GÜNDEM - 21 Mart 2026 Cumartesi 16:06

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bozgeyik’ten Nevruz mesajı

A
A
A
AK Parti Gaziantep Milletvekili Bozgeyik’ten Nevruz mesajı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Nevruz’un köklü medeniyetimizin birlik, diriliş ve kardeşlik ruhunu yansıtan önemli bir gün olduğunu vurguladı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Nevruz Yenigün Kutlama Programına katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, "Birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi hedef alan her türlü girişime karşı, Nevruz’un temsil ettiği dayanışma ruhuyla kenetlenmeye devam edeceğiz" dedi.


"Birlik ve beraberliğin güç kazandığı gün"


Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Nevruz Bayramı mesajında, "Nevruz; baharın gelişiyle birlikte gönüllerimizin tazelendiği, umutlarımızın yeşerdiği, birlik ve beraberliğimizin güç kazandığı anlamlı bir gündür. Orta Asya’dan Anadolu’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya kadar geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz, ortak tarihimizin ve kadim kültürümüzün en önemli nişanelerinden biridir" ifadelerine yer verdi.


"Kardeşlik hukukunu pekiştiren bir değer"


Nevruz’un, kardeşlik hukukunu pekiştiren bir değer olduğuna dikkat çeken Bozgeyik, Türkiye’nin bu ortak miras etrafında daha da kenetlendiğini ifade ederek, "Millet olarak geçmişten aldığımız güçle, geleceğe daha sağlam adımlarla ilerliyoruz. Birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi hedef alan her türlü girişime karşı, Nevruz’un temsil ettiği dayanışma ruhuyla kenetlenmeye devam edeceğiz" dedi.


"Diriliş ve yenilenme ruhu önemli"


Cumhurbaşkanının liderliğinde Türkiye’nin her alanda önemli mesafeler kat ettiğini belirten Bünyamin Bozgeyik, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu güçlü liderlik ve vizyon doğrultusunda ülkemizi bölgesinde söz sahibi, dünyada itibarı yüksek bir konuma taşımak için kararlılıkla çalışıyoruz. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda; milli birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek, istikrar ve kalkınma hamlelerimizi kesintisiz sürdüreceğiz. Nevruz’un taşıdığı diriliş ve yenilenme ruhu, bu yürüyüşümüzde en önemli ilham kaynaklarımızdan biri olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.


"Nevruz kutlu olsun"


Mesajının sonunda tüm vatandaşların Nevruz Bayramı’nı tebrik eden AK Parti Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, "Bu anlamlı gün vesilesiyle aziz milletimizin ve gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Nevruz’un; birliğimizi pekiştiren, kardeşliğimizi güçlendiren ve ortak geleceğimize umut olan bir vesile olmasını temenni ediyorum. Baharın müjdecisi olan bu kadim bayramın; ülkemize huzur, milletimize refah ve tüm insanlığa barış getirmesini diliyorum" diye konuştu.



AK Parti Gaziantep Milletvekili Bozgeyik’ten Nevruz mesajı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Arıkan, memleketinde bayramlaşma törenine katıldı Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen törene katılarak hemşehrileri ile bayramlaştı. Bayram ziyareti için memleketi Kayseri’ye gelen SP Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bir düğün salonunda düzenlenen programda konuşan Arıkan, " Bazıları çıkıyor ve "İran’da demokrasi işletse, insanlarına zulüm yapmasa bunlar olmayacak" diyor. Amerika ile şuan hareket eden ülkelerin çok büyük bir kısmı otoriter bir rejimle yönetiliyor. Amerika ile hareket eden hangi ülkede bugün demokrasi var. Hangi ülkede seçim var, yok. Amerika için tek bir kriter var. Eğer bir ülke Amerika üslerinin açılmasına müsaade etmiyorsa, istedikleri gibi Amerika’ya hizmet edecek radar istasyonları hizmete sokabiliyorlarsa, istedikleri gibi yeraltı madenleri işletebiliyorlarsa Amerika ve İsrail’in o ülkeye müdahale etme ihtiyacı yok. Bazılarını askeri yöntemler ile bazılarını da idarelerine el koyarak Amerika ve Siyonizm görevine maalesef devam ediyor. Bunun söylerken de "Bu Saadet Partisi akıllanmıyor. İran’ın yanında durmaktan bir türlü vazgeçmedi" diyorlar. Siz Amerikan’cı olduğunuzu söylemediğiniz için bize İran’cı iftirası atıyorsunuz. Biz İran’cı değiliz. Bir Siyonizmi, emperyalizmi, İsrail’in ve Amerika’nın hedeflerini bildiğimiz için İran’ın yanında duruyoruz. İran Müslüman olduğu için biz bunu yapmıyoruz. İnsan olduğumuz, insanlar orada katledildiği için biz İran’ın yanındayız. Biz Venezuela ve Ukrayna’daki mağduriyetinde yanındayız. Bugün maalesef bu tehlikeyi göremediğimiz ve insan merkezli hadiseye bakamadığımız için bugün şu bayramlaşmayı yaptığımız saatte dünyanın 120 noktasında çatışmalar var. Bunun yüzde 74’ü Müslüman topraklar. Tek bir hedef var. Müslüman coğrafyasını kendi ayakları üzerinde duramaz hale getirmek" dedi. SP İl Başkanı Erdal Altun da, "Saadet Partisi İl Teşkilatı olarak 2026 yılına girerken şehrimize "Kayseri’de ana muhalefet partisi olacağız" diye söz verdik. Bunun sadece sözde olmayacağını, altının doldurulması gerektiğini gayet iyi biliyorduk. Bütün teşkilatlarımız olarak canhıraş çalışmalarımızı şehrimiz için yapmaya devam ettik. Bunu yaparken hem genel başkanımızdan hem de genel merkezimizden sonsuz güç ve destek aldık. Buna bağlı olarak halkımızın teveccühünü de taçlandırma şeklinde Kayseri’de en çok üye yapan parti olarak güzel bir program ortaya koyduk" diye konuştu.
Bursa İsmet Büyükataman: "Türkiye zor bir coğrafyada" MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, özellikle Ortadoğu’daki gelişmelerin Türkiye açısından yakından takip edilmesi gerektiğini belirterek, terörsüz Türkiye hedefinin milli bir zorunluluk olduğunu söyledi. Bursa’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda Ramazan Bayramı ile 21 Mart Nevruz Bayramı birlikte kutlandı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa partililer yoğun ilgi gösterirken, yapılan konuşmalarda birlik, beraberlik, güçlü Türkiye ve Cumhur İttifakı vurgusu öne çıktı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, ülkenin hem iç hem dış tehditlere karşı güçlü duruşunu sürdürdüğünü ifade etti. Büyükataman, özellikle Ortadoğu’daki gelişmelerin Türkiye açısından yakından takip edilmesi gerektiğini belirterek, terörsüz Türkiye hedefinin milli bir zorunluluk olduğunu söyledi. Program sonrası yapılan röportajda AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, bayramlaşma programının anlamlı mesajlar içerdiğini belirterek şunları söyledi: "Bugün bayram vesilesiyle tüm vatandaşlarımızın ve Bursalı hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum. MHP İl Başkanımızın daveti üzerine bu güzel bayramlaşma programına katıldık. Son derece yüksek katılımlı ve anlamlı bir program oldu. Cumhur İttifakı Türkiye’deki ve bölgemizdeki tüm riskleri doğru okuyan bir ittifaktır. Bu süreçte sadece siyaset kurumunun değil herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Millet olarak bu zor süreçleri birlik içerisinde aşacağımıza inanıyorum" dedi. MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin, Türkiye’nin zor dönemleri ancak milli birlik ve dayanışmayla aşabileceğini belirterek, güçlü bir Türkiye için toplumsal beraberliğin önemine dikkat çekti. Tekin, Türkiye Yüzyılı hedeflerinin milletin kararlılığıyla gerçekleşeceğini ifade ederek, Türkiye’nin iç cephesinin güçlü tutulmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Tekin açıklamasında şu cümlelere yer verdi; "Türkiye’nin iç cephesini güçlü tutacağız. Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve anayasanın ilk dört maddesine sahip çıkacağız. Jeopolitik riskleri bertaraf ederek güçlü bir Türkiye inşa edeceğiz. Sosyoekonomik sorunların çözümü de önceliklerimiz arasında." "Cumhur İttifakı Bursa’da da güçlü" Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise Bursa’da da Cumhur İttifakı’nın güçlü bir uyum içerisinde çalıştığını belirterek, "Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığımızın davetiyle bugün burada hemşehrilerimizle bir araya geldik. Cumhur İttifakı Türkiye’nin güvenli ve istikrarlı bir ülke olması için büyük bir gayret ortaya koyuyor. Bu birlikteliği Bursa’da yerel yönetimlerde de görüyoruz" dedi. Program, partililerin bayramlaşması, sohbetler ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.