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Şehzadeler Belediyesinden öğrencilere LGS hazırlık kursu Şehzadeler Belediyesi, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik LGS’ye hazırlık kursu düzenliyor. Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek olan kurslar için başvurular 14 Haziran 2024’e kadar kabul edilecek. Öğrencilerin kursa katılım için yeterlilik sınavlarına girmesi gerekecek olan sınavlar 24-25 Haziran tarihlerinde yapılacak. Şehzadeler Belediyesi 7 ve 8. sınıflarda okuyan öğrencilerin lise sınavlarına hazırlanabilmeleri için Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezinde LGS’ye hazırlık kursları düzenliyor. Kurslara katılmak isteyen öğrenciler, 14 Haziran 2024 tarihine kadar Gençlik Merkezine başvuru yapabilecekler. 24-25 Haziran tarihlerinde yapılacak olan yeterlilik sınavlarında başarılı olan öğrenciler, eğitime başlayacak. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, kurslarla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’nin aydınlık yarınlarını şekillendirecek olan gençlerin eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatabilmek, dünya ülkeleri ile rekabet etmesini sağlamak ve siyasette, ekonomide, bilimde, kültürde ilerleyebilmesi için iyi eğitim almış gençlerimize ihtiyacımız vardır. Bunu sağlayabilmek için Şehzadeler Belediyesi olarak her zaman gençlerimizin yayında ve destekleyicisi olacağız. Yarınlarımızı şekillendirecek olan öğrencilerimizin en iyi şartlarda hazırlanmasını sağlamak için LGS’ye hazırlık kursunu hayata geçirdik. Tüm öğrencilerimizi belediyemiz tarafından verilecek olan kurslarımıza davet ediyor ve sınavlarda başarılar diliyorum” dedi.
Yalova Uçurumdan düşmüştü, kaza değil cinayet çıktı Yalova’nın Altınova ilçesinde 24 Ocak 2023 tarihinde fotoğraf çektirmek için çıktığı kayalıklardan düşerek ölen Semiha Sözer’in cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Eşini 20 metrelik uçurumdan ittiği ileri sürülen E.N.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Alınan bilgiye göre, Altınova ilçesi Soğuksu köyü Ballıkaya mevkiinde 24 Ocak 2023 tarihinde Semiha Sözer (34), yanında eşi E.N.S. (41) varken yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıklardan düşmesi sonucunda olay yerinde hayatını kaybetmişti. Eşi ise ifadesinde, fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıktıklarını söylemişti. Olay yerinde jandarma tarafından yapılan incelemeler ile olayın oluş şekline ilişkin maktulün eşinin çelişkili beyanları üzerine olayın kazaen düşme veya intihar olmadığı değerlendirilerek, adli makamlardan alınan izin doğrultusunda şüpheli E.N.S. hakkında teknik ve fiziki takibe başlandı. Yalova İl Jandarma Komutanlığınca, olayı aydınlatmak amacıyla oluşturulan özel ekip tarafından 15 ay boyunca her türlü iz, delil ve emare değerlendirilerek yürütülen çok yönlü ve titiz çalışmalar sonucunda; olayla ilgili şüpheli durumların ortaya çıktığı görüldü. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığına yapılan teklif ve koordine ile ülke çapında alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir heyet bilirkişi olarak görevlendirilerek olayın incelenmesi sağlanmış ve elde edilen bilgiler ışığında olayın intihar ya da kaza sonucu olmadığı, maktulün itilmek suretiyle ölümüne sebebiyet verildiği kanaatine varıldı. E.N.S. adlı şüpheli ise “Eşe Karşı Kasten Öldürme” suçundan yakalanıp, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Öte yandan, Semiha Sözer öldükten sonra Orhangazi Hamzalı köyüne defnedilmişti.