ASAYİŞ - 22 Ekim 2014 Çarşamba 15:29

Apartmanda Yangın Paniği

A
A
A
Apartmanda Yangın Paniği

Gaziantep’te bir apartmanın 6’ıncı katında çıkan yangın paniğe neden olurken, alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Batıkent Mahallesi Ali İhsan Göğüş Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanın 6’ıncı katında yangın çıktı. Evden çıkan dumanı fark eden temizlikçi kadın, komşulardan yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, apartmanın en üst katında çıkan yangına merdiven uzatarak alevlere müdahale etti. Bu sırada bina boşaltılırken polis ekipleri çevre güvenliği aldı. Bu sırada sağlık ekipleri de olay yerine gelerek tedbir aldı. Yapılan müdahaleyle alevler diğer katlara sıçramadan söndürüldü. Yangının çıkış sebebi belirlenemezken, evde bulunan bütün eşyalar tamamen yandı. Kullanılamaz hale gelen evde büyük çapta madde hasar meydana geldi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türk Telekom Ventures’ın yatırım yaptığı girişimlerin portföy değeri 190 milyon dolar Girişimlere verdiği desteği bir üst seviyeye taşıyarak 2018 yılında Girişim Sermayesi Şirketi Türk Telekom Ventures’ı kuran Türk Telekom’un, bugüne kadar yatırım yaptığı girişimlerin değeri 190 milyon doları buldu. Türk Telekom, yarının teknolojilerini üreten ve ihraç eden Türkiye vizyonuna katkı sunmak adına 2013 yılından bu yana girişimcilere büyük destek sağlıyor. Kurumsal girişim hızlandırma programı PİLOT ile teknoloji birikimini aktararak yenilikçi fikirlerin büyümesine rehberlik eden Türk Telekom, nakit desteği ve sayısız fırsat sunarak girişimleri destekliyor. Yapılan açıklamaya göre, PİLOT ile bugüne kadar 111 girişime 32 milyon TL nakit desteği sunan Türk Telekom, bu girişimlerin dünyaya açılarak 35 milyon doları aşan yatırım almasını sağladı. Ekonominin kaldıracı haline gelen girişimcilik ekosistemine verdiği desteği 2018 yılında Türk Telekom Ventures’ı kurarak bir üst seviyeye taşıyan Türk Telekom, yenilikçi fikirlerin yarına taşınmasında lokomotif görevi üstleniyor. 2018’den bu yana yatırım yaptığı 21 girişimin toplam portföy değeri 190 milyon dolara ulaşan Türk Telekom Ventures, ABD Silikon Vadisi’nde yer alan ofisiyle yerli girişimlerin dünyaya açılmasına olanak sunuyor. Girişimleri her konuda destekleyerek uçuşa geçiren Türk Telekom PİLOT, girişimcilerin Stanford Üniversitesi’nde özel tasarlanan bir programda eğitim almasını sağladı. “Türk Telekom Ventures ile teknoloji ihraç eden Türkiye vizyonuna katkı sunuyoruz” Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Girişimcilik, kurum kültürümüzün en önemli değerlerinin başında geliyor. Türkiye’nin iletişim tarihinde kilometre taşlarını döşemiş bir şirket olarak ekonomik ve teknolojik ilerlemenin anahtarının girişimcilik olduğunu biliyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Türkiye’nin ilk kurumsal girişim hızlandırma programı PİLOT ile 2013’ten bu yana 111 girişime 32 milyon TL’lik nakit desteğinin yanı sıra şirketin paha biçilemez teknoloji birikiminin aktarımını sağladık. Girişimcilik ekosistemine biotech alanından eğitime, yapay zekâdan görüntü işleme ve büyük veri çözümlerine kadar pek çok alanda destek veriyoruz. Türk Telekom Ventures ile 2018’den bu yana geleceği şekillendirecek teknolojiler alanında yenilikçi fikir sunan girişimlere yatırım yapıyoruz. Şirket ile bugüne kadar yatırım yaptığımız girişimlerin portföy değeri 190 milyon dolara ulaştı. Ülkemizin teknoloji üreten ve ihraç eden ülke olma vizyonuna, yerli girişimlerimizi dünyaya açılmasında köprü rolü üstlenerek öncülük ediyoruz. Yerli ekosistemi destekleyerek yenilikçi fikirleri yarınlara taşımaya kararlıyız” diye konuştu.
İstanbul Burak Kızılhan: “Fenerbahçe derbide galip gelip hedefleri yolunda derbi yaşatsın" Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda, bugün oynanacak Beşiktaş maçıyla ilgili, "Bu akşam hakem müdahalesi olmadan adaletsiz kararlar yaşanmadan bir derbi mücadelesi izleyelim. Fenerbahçe galip gelip hedefleri yolunda derbi yaşatsın inşallah" dedi. Fenerbahçe Seçimli Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılıyor. Toplantıda konuşma yapan Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, faaliyet raporunu okudu. Olimpiyat kotası alan sporcuları açıklayan Kızılhan, sporcuları tebrik ederken, branşlarda alınan başarılar ve şampiyonlukları katılımcılara aktardı. Kızılhan, "Bu şampiyonluklar sadece sonuçlarıyla değil, yıllardır süre gelen spor kulübü kimliğimizi de en güçlü şekilde yansıtıyor. Fenerbahçe’miz ’Dünyanın en büyük spor kulübü’ tanımının her bir kelimesinin altını rekorlar ve şampiyonluklarla tamamlıyor. Bu kimliği güçlü kılan sizlerin desteği ve ilgisi, camiamızın sahiplenmesi ve bir o kadar da büyük bir mali gücü taşıdığımız bu süreçte yanımızda olan sponsorluklarımızın desteğidir" diye konuştu. Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar’a teşekkür eden Kızılhan, bugün oynanacak Beşiktaş maçıyla ilgili de futbol takımına başarılar dileyerek şunları söyledi: "Uğur beye ve ekibinde görev yapan arkadaşlarımıza gösterdikleri özverili hizmetler için ayrıca teşekkür ediyoruz. Gelecekte de bu büyük camia için hep bir arada olmayı diliyorum. Bu akşam hakem müdahalesi olmadan adaletsiz kararlar yaşanmadan bir derbi mücadelesi izleyelim. Fenerbahçe galip gelip hedefleri yolunda derbi yaşatsın inşallah. Futbolda yaşanan her şeye rağmen Fenerbahçe’miz zirve yarışını sürdürürken, spor kulübü kimliği ile de bizleri gururlandırmaya, Türk bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor."
Kayseri Melikgazi’de yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor Melikgazi Belediyesi ilçeye konforlu ve güvenli yollar sağlamak amacıyla Danişmentgazi Mahallesi ile Becen Mahallesi’ni birbirine bağlayan Şehit Osman Yılmaz Caddesi’nde yol genişletme ve yenileme çalışmalarına başladı. Vatandaşların daha güvenli, daha konforlu yollarda seyahat etmelerini sağlamak için yoğun çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Palancıoğlu, “ İlçemizde ulaşımın kolaylaşması, konforlu ve güvenli hale gelmesini sağlayacak çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Melikgazi’mizin birçok mahallesinde ihtiyaç doğrultusunda yol yapım, yenileme ve genişletme çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği ve ulaşımda konfor sağlamak için mesai arkadaşlarımız büyük bir gayretle çalışıyor” dedi. “Nüfus artışıyla birlikte yeni yollara duyulan ihtiyaç arttı” Değişen ve gelişen Melikgazi’mizde alt yapı ve üst yapı sorunlarını çözmek için hızlı bir şekilde aksiyon aldıklarını belirten Başkan Palancıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Yeni yerleşim yerlerine, nüfusun yoğunlaştığı bölgelere alternatif çözümler üretiyoruz. Becen Mahallemizde özellikle depremden sonra vatandaşlarımızın müstakil evlere yönelmesi ile birlikte nüfus artışı gerçekleşti. Nüfusa bağlı olarak araç sayısının artmasıyla birlikte yeni yol ihtiyacı oluştu. Melikgazi Belediyesi olarak Danişmentgazi Mahallesi ile Becen Mahallesi’ni birbirine bağlayan Şehit Osman Yılmaz Caddesi’nde uzunluğu 1 kilometreden, genişliği ise 15 metreden oluşan yol genişletme ve yenileme çalışmasını başlattık. İnşallah ekiplerimiz kısa sürede çalışmayı tamamlayacaklar ve yeni yolumuzu hizmete açacağız. Ulaşım alt yapısını daha güçlü hale getirdiğimiz ilçemizde, vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek nitelikli ve kapsamlı çalışmalarımız devam edecek. Yol yenileme ve genişletme çalışmamız hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun.”