YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 16:18

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN "BENİM OKULUM" KAMPANYASI

A
A
A
ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN "BENİM OKULUM" KAMPANYASI

Bilinçli Gençler Derneği`nin ülke çapında yürüttüğü Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında Gaziantep Üniversitesi`nde kurulan Gaziantep Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu, GAÜN Toplum Gönüllüleri ve Öğrenci Konseyi, Osmaniye Toprakkale ilçesi Tüysüz Köyü İlköğretim Okulu için ``Benim Okulum`` kampanyasını hayata geçirmek amacıyla çalışmalara başladı.
Tüysüz Köyü İlköğretim Okulu için başlatılan kampanya kapsamında okul eksiklerini belirlemek için Osmaniye`ye giden topluluk temsilcileri okulda çok büyük bir coşku ve ilgiyle karşılandıklarını, okulun başarısının yüksek olduğunu ve çok zeki, kabiliyetli öğrencilerinin bulunduğunu söylediler. Törene katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Kara ve Şube Müdürü Celal Yıldırım da ziyaretten ve yardımdan çok mutlu olduklarını ve böyle gençlerin bulunmasının kendilerini gururlandırdığını söylediler.
Bilinçli Gençler Derneği`nin yürüttüğü Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında Türkiye`deki üniversitelerde kurulan Bilinçli Gençler Topluluklarından biri olan GAÜN Bilinçli Gençler Topluluğu Öğrenci Temsilcisi Derya Olgaç, daha önce yürüttükleri`` Aydınlık Gelecek İçin Köyümüze Kütüphane`` projesinin devamı niteliğinde bu köy okuluna da kütüphane kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
GAÜN Toplum Gönüllüleri Koordinatörü Batuhan Özçetin okuyan insanın huzur ve bilgi kaynağının kitap olduğunu söyleyerek, ``İnsan olmak, insan kalmak, yüzlerde yeşeren soylu türkülerle yürümek için mutlaka okumak gerekir. Okumayan insan koftur, boştur. Okuyan insan; gönül bahçesini sürekli çiçekli kılan, yürek bohçasını güzellikle dolduran ve sözü kendi kınında paslanmaktan kurtarandır. Okuyan insan düşünür, düşünen insan aydınlığa kavuşur. Kavuşmak için durmadan kulaç atar. İşte bizler, aydınlığı bizlere getirecek olan çocuklarımıza yardım etmeyi kendimize borç bilmeli ve bu bilinçle hareket etmeliyiz`` şeklinde konuştu.
Tüysüz Köyü İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni ve Proje Sorumlusu Hakan Çolakça, ``Gerek öğrencilerimiz gerekse burada yaşayan insanlar için büyük bir avantaj olarak görülen kütüphanenin bu köy okulunda olmaması burada yaşayanları mağdur etmektedir. Gaziantepli hayırseverlerden, iş adamlarından çeşitli kurum, kuruluş ve derneklerden kitap bağışı kampanyamıza destek vermelerini bekliyoruz. Eğitici ve öğretici, hem yeni hem de eski her türlü kitaplarınızı gönderebilirsiniz`` şeklinde konuştu.
Batuhan Özçetin, okula kütüphane kurmakla kalmayıp belirlenen diğer eksikleri de temin etmek için çalışacaklarını söyledi.
Kütüphanelerin oluşumunda ve diğer eksikleri giderme hususunda kendilerine destek vermek isteyen gönüllülerin ve Gazianteplilerin GAÜN Bilinçli Gençler Topluluğu, GAÜN Toplum Gönüllüleri ve GAÜN Öğrenci Konseyiyle irtibata geçebilecekleri vurgulandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’de bir günde 4 mevsim yaşandı Manisa’nın Alaşehir ilçesinde bir günde adeta dört mevsim bir arada yaşandı. Sabah saatlerinde yüksek kesimlerde lapa lapa kar yağarken, öğlen güneş yüzünü gösterdi. Akşamüstü nohut büyüklüğünde dolu etkili oldu, ardından ise yağmur başladı. Yaşanan hava değişimi çiftçilerin ve esnafın yüzünü güldürdü. Alaşehir’de gece saatlerinde soğuyan hava, sabaha karşı yüksek kesimlerde kar yağışına neden oldu. Dağhacıyusuf, Çarıkbozdağ, Bahçeli, Bahadır, Kozluca ve Azıtepe mahallelerinin yüksek noktalarında etkili olan lapa lapa kar yağışı, zaman zaman toprağı beyaza bürüdü. Öğle saatlerine doğru güneşli bir havaya dönen ilçe merkezinde, akşamüstü bu kez yaklaşık 1-2 dakika süren ve nohut büyüklüğünde yağan dolu kısa süreli şaşkınlık yaşattı. Dolu yağışının ardından ise yağmur etkili oldu. Hava değişimlerini anbean yaşadıklarını belirten Alaşehirli esnaf Halil Okumuş, "Sabah kalktığımızda yüksek kesimlerde lapa lapa kar yağdığını sosyal medyadan gördük. Öğlen üzeri şehir merkezimize ve çevresine yaklaşık 1-2 dakika nohut büyüklüğünde dolu yağışı oldu. Arkasından da yağmur yağmaya başladı. İnşallah bu sene bolluk ve bereket yılı olacak. Barajlarımız doldu, toprağımız suya doyacak. Çiftçilerimiz mutlu olursa esnafımız da mutlu olur" dedi. Bir günde dört mevsimi yaşayan Alaşehirliler, özellikle yağışların tarım açısından umut verici olduğunu ifade ederken, ilçede etkili olan yağmurun gece saatlerinde de aralıklarla devam etmesi bekleniyor.