GÜNDEM - 25 Ağustos 2025 Pazartesi 11:29

Gaziantep, depreme dayanaklı okullarla eğitim öğretim yılına hazır

A
A
A
Gaziantep, depreme dayanaklı okullarla eğitim öğretim yılına hazır

6 Şubat 2023’teki depremlerde birçok okulun kullanılamaz hale geldiği Gaziantep’te 121 yeni okul inşa edildi, 174 okulda bakım ve onarımdan geçirildi.


Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç, 6 Şubat depremlerinden bugüne kadar Gaziantep’te 121 okul ve 2 bin 825 dersliğin öğrencilerin hizmetine sunulduğunu bildirdi.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) desteğiyle Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kahramanmaraş merkezli deprem sürecinden sonra başlattığı yeni okul ve derslik inşaları ile bakım onarım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.


6 Şubat 2023’teki depremler sonrasında yapımı tamamlanan okul sayısının 121’ye yükseldiği kentte depremlerde orta hasar alan okullar için güçlendirme yapılarak eskisinden daha güçlü hale getirildi.


Kent genelindeki 174 okulda bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Okulların çatısından kapılarına, tesisatından dış cephesine ve eğitim materyallerine kadar yenilenen okullar, 8 Eylül’de 705 bini aşkın öğrenciyi yepyeni bir eğitim ortamıyla karşılayacak.


Gaziantep yeni eğitim öğretim yılına güçlü giriyor


Nurdağı ve İslahiye ilçeleri başta olmak üzere depremin ağır tahribata yol açtığı kent genelindeki tüm okullarda 8 Eylül’de başlayacak olan yeni eğitim öğretim dönemi için hazırlıkların tamamlanmasıyla Gaziantep 2025-2026 eğitim öğretim yılına güçlü bir hazırlık süreciyle giriyor.


Kent genelinde 174 okulda başlatılan yenileme ve modernizasyon çalışmaları, şehrin eğitime verdiği önemin somut göstergesi olurken, Milli Eğitim Bakanlığının destekleri ve Gaziantep Valiliğinin de eş güdümüyle yürütülen çalışmalar kapsamında bazı okulların dış cepheleri yenilenirken bazı okullarda kalorifer daireleri ve su depoları elden geçirildi.


Okullar daha güvenli, modern ve sağlıklı


Her okulun ihtiyacına uygun şekilde planlanan çalışmalarda ortak hedef ise öğrencilere daha güvenli, modern ve sağlıklı eğitim yuvaları sunmak olduğu belirtildi.


Yapımı tamamlanan ve bu yıl ilk defa kapılarını öğrencilere açacak olan yeni okullar ile bakım onarım ve yenileme çalışmalarının yapıldığı okulları ziyaret eden Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç, okulların son durumu hakkında okul idarecilerinden bilgi aldı.


Öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim öğretim görmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarının altını çizen Kılınç, yeni eğitim öğretim yılında öğrencileri yenilenmiş ve güçlendirilmiş okullarda karşılayacaklarını söyledi.


"Öğrencilerimiz için var gücümüzle çalışıyoruz"


Gaziantep’in her okulunu geleceğin ışığına dönüştürerek yeni nesillere daha donanımlı bir eğitim hayatı sunmaya kararlılıkla devam elettiklerini belirten Kılınç, "Okullarımızın tatile girmesiyle beraber 2025-2026 yılının hazırlıklarına başladık. Bir taraftan onarım ihtiyacı olan 233 okulumuzda 4 bin 800 deriliğimize tekabül eden onarım çalışmasının içerisine girdik. Şu an şehrimizin birçok noktasındaki okullarımız öğrencilerimize yeniden kapılarını açmazdan önce donanım ve onarım olarak bütün ihtiyaçları Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından karşılandı. Bizde öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim yılında kendi binalarına en güzel şekilde eğitime başlamaları için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.


"121 yeni okul öğrencilerimizin hizmetine sunuldu"


Gaziantep’in 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olduğunu hatırlatan Kılınç, "Devletimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili olan tüm kurumlarımızla Gaziantep’te depremde zarar gören okullarımızın yeniden inşası konusunda çok büyük bir seferberlik içerisine girdiler. Zarar gören okulların misliyle daha fazlasının yapılması konusunda da Gaziantep’e muazzam bir yatırım yapıldı. 6 Şubat depremlerinden bugüne kadar Gaziantep’imizde 121 okul ve 2 bin 825 dersliğimiz öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Bununla beraber Gaziantep ilimizde108 okul yatırımımız devam etmektedir. Bu her yıl artarak devam edecek. Öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitime erişimi konusunda devletimizin her konuda desteğini yanımızda hissediyoruz" diye konuştu.


Gaziantep’e çok nitelikli okullar kazandırdıklarını belirten Kılınç, yeni eğitim öğretim dönemine okul sayısı, fiziki ve teknik yeterlilik bakımından geçen yıla oranla daha güçlü ve donanımlı başlayacaklarını da sözlerine ekledi.



Gaziantep, depreme dayanaklı okullarla eğitim öğretim yılına hazır

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul ‘Ekrem İmamoğlu suç örgütü’ davasında İmamoğlu, Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Sukas’a sorular yöneltti ‘Ekrem İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında sanık Ekrem İmamoğlu, Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas’a sorular yöneltti. İmamoğlu’nun "Çalıştığınız kişiler AK Partiliymiş, şu partiliymiş, bu partiliymiş, işten hemen çıkartın diye bir dayatma yaşadınız mı?" sorusuna Ali Sukas, "Kesinlikle hayır. Böyle bir şey yaşanmadı" dedi. İmamoğlu, sorusundan önce savcının duruşmada gösterdiği Ağaç A.Ş. ile ilgili para çıkışlarının yıllara göre karşılaştırmalı tablosu hakkında ise, "Sayın hakim, kınıyorum iddia makamını. Bu tablo yalan. İddia makamının ortaya koydukları çöp niteliğindedir. Ortaokul IQ’su ile bile daha iyi hazırlanılırdı. Sizin suç duyurusunda bulunmanız gerekir" dedi. ‘Ekrem İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasının ilk duruşmasının sekizinci oturumu Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görülmeye devam edildi. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmada Ekrem İmamoğlu, Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas’a soru sormak istedi. İmamoğlu, sorusundan önce savcının duruşmada gösterdiği Ağaç A.Ş. ile ilgili para çıkışlarının yıllara göre karşılaştırmalı tablosu hakkında, "Sayın hakim, kınıyorum iddia makamını. Bu tablo yalan. İddia makamının ortaya koydukları çöp niteliğindedir. Ortaokul IQ’su ile bile daha iyi hazırlanılırdı. Sizin suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Sizin böyle bir işlem yapmanız gerekir. Bu hayati bir dava" dedi. Daha sonra Ekrem İmamoğlu, "Ali Bey siz nasıl işe başladınız? Nasıl işe alındınız?" sorusunu yöneltti. Ali Sukas ise, "Ben mühendisim ve kendimi sürekli güncelledim. Ben Ağaç A.Ş.’ye gelmeden önce serbest meslek mensubuydum. Çevremde tanınırdım. İBB’nin insan kaynakları tarafından arandım ön görüşme yaptık. İkinci görüşme için arandım. Yine bir insan kaynakları sorgulamasıydı aslında. Daha sonra Saraçhane’ye davet edildim. Sayın başkanımızın bir hayırlı olsununu aldık ve işe başladım" cevabını verdi. İmamoğlu’nun "Sizin çalıştığınız dönemde ‘Ekrem İmamoğlu şunu istiyor’ diye bir dayatma yapıldı mı?" şeklindeki sorusuna Sukas, "Kesinlikle hayır" şeklinde cevap verdi. İmamoğlu’nun "Çalıştığınız kişiler AK Partiliymiş, şu partiliymiş, bu partiliymiş, işten hemen çıkartın diye bir dayatma yaşadınız mı?" sorusu üzerine ise Ali Sukas, "Kesinlikle hayır. ‘Burada işini yapan herkesle çalışmaya devam edeceğiz’ dedim. Böyle bir şey yaşanmadı" dedi. Ekrem İmamoğlu’nun "Herhangi bir kurum ya da şirketle ilgili ‘bununla çalış ya da bununla çalışma’ diye bir söylemim oldu mu?" şeklindeki sorusu üzerine Ali Sukas, "Kesinlikle hayır. Böyle bir söylem olmadı" cevabını verdi. Duruşma, avukatların tutuklu sanık Ali Sukas’a yönelttiği sorular ile sürüyor.
İstanbul Fatih’te çöken binada hayatını kaybeden yaşlı kadın son yolculuğuna uğurlandı Fatih’te doğal gaz patlamasında çöken binada hayatını kaybeden 65 yaşındaki Semra Uruncan, son yolculuğuna uğurlandı. Fatih’te dün Ayvansaray Mahallesi’nde doğal gaz patlamasında bitişik olan iki bina çökmüştü. Enkaz altından 10 kişi yaralı olarak kurtarılırken, mahallede "Pamuk Teyze" olarak tanınan 65 yaşındaki Semra Uruncan ise hayatını kaybetmişti. Uruncan’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alındı. Yaşlı kadın için Hacı İlyas Yatağan Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu katıldı. Semra Urunca, kılınan cenaze namazının ardından Tokmaktepe Mezarlığı’na defnedildi. "Arabaların üstüne bütün camlar döküldü" Cenaze töreninde konuşan yaşlı kadının komşusu Emine Durmuşoğlu, "Sabah saat 12 gibiydi. Evde uzanmış dinleniyorduk. Cam açıldı şiddetli bir şekilde ve ’Eyvah’ dedim camlar mı aşağı indi? Arabalarımız var, burası garaj yerimiz. Arabaların üstüne bütün camlar döküldü. Cama baktım bir şey olmadı. Camlar sağlam duruyor. Sonra bir baktım burası bütün bir bulut. Beyaz bir toz bulutu kapladı. İnanılır gibi değildi. Karşı Haliç’in oradan bile duyulmuş. Sonra insanlar doldu, polisler geldi. Her yer doldu" dedi.