GÜNDEM - 16 Ekim 2025 Perşembe 16:53

Gaziantep Büyükşehir Tohum Takas ve Doğa Dostu Tarım Şenliği başladı

A
A
A
Gaziantep Büyükşehir Tohum Takas ve Doğa Dostu Tarım Şenliği başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Tohum Takas ve Doğa Dostu Tarım Şenliği başladı.


Vatandaşların doğaya ve tarıma olan ilgisini arttırarak dikkatlerini çekmek, tarımsal tekniklerin tanıtılması amacıyla bu yıl ikincisi yapılan Tohum Takas ve Doğa Dostu Tarım Şenliği, renkli görüntülerle başladı.


Festivaller Parkı’nda düzenlenen, 3 günlük sürecek şenlikte alanında duayen birçok ismin atölye çalışması fide dikimi etkinlikleri, tohum takas etkinlikleri, söyleşiler ve eğlenceli aktiviteler yer alacak.


"Tarımın milletimizin tarihinde kültüründe çok önemli bir yeri vardır"


Şenliğin açılış töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Arif Seçkin, ata tohumunun bir hafızanın mirası olduğunu aktararak, "Ata tohumları bin yıllık Anadolu sofrasının kahramanlarıdır. Rüzgarla, yağmurla, sabırla yoğrulmuş yaşamın özüdür. Bugün ellerimizde dönen her tohum aslında geçmişten geleceğe uzanan bir emanettir. Kimliğimizin, bereketimizin, güvencimizin taşıyıcısıdır. İşte bu yüzden tohum takas ve doğal yaşam tarım etkinliği bir vefa törenidir. Tarımın milletimizin tarihinde kültüründe çok önemli bir yeri vardır. Milletlerin ekonomi kalkınmasının temelinde bilgi, ticaret, sanat ve teknik vardır. Tarımda da bu unsurların tam ortasında yer alıyor" dedi.


"Gazi şehrimizin tarımda yükselen bir yıldız olmasını sağlamak için el birliğiyle omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz"


Konuşmasının devamında Başkan Vekili Arif Seçkin, Anadolu’da Türkler’in temel olarak askerlik ve tarım olarak iki temel uğraşı olduğunu ifade ederek, "Gazi Mustafa Kemal, Atatürk’ün de dediği gibi milli ekonominin temeli tarımdır. Geniş topraklarımız düşünüldüğünde bu ülkenin en büyük gücü ve zenginliği de topraktan geliyor. Çiftçimiz var gücüyle üretiyor, devletimiz politikalar geliştiriyor, biz de belediye olarak tüm bu imkanlarımızı seferber ediyoruz. Çiftçimizin ve sanayicimizin her talebini dikkatle değerlendiriyor, onları desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki başarı emek ve özveriyle gelir. Hep birlikte çalışıyor, hep birlikte üretiyoruz. Gaziantep bu konuda elinden gelenin en iyisini yapıyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarla tarım alanındaki yatırımlarımız ve hayata geçilen örnek projelerimizle ülkemizde teşvik usulü haline dönüştürüyoruz. Bu topraklar binlerce yıldır alın terimizle, emeğimizle yoğruldu. Her damla ter, her çapa darbesi Gaziantep’in bereketli varında yeni bir yeni bir hayatla filizleniyor. İşte bu yüzden biz çiftliler sadece ekin yetiştirmiyoruz. Biz bir medeniyet yaşatıyoruz. Gazi şehrimizin tarımda yükselen bir yıldız olmasını sağlamak için el birliğiyle omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Kenan Seçkin ise şenlik ve etkinliklerle ilgili bilgi verdi.


Konuşmaların ardından açılış programı Nar Çiçekleri Çocuk Korosu’nun konseriyle devam etti.



Gaziantep Büyükşehir Tohum Takas ve Doğa Dostu Tarım Şenliği başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kasapoğlu ve Vali Özkan vatandaşlarla iftarda buluştu Manisa’nın Kula ilçesinde düzenlenen geleneksel iftar programına binlerce vatandaş katıldı. Programa önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Manisa Valisi Vahdettin Özkan da katıldı. Kula Kaymakamlığı öncülüğünde Yunus Emre Kent Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ramazan ayının paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını güçlendirdiğini ifade ederek, böyle anlamlı bir buluşmada vatandaşlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Programda konuşan Manisa Valisi Vahdettin Özkan ise, "Ramazan ayı paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı müstesna bir zaman dilimidir. Böylesine anlamlı bir sofrada vatandaşlarımızla bir araya gelmek bizler için büyük bir mutluluk. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, ilçe protokolü ile vatandaşların aynı sofrada buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Altuntaş, "Değerli büyüğümüz ve hemşehrimiz önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımlarıyla düzenlediğimiz geleneksel iftar programında sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Düzenlenen iftar programına önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, AK Parti Kula İlçe Başkanı Nejat Gülmez, AK Parti ilçe başkanları, daire amirleri, STK ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.