YEREL HABERLER - 18 Kasım 2014 Salı 15:24

Gkv’lilerin Dünyaya Masajı “barış İçin Elele” Projesi

A
A
A
Gkv’lilerin Dünyaya Masajı “barış İçin Elele” Projesi

Son dönemlerde dünyanın çeşitli ülkelerinde gerek kötü muamele sonucunda gerekse savaşlara maruz kalarak yaşamlarını yitiren çocuklarla ilgili dünyaya çağrı yapan GKV Özel Okulları öğrencileri 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününe dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için “Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim “ sloganından yola çıkarak çocuk haklarını anlatan çeşitli projelere imza attılar.
İlki GKV Özel Okulları fuayesinde gerçekleştirilen sergi açılışına katılan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, öğrencileri kutlayarak böyle önemli bir günde dünyaya verilen bu anlamlı mesajın herkesin dikkate alması gerektiğini ifade etti. Öğrencilerin özgün çalışmalarının yer aldığı sergi veli ve öğrencilerin büyük ilgisini çekti.
Sergi açılışına Gaziantep Barosu’nun eski Başkanı Haşim Mısır’ın da katıldığı sergide dağıtılan yaka kokartları ve çocuk haklarının önemini vurgulayan kitaplar da dikkat çekti. Bir hafta boyunca sürecek olan etkinliklerde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Liseleri öğrencilerinin çocuk hakları projesi; resim ,afiş, kompozisyon yarışmaları, slayt ve animasyon film gösterimleri, seminerler, bilgilendirici toplantılarla devam edeceği bildirildi. Proje kapsamında 20 Kasım Perşembe günü Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı’nın çocuk haklarıyla ilgi bir konferans vereceği de açıklandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.