GÜNDEM - 08 Mayıs 2026 Cuma 14:08

Hasan Altun’dan "Anneler Günü’’ mesajı

A
A
A
Hasan Altun’dan "Anneler Günü’’ mesajı

Gaziantep Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı Hasan Altun, Anneler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.


Hasan Altun mesajında, "Dünya üzerinde en zor sorumluluğu üstlenerek kendini adayan, şefkatin, fedakarlığın, merhametin, karşılıksız emeğin, tarifsiz sevginin odağı annelerimizin ‘Anneler Günü’nü can-ı gönülden kutluyorum. Kendine has özellikler ve değerler taşıyan toplumu oluşturan ailenin temel yapı taşı olan annelerimiz, hiç şüphesiz ki her birimizin ilk duygusal bağı, ilk rehberi, ilk öğretmeni olarak toplumsal duygunun gelişimindeki en kritik rolle, milleti oluşturan tarih, kültür, din, dil gibi birliktelikleri gelecek kuşaklara aktararak millet bilincinin oluşmasının temelini atarlar. Kadim değerleri ve birliktelikleri ile övündüğümüz Aziz milletimiz, her daim cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanmış, ‘ana gibi yar olmaz’ diyerek onları baş tacı kabul etmiş ve annelere hürmeti esas almıştır. Yüce milletimizin her bir bireyi olarak annelerimize verebileceğimiz en değerli armağan, gurur duyacakları evlat olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle, başta ülkemizin birlik ve dirliği için canlarını ve uzuvlarını feda eden şehitlerimiz ile gazilerimizin anneleri olmak üzere, yüreği evlat sevgisi ile tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en kalbi dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum’’ ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trabzonspor’a İBB’den ’Kartal’ darbesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde yapılan imar düzenlemeleriyle Trabzonspor’a gelir kazandırıcı hale getirilen ve uzun yıllardır kulübün önemli gelir kaynaklarından biri olarak değerlendirilen Kartal’daki araziyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuki süreç başlattı. Trabzonspor’un istediği plan değişiklikleri bakanlık tarafından onaylanmıştı. Yönetimsel sorunlar nedeniyle bir dönem çözümsüzlüğe sürüklenen ve 2023 yılı sonunda tahsis süresi sona eren arazi, 2024 yılı başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un desteğiyle yeniden daimi ve müstakil üst hakkı olarak Trabzonspor’un kullanımına bırakılmıştı. Ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut ve Trabzonspor arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında kulübün bölgede hayata geçirmek istediği plan değişiklikleri bakanlık tarafından onaylanmıştı. İBB mahkemeye taşıdı Protokol kapsamında İstanbul’un Kartal ilçesi Aşağı Mahallesi’nde bulunan 10164 ada 64 parsele ilişkin, 8 Ocak 2026 onay tarihli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı için yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, söz konusu planların yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle İstanbul 9. İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulunduğu öğrenildi.
İstanbul Ümraniye’de 2 kadını öldürüp parçalayan şüpheliler için ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi İstanbul Ümraniye’de Özbekistan uyruklu 2 kadının öldürülerek parçalandıktan sonra çöp konteynerlerine atıldığı olaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Şüpheliler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 23 Ocak’ta Şişli’de bir çöp konteynerinde poşetlere sarılı kadın cesedi bulunmasıyla ortaya çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, cesedin baş kısmının olmadığını belirledi. Yapılan incelemelerde cesedin Özbekistan uyruklu Durdona Khakımova’ya ait olduğu tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, olayla bağlantılı oldukları belirlenen Gofurjon Kamalkhodjev ile Dılshod Turdımurotov’u İstanbul Havalimanı’nda yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Soruşturma kapsamında, başka bir Özbekistan vatandaşı olan Sayyora Ergashalıyeva’dan da 23 Ocak’tan itibaren haber alınamadığı belirlendi. Ergashalıyeva’nın ailesinin yaptığı kayıp başvurusu üzerine yürütülen çalışmalarda, genç kadının da aynı evde öldürüldüğü ortaya çıktı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin cinayetleri önceden planladıkları aktarıldı. İddiaya göre, Ümraniye’de birlikte yaşayan sanıklar, önce Sayyora Ergashalıyeva’yı öldürdü. Daha sonra cesedi parçalara ayırarak farklı noktalardaki çöp konteynerlerine bıraktı. Öldürdükleri kadının telefonunu kullanıp diğer kadını çağırdılar Şüphelilerin daha sonra Sayyora’nın telefonunu kullanarak Durdona Khakımova’yı eve çağırdığı, burada ikinci cinayetin işlendiği kaydedildi. Khakımova’nın da öldürüldükten sonra parçalanarak valiz ve poşetlerle Şişli’de farklı noktalardaki çöp konteynerlerine atıldığı belirtildi. Dosyada yer alan güvenlik kamerası görüntülerinde, şüphelilerin valiz ve poşetlerle apartmandan çıkışları ile çöp konteynerlerine eşya bıraktıkları anların yer aldığı öğrenildi. Ayrıca zanlıların olay sonrası Gürcistan’a kaçmak için uçak bileti aldığı tespit edildi. Hazırlanan iddianamede, sanıklar Gofurjon Kamalkhodjev ve Dılshod Turdımurotov hakkında "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ayrıca "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Eskişehir Ortaokul öğrencilerinden Eskişehirspor’a coşkulu destek TFF 3. Lig Play-Off mücadelesinde bugün Ayvalıkgücü Belediyespor ile karşılaşacak olan Eskişehirspor’a destek vermek isteyen Murat Atılgan Ortaokulu öğrencileri, okul bahçesinde hep bir ağızdan ’Tükenmiş Nefeslere’ marşını söyledi. Eskişehirspor, geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı Ayvalıkgücü Belediyespor’a 2-0 mağlup olmuştu. Kritik karşılaşmanın rövanşı bugün saat 20.00’da Eskişehir Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu’nda oynanacak. Maç heyecanı Eskişehir genelini sararken, Murat Atılgan Ortaokulu’nda kırmızı şimşeklere destek olmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Eskişehirspor formalarını, atkılarını ve şapkalarını giyen yüzlerce öğrenci, öğle arasında okul bahçesinde toplandı. Aralarında davullu çocukların da bulunduğu öğrenciler, hep bir ağızdan ’Tükenmiş Nefeslere’ marşını söyledi. Coşku dolu anların yaşandığı etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı. "3-1’lik skorla galip geleceğimizi düşünüyorum" Eskişehirspor’un fanatik taraftarlarından birisi olan 14 yaşındaki öğrenci Asip Havari, "Bu coşkuyu yapmamıza yardımcı olan Liseli Altes tribününden Birkan Özcan abime çok teşekkürlerimi iletiyorum. Buradan oradaki bütün abilerime, herkese sevgilerimi iletiyorum. Bugünkü Ayvalıkgücü maçında 3-1’lik skorla galip geleceğimizi düşünüyorum" dedi. "Eskişehirspor’a moral amaçlı bir kutlama yaptık" Takıma başarı dileklerini ileten 14 yaşındaki Anıl Tezcan, "İnşallah Ayvalıkgücü’nü yenersek finale çıkacağız. Biz de Eskişehirspor’a moral amaçlı bir kutlama yaptık, inşallah bunun karşılığını alırız inşallah. Takımımıza moral oldu inşallah, hepimize başarılar diliyorum. Birkan abimize buradan teşekkür ederiz, paramız cidden yoktu. Gerisi, Es-Es’e kaldı, inşallah Eskişehir beklediğimiz skoru alır inşallah" ifadelerini kullandı. Bu okulda öğrencilere Eskişehirspor sevgisi aşılanıyor Eskişehirspor’un tarihi başarıları ve nasıl fair-play ruhuna uygun taraftar olunacağı Murat Atılgan Ortaokulu’ndaki öğrencilere her sene beden eğitimi derslerinde anlatılıyor. Müzik derslerinde ise ’Tükenmiş Nefeslere’ marşı öğretiliyor. Ayrıca, okulda zil sesi olarak da ’Tükenmiş Nefeslere’ marşı kullanılıyor.