ASAYİŞ - 08 Mayıs 2025 Perşembe 10:09

Gaziantep’te ’kaza yolu’ mahalleliyi tedirgin ediyor

A
A
A

Gaziantep’te bulunan bir cadde, son dönemde yaşanan trafik kazalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Mahalle sakinleri ve esnaf tarafından "kaza yolu" olarak adlandırılan bölgede, kazaların güvenlik kameralarına da yansıması tehlikenin boyutunu ortaya koydu.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Güneş Mahallesi 160 nolu cadde, peş peşe kazaların yaşandığı yer olarak dikkatleri üzerine çekti. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğunlaşan trafik akışının, yaya geçidi ve sinyalizasyon eksikliğinin tehlikeli bir hal aldığını belirten esnaf, çocukların okula giderken caddeden geçmekte zorlandığını ve bu durumun büyük bir risk oluşturduğunu ifade etti. Yetkililerden acil olarak üst geçit yapılmasını veya gerekli trafik düzenlemelerinin hayata geçirilmesini isteyen bölge esnafı, hız sınırlarının düşürülmesi, trafik levhalarının artırılması ve düzenli denetimlerin yapılmasını da talep etti.

"Bu yol yapıldığı günden bu yana kazalar oluyor"

Bölge esnafı Yılmaz Demir, kazaların bu caddede artık kaçınılmaz hale geldiğini belirterek, "Bu yol yapıldığı günden bu yana kazalar oluyor. Araç kazaları, karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar ve karşıda bulunan ilkokulda okuyan küçük çocuklar hepsi kazaya maruz kalıyor buraya bir sinyalizasyon veya üst geçit gelse iyi olur" dedi.

"Her gün bir çocuğu ambulansla hastaneye gönderiyoruz"

Kazalar nedeniyle her gün bir çocuğu ambulansla hastaneye gönderdiklerini söyleyen Esnaf Ali Aslan, "Bu yolda günlük kaza oluyor. Burası bir okul geçidi. Fakat her gün bir çocuğu ambulansla hastaneye gönderiyoruz. Buraya yetkililer tarafından çözüm bulunmasını istiyoruz. Üst geçit, sinyalizasyon konularak önlem alınabilir. Bıktık, her gün bir çocuğu hastaneye gönderiyoruz. Bu yolda trafik yoğunlaştığı için 5 yıldır bu şekilde kazalar oluyor" diye konuştu.

Kazalar kamerada

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, hızla seyreden araçların karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalara çarptığı, yolun karşısına geçmeye çalışan öğrencilere çarptığı görüntüler yer aldı.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Muhtarın zor anları: "Benim hiçbir şeyden haberim yok" Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Avdullar Köyü Muhtarı Ahmet Temel, köyündeki su kaynaklarının ihaleye çıkarılmasını basından öğrendiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Köylünün kendisine "Sattığın suları git durdur" diyerek tepki gösterdiğini söyleyen muhtar, "Benim hiçbir şeyden haberim yok. Ben bu konuyu dün medyadan öğrendim. Köylüm bana ’Köyümüzün sularını sattın’ diyor" ifadelerini kullandı. Mudurnu Belediyesi Düğün Salonu’nda, Mudurnu Muhtarlar Derneği Başkanlığı Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Birol Taşkın güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Toplantı sırasında eline mikrofonu alan Avdullar Köyü Muhtarı Ahmet Temel, köyündeki doğal mineralli ve jeotermal su kaynaklarının ihaleye çıkarılması sürecini değerlendirdi. İhaleye ilişkin kararı yerel medyadan öğrendiğini dile getiren Temel, bu durumun köy halkı arasında huzursuzluğa neden olduğunu ifade etti. "Böyle mi muhtarlık yapacağız?" Vatandaşların kendisini sorumlu tuttuğunu belirten Temel, kendisine söylenen ’Sattığın suları git durdur’ sözüne tepki göstererek, "Biz muhtarlar olarak neden her şeyden sorumluyuz? Maden ocağı konusunda mücadele verdik, 1,5 yıldır. Onun için Allah’a şükür bir şeyler yaptık ama şimdi de su olayı çıktı başımıza. Bunun için köylüyle akşam toplandık, karar aldık. Kararımızda itirazımızı beyan ettik. Biz sesimizi kime duyuracağız? Benim hiçbir şeyden haberim yok. Biz muhtarlar masada alınan kararları neden medyadan öğreniyoruz? Ben bu konuyu dün medyadan öğrendim. Köylüm bana ’Köyümüzün sularını sattın’ diyor. Böyle mi öğreneceğiz, böyle mi muhtarlık yapacağız?" dedi. Öte yandan, Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, İl Encümeninin Mudurnu ve Mengen ilçelerindeki 4 farklı noktada jeotermal ve doğal mineralli su arama ruhsatı için ihaleye çıkacağı öğrenildi.