YEREL HABERLER - 22 Ocak 2015 Perşembe 14:51

Gaziantep Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı

A
A
A
Gaziantep Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı

Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, son duruşmada mahkeme, Ali İsmail Korkmaz’a yönelik eylemi kasten yaralama olarak nitelendirip, kasten yaralamanın sonucunda ölüm meydana gelmesi nedeniyle ağırlaşmış haliyle ceza verdiğini belirterek, "Başından sonuna kadar izlediğimiz davanın sonucu böyle olmamalıydı. Adalet duygusu, çok ağır yara almıştır. Verilen karar, kamuoyu vicdanını asla tatmin etmemiştir" dedi.
Şarklı, "Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ali İsmail Korkmaz dosyasının karar duruşması, dün yapıldı. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi, demokratik kitle örgütleri temsilcileri, Adana, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul ve Mersin Baro Başkanları, çok sayıda avukat, milletvekilleri ve konuya duyarlılık gösteren vatandaşların katılımıyla gerçekleşti" diye konuştu.
Mahkeme başkanının kararı açıklamadan önce “Verilecek olan kararı bu şekilde değerlendirdiklerini, insanların farklı düşünebileceklerini, eleştirmek isteyenlerin salon dışında, demokratik bir şekilde eleştiri haklarını kullanabileceklerini” dile getiren Şarklı, "Kararın açıklanmasından sonra heyetin önünde bulunan polis memurları tarafından şemsiyeler açılmış ve heyet koşarak salondan çıkmıştır. Şemsiye açılması da adalet tarihinde bir ilk olan yönüyle kayıtlara geçmiştir" dedi.
"HUKUKİ YOLLAR TÜKENMEDİ"
Birden çok kişinin odunlarla, polis copuyla, tekmeyle Ali İsmail Korkmaz’a yönelik eylemi, kasten yaralama olarak nitelendirildiğini belirten Av. Şarklı, "Tekmelerle, odunlarla, coplarla vuranların kastının, yaralama olduğunu nitelemek gerçekten çok düşündürücü ve üzücüdür. Savcılık makamının eylemi kasten adam öldürme olarak nitelemesi doğru ve yerindedir. Ancak mahkeme heyeti, mütalaayı da dikkate almamıştır. Hiç olmazsa TCK 21.maddesinin 2.fıkrasında düzenlenen ’olası kast ile adam öldürme’ olarak nitelendirilmesi gerekirdi. Yerel mahkeme kararını verdi. Bundan sonra temyiz süreci başlayacaktır. Dileğimiz, adalet duygusunun çok ciddi yara aldığı ve vicdanları kanattığı bu karardan, Yargıtay sürecinde dönülmesidir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de dahil tüm hukuki yollar devam edecektir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir