YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 14:52

MİYAZAKİ KIZILAY GÖNÜLLÜLERİ PROJESİ

A
A
A
MİYAZAKİ KIZILAY GÖNÜLLÜLERİ PROJESİ

Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında Gaziantep Üniversitesi ve Kızılay işbirliği kapsamında yürütülecek olan; toplumda deprem ve doğal afetler sonrası yardımlaşma ve dayanışma ruhunun tesisi, Van depreminde hayatını kaybeden Japon gönüllü Dr. Atsushi Miyazaki`nin adının yaşatılması ve Türk Kızılay`ına destek amacını taşıyan Miyazaki Kızılay Gönüllüleri Projesi`nin açılış töreni gerçekleştirildi.
Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Danışmanı ve Toplumsal Duyarlılık Projeleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mutaf, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Abdulcebbar Özkara, Kızılay İl Başkanı Muhlis Bahadır Yetkin, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.
Türkiye`de bir ilk olan Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersini Gaziantep Üniversitesi olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, ders kapsamında yüzlerce projenin ortaya çıktığını söyledi. Üniversitelerin toplumun gelişimine öncülük edecek yerler olması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, ``Bir insanlık abidesi olabilecek şahsiyetin, Miyazaki`nin yaptıklarıyla, gösterdiği insanlık örneğiyle gerçekten çok güzel onun adıyla anılan bir projenin başlangıcı için törenimizi düzenledik. Üniversitemizde gençlerin her alanda iyi yetişmesi için her şeyi yapıyoruz. Topluma dair hassasiyetlerinizin gelişmesi, ilişkilerinizin kuvvetlenmesi için projeler yürütüyoruz. Toplumsal Duyarlılık Projeleri, hem kendi alalarınızda hem de diğer alanlarda topluma bir şeyler üretmenizi sağlayacaktır`` şeklinde konuştu.
Doğal afetlerin ve depremin Türkiye`nin bir gerçeği olduğunu söyleyen Toplumsal Duyarlılık Projeleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mutaf, Türkiye`nin afet istatistiklerine bakıldığı zaman bu projenin öneminin bir kere daha ortaya çıktığını belirtti. Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mutaf, ``Bu projeyle Japon gönüllü Dr. Atsushi Miyazaki`nin adı yaşatılacak. Projemizi Kızılay ile birlikte yürütüyoruz. Bu kapsamda 380 öğrenci, 13 öğretim görevlisi var. Miyazaki`nin anısını yaşatarak, insan sevgisi, yardımlaşma, merhamet ve gönüllülük duygularını toplumda yaygınlaştırmayı ve Kızılay`a maddi ve manevi destekleri teşvik etmeyi kendimize hedef koyduk`` ifadesinde bulundu.
Kızılay çalışanlarının gönüllü olarak çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken Kızılay İl Başkanı Muhlis Bahadır Yetkin de, ``Kızılay`a bu şekilde destek vermeniz bizi çok mutlu etti. Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında gerçekleştirilen bu projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum`` diye konuştu.
Afetin insanlar için fiziksel, ekonomik, sosyal kayıplara neden olduğunu belirten Toplumsal Duyarlılık Projeleri Danışman Hocası Öğretim Görevlisi Sevgi Topalkara, doğal bir afet olan depremin hareketsiz kabul ettiğimiz güvenle üzerine bastığımız toprakların yerinden kırılması olduğunu ifade etti.
Toplumsal Duyarlılık Projeleri Öğrencisi Onur Önal, insan saygınlığının korunması her koşulda muhtaç insanlara yardım etme, toplumu afetlerle mücadele kapasitesini geliştirilmesi misyonunu benimsemiş olan Türk Kızılay`ının çalışmalarına destek olmak amacıyla projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Açılış konuşmalarının sonrasında Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ve Kızılay İl Başkanı Muhlis Bahadır Yetkin tarafından, projeye emeği geçen Toplumsal Duyarlılık Projeleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mutaf, Öğretim Görevlisi Sevgi Topalkara, Öğretim Görevlisi Dursun Kırmemiş, Öğretim Görevlisi Hülya Hengirmen, Öğretim Görevlisi Yahya Ağır, Öğretim Görevlisi Seval Uyanık, Öğretim Görevlisi Mustafa Dere, Öğretim Görevlisi Filiz Kolcu, Öğretim Görevlisi Ahmet Aycan, Öğretim Görevlisi Aysun Saygılı, Öğretim Görevlisi Adem Atmaca, Öğretim Görevlisi Hasan Serindağ, Öğretim Görevlisi Hacı Çelik ve Öğretim Görevlisi Zülfikar Aslan`a belge takdim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kafkas Üniversitesi’nde ‘çoban’ krizi Kars Kafkas Üniveristesi’nde ‘çoban’ krizi yaşanıyor. İŞKUR aracılığıyla Veteriner Fakültesi’ne alınan çobanlar, kendilerine mülakatta sorulan ‘Kars’ın ilk belediye Başkanı kim? Ve Aras Nehri nereden doğuyor?’ sorularını cevaplandıramadıkları gerekçesiyle eleniyor. KAÜ Veteriner Fakültesi için İŞKUR’A başvuru yapılıyor. İŞKUR’a yapılan başvuru sonrası 4 çoban adayı belirleniyor. Daha sonra bu çoban adayları, Noter kurası sonucu mülakata davet ediliyor. Sözlü sınava girmek üzere hak kazanan adaylar, 6 Temmuz 2023 Perşembe günü ‘çoban’ mülakatına tabi tutuluyor. Ancak YÖK ve üniversite adayları başarısız sayıyor. Kars’ta yaşanan çoban krizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, çoban krizini mecliste gündeme getiriyor. Mecliste gündeme gelen çoban krizinin ne zaman çözüleceği bilinmezken, KAÜ Veteriner Fakültesi’ne İŞKUR aracılığıyla alınacak çobanların ne kadar süreyle çalışacağı ise bilinmiyor. Kars Kafkas Üniversitesi’ne alınacak olan çobanlar için yeniden mülakat yapılacak mı? Mülakat yapılacak ise çobanlara yine Kars’ın ilk belediye başkanı kim? Sorusu mu sorulacak. Türkiye gündemine gelen Kafkas Üniversitesi’nde çoban krizi ne zaman son bulacak merak ediliyor. Kafkas Üniversitesi yönetimi ise sessizliğini koruyor.
Ankara Gürcistan Başbakanı Kobakhidze’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: "Hepimize örnek olan gerçek bir lider" Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sadece bir Cumhurbaşkanı olmadığını kendilerine örnek olan, ülkenin, milletin, Türk insanlarının menfaatini koruyan gerçek bir lider olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Gürcistan Başbakanı Kobakhidze’den Erdoğan’a övgü Gürcistan Başbakanı Kobakhidze yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ev sahipliği için teşekkür etti. Erdoğan’ın sadece Cumhurbaşkanı değil ülkenin, milletin, tüm Türklerin menfaatlerini koruyan gerçek bir lider olduğunu belirten Kobakhidze, “Sizin liderliğiniz hepimize örnek oluyor” dedi. Kobakhidze, “Gürcistan AB aday ülkesi, geleceğe yönelik planlarımız bağlamında bölgesel gelişmeleri ele aldık. Ortak sınamalara karşı ortak ne yapabileceğimizi konuştuk. Kafkaslar’da barış ve yapıcı işbirliğine katkıda bulunmak istiyoruz. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış anlaşması çok önemli. Bu sayede bu iki ülkenin nihai barış anlaşmasına ulaşacağını düşünüyoruz” dedi. Ukrayna savaşının bölgenin barış altyapısına karşı tehdit oluşturduğunu dile getiren Kobakhidze, Türkiye’nin çözüm bulma çabalarını ele aldıklarını dile getirdi. Gürcistan’ın her zaman Ortadoğu’da barışın tesis edilmesinden yana olduğunu ifade eden Kobakhidze, ülkesinde farklı alanlardaki gelişmeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’la paylaştığını kaydetti. Gürcistan Başbakanı Kobahidze, ayrıca Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan işbirliğinin önemli olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze’nin huzurunda iki ülke arasında enerji alanında önemli iş birliklerini kapsayan mutabakat zaptı imzalandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı arasında "Enerji Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" imzalandı. Mutabakat zaptını Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gürcistan adına ise Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Levan Davitashvili imzaladı.