EĞİTİM - 07 Aralık 2017 Perşembe 11:33

Cemil Alevli Koleji 21.Ulusal Seçim konferansında

A
A
A
Cemil Alevli Koleji 21.Ulusal Seçim konferansında

Bursa’da gerçekleştirilen EYP Turkey 21.

Bursa’da gerçekleştirilen EYP Turkey 21. Ulusal Seçim Konferansına katılarak etkinliklerin gözdesi haline gelen Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji öğrencileri konferanstaki birçok etkinlikte aktif görevler alarak çeşitli sunumlar gerçekleştirdi.


EYP Turkey 21. Ulusal Seçim Konferansı Bursa’da yapıldı. Ev sahipliğini Özel Emine Örnek Eğitim Kurumlarının yaptığı 21. Ulusal Seçim EYP Türkiye’de, Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji öğrencilerinden Mahmoud Akkad, Melis Ece Yılmaz, Zeynep Özharat, Bilge Temel ve Sami Kethüda ön elemeleri geçerek yarışmada Gaziantep’i başarı ile temsil etti. Akademik dilin İngilizce olduğu seçim konferansına Türkiye genelinden 14 okuldan 92 öğrenci katıldığı konferansla Dış İlişkiler, Çevre ve İnsan Sağlığı, Kadın Hakları, Endüstri ve Enerji, Sürdürülebilir Balıkçılık, Ulaşım ve Turizm komite konularının yer aldığı seçim konferansında Cemil Alevli Koleji öğrencileri farklı okullardan oluşturulan komite grupları ile dört gün boyunca toplam 25 oturumda komite konuları üzerinde tartışıp, sorunları belirleyip, çözüm önerileri sundu. Konferansın son gün gerçekleşen genel kurulda ise Cemil Alevli Koleji delegeleri açılış konuşması, cevap hakkı, karşı atak ve kapanış konuşmaları gibi çeşitli görevler üslenerek konferansa aktif olarak destek verirken konferans öncesi yaptıkları çalışma ve araştırmaları sergileme fırsatı buldu. EYP Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan on altı kişilik jüri, konferansa katılan tüm delegeleri sürekli izleyerek öğrencilerin performanslarını değerlendirdi. Değerlendirme sonuçlarının 15 Ocak 2018 tarihinde resmî olarak açıklanacağını bildiren konferansın jüri başkanı Rüstem Tamer Özgen yaptığı açıklamada, jüri değerlendirmelerinde öğrencilerde akademik İngilizce, grup çalışma becerisi, kritik düşünebilme ve ülkemizi yurt dışı konferanslarında hakkıyla temsil edebilecek yüksek profil özellikleri aradıklarını ifade etti.


Konferans sonucunda toplam otuz öğrencinin seçileceğini ve yurt dışında yapılacak olan ulusal ve uluslararası konferanslara katılma hakkı kazanan öğrencilerin resmî EYP Türkiye üyesi olacaklarını belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30