- 09 Ekim 2021 Cumartesi 14:20

Gaziantep Büyükşehir ilçe spor şenliklerinin startını Nurdağı’nda verdi

A
A
A
Gaziantep Büyükşehir ilçe spor şenliklerinin startını Nurdağı’nda verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe spor şenliklerinin startı Nurdağı’nda verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe spor şenliklerinin startı Nurdağı’nda verildi. Etkinliğe yaklaşık 700 kişi katıldı, Nurdağı Stadyumu’nda organize edilen şenlikte 22 eğitsel oyun, yüz boyama ve palyaço gösterisi yapıldı.


“Genç Dostu Şehir”, “Spor Dostu Kent” mottolarından hareketle 7’den 70’e herkesin gündelik yaşamına sporu dahil etmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı, salgın nedeniyle bir süreliğine ara verdiği ilçe spor şenliklerinin startını Nurdağı’nda verdi. Şenlikte, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Nurdağı Kaymakamı Sinan Korkmaz ve Gençlik Hizmetleri Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu bulundu. Nurdağı ilçesindeki stadyumda yüzlerce genç ve çocuğun yer aldığı şenlikte, Türk kültürünü yansıtan geleneksel oyunların yanında 22 eğitsel oyun, yüz boyama ve palyaço gösterisi yapıldı.


“Nurdağı’nın geleceği emin ellerde”


Şenlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, etkinlikte yer alan gençlerin ve çocukların enerjisinin çok yüksek göründüğünü belirterek, “Nurdağı’nın geleceği emin ellerde. Nurdağı siz gençlerin gözlerindeki ışıkla daha da güzelleşecek. Sizin enerjiniz ve merhametiniz, bu ilçeyi her geçen gün bir adım daha ileriye götürecek. Çocuk dostu genç dostu bir Nurdağı için yola çıktık. Ökkeş başkanımla birlikte büyük bir gayretle yolumuza devam ediyoruz. Bu güzel organizasyona katılan organize eden herkesi kutluyorum. 3 yıl önce Gaziantep Valisi Davut Gül’ün öncülüğünde ‘Ben okuyorum Gaziantep okuyor’, diyerek bütün çocuklarımızı okutmak adına güçlerimizi birleştirdik. Biz sanayi şehri olduğumuz kadar aynı zamanda bilimin de merkezinde bulunan bir şehir profili çizmeliyiz. Spor şehri Gaziantep için de elimizde geleni gösteriyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu yönde teşvik ediyoruz, etkinlikler ve büyük organizasyonlar hayata geçiriyoruz. Bütün beden eğitimi öğretmenlerimizi topladık. Dedik ki okullarda kulüpler kuracağız ve her türlü malzeme desteğini vereceğiz. Biz, bu şehrin çocuklarını bedenen geleceğe hazırlayacağız. Okuma etkinlikleri kapsamında da annelerin babaların okuma alışkanlığı kazanarak çocuklarına örnek olmaları için projelerimiz oldu ve Gaziantep’in okuma kapasitesini artırdık ve artırmaya da devam ediyoruz. Kitaplar dağıtıyoruz. Bütün ilçelerimiz, taşın altına elini soktu ve kitap dağıtımı için yoğun gayret sarf etti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak 200 bin kitabı, pandemi sürecinde çocuklarımıza dağıttık. Dijital kütüphanemizi kurduk. Bu kütüphanede çocuklarımıza her türlü yönden yaşama hazırlayacak kitap arşivini oluşturduk. Yaklaşık 30 bin kitapta burada vardı. Beşerî sermayenin sporla güçlenmesi için Ankara’ya gidip bakanlığımızla görüştük, tesis ihtiyacımızın olduğunu dile getirdik. Bakanlığımız da bu yönde bize destek oldu. İlçeye geldiğimde yüzme havuzumuzu gördüm. Yüzme bilmeyen kalmayacak bu ilçede, herkes yüzmeyi öğrenecek. Yüzme, vücudu diri tutar, gençleştirir. Bütün spor dallarına yatkınlık oluşturur. Her çocuğun doğarken nasıl yüzleri farklıysa yetenekleriniz de farklı. Bunun sonucu olarak da Gaziantep iki yılda 300 madalyayı şehre kazandırdı, Gazi şehri gururlandırdı” dedi.


“ Yüzlerce öğrenciye çeşitli spor branşlarında eğitimler veriyoruz”


Nurdağı’nda spora yönelik projelerden bahseden Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, “Çok güzel bir şenlikle çocuklarımızı buluşturduk. Bizler de ilçe belediyesi olarak gençlerimizin okul dışındaki boş zamanlarını değerlendirmek adına spora çok önem veriyoruz. Nurdağı olarak yaz okulu açtık. Yüzlerce öğrenciye çeşitli spor branşlarında eğitimler verdik. Bunun yanı sıra zaman zaman bu şenliklerin haricinde kurumlarımızla beraber sürekli gençlerimize farklı farklı çalışmalar yapıyoruz. Bizler kulüp olarak da Nurdağı’nda gençlerimize, çocuklarımıza özel bir vakit ayırıp yeteneklerinin gün yüzüne çıkması için gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.


Spor etkinliklerinin sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çocuklar ve gençlerle bir araya gelerek günün anısına fotoğraf çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi Denizli’de hırsızların uyguladığı yeni yöntem akıllara durgunluk getirdi. 2 kadın ve 1 çocuk hırsız kapı dürbünlerine yapıştırdıkları kağıt parçalarının alınmadığı dairenin boş olduğunu anlayarak girdi. Giremedikleri dairelerin ise kapı önündeki ayakkabıları çalan hırsızların güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde ise gülmeleri dikkat çekti. Denizli’de hırsızların yeni yöntemi görenleri hayrete düşürdü. Pamukkale ilçesi Asmalıevler Mahallesi’nde bir apartmanı mesken belirleyen 2 kadın ve 1 çocuktan oluşan hırsızlar, bayram öncesinde ve sonrasında kapı dürbünlerine boş kağıt parçaları yapıştırdı. Tekrar aynı apartman dairesine giden hırsızlar kapı dürbünlerinden kağıt parçalarının alınmamasından dairede yaşayanların eve uğramadığını fark ederek hedef belirledi. Girdikleri bir daireden hırsızlık olayı gerçekleştirdi. Giremedikleri dairelerin ise kapı önünde bulunan ayakkabıları çalmaları bu kadarına da pes dedirtti. Rahat tavırlı hırsızın sevinci güvenlik kamerasına yansıdı Hırsızlardan biri apartmanın giriş kapısında durarak gözetleme yaparken, diğer kadın ve çocuk ise apartman dairesine girdi. Apartman güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde hırsızlar önce girecekleri dairenin önünde bir süre bekliyor. Ardından kapıyı açmayı başaran hırsızlardan çocuk olan içeriye girdiği görülüyor. Daha sonra çocuk hırsız koşarak uzaklaşıyor. Kadın hırsızlardan birinin rahat tavırları ve gülmesi dikkatlerden kaçmadı. "Boş dönmemek için kapı önündeki ayakkabıları alıyorlar” Apartman sakinleri olarak yaşadıkları olayın sinir bozucu ve üzücü olduğunu ifade eden apartman yaşayan Baha Semih Karabulut, hırsızlık olayının bir defa ile sınırlı kalmadığın ifade etti. Kapı dürbünlerine yapıştırılan kağıtların tekrar tekrar yapıştırılması ile hırsızlık olabileceğini düşündüklerini ifade eden Karabulut, “Kapılarımızın dürbünlerine kağıt yapıştırıyorlar ve bu kağıdın alınmadığı zaman bizim evlere girmediğimizi düşünüyorlar. Evlere girmeye çalışıyorlar, giremedikleri evlerde de kapıların önündeki ayakkabılar alıyorlar. ’Boş dönmeyelim’ diyorlar herhalde. Olay ilk olarak Ramazan Bayramı’nda başladı. Apartmanda oturan insanlar bayram için memleketlerine tatile gittiğinde bu şekilde evlere giriyorlar. Sonrasında biz yapıştırılan kağıtları topladık ve tekrardan yapmaya devam ettiler. 2-3 defa yapıştırıldı. Bu kağıtları yapıştırıyorlar ve daha sonra gelip tekrardan içeri girmeye çalışıyorlar. Bizim içeride olmadığımızı düşünüyorlar" dedi. Öte yandan, daire sahiplerinin ihbarı üzerine adrese gelen polis ekiplerinin yaptıkları incelemelerin ardından hırsızlık olayının şüphelilerinin yakalanması için çalışma başlattığı öğrenildi.