GENEL - 12 Şubat 2019 Salı 10:31

(Özel) ’Moral Evi’ ulu çınarlara moral oluyor

A
A
A
(Özel) ’Moral Evi’ ulu çınarlara moral oluyor

Gaziantep’te alzheimer hastaları ve yakınları için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kurulan ’Moral Evi’, ulu çınarlara moral oluyor.

Gaziantep’te alzheimer hastaları ve yakınları için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kurulan ’Moral Evi’, ulu çınarlara moral oluyor. Hastaların tedavi ve rehabilitasyon gördüğü merkez, hasta ile yakınlarını da bir araya getiriyor.


Gaziantep’te yaşayan alzheimer hastalarının buluştuğu “Moral Evi” kapılarını 14 Mayıs’ta hastalara açtı. 100’e yakın alzheimer hastasına hizmet veren merkez, hafta içi her gün 09.00-15.30 saatlerinde hizmet veriyor. Hastalığı ilk ve orta düzeyde olan hastaların kabul edildiği merkezde, hastalığın ilerlemesini engellemek için ahşap boyamadan müzik dinletisine ve zeka oyunlarına kadar birçok sosyal çalışma yapılıyor. Merkezde ayrıca fizik tedavi ve spor faaliyetleriyle hastaların bedenleri de güçlendiriliyor.


Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde toplumsal sorunların çözümüne yönelik önemli çalışmalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, her şeyden önce şehri herkes için yaşanabilir kılmayı ilke edindiklerini belirtti. Bu çerçevede alzheimer hastaları için ’Moral Evi’ kuran Büyükşehir Belediyesi, hastalara kaliteli zaman geçirme fırsatı sunuyor. Merkez aynı zamanda ailelerin hastalarını güvenle teslim ettiği bir adres durumunda.



“Gaziantep’te 5 bine yakın alzheimer hastası var”


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, kentte 5 bine yakın alzheimer hastasının bulunduğunu belirterek, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin öncülüğünde sosyal hayata dokunan projelere imza atmak istiyoruz. Bu çerçevede yaptığımız araştırmada Gaziantep’te yaklaşık 5 bine yakın alzheimer hastası olduğunu tespit ettik. Hem bu hastalığın ilerlemesinin yavaşlaması hem de ailelerinin nefes almasını sağlayan Moral Evi projemizi hayata geçirdik. Biliyoruz bizim insanımız yaşlısına da hastasına da sahip çıkar ancak bu proje ile hem bu hastaların moral bulması hem de ailelerimizin gözünün arkaya bakmadan hastasını bırakacağı bir merkez kurduk. Bu ailelerimizde rahat bir nefes alıyor şimdi. Burada yaklaşık 100 hasta geliyor. Biz onları evinden alıp buraya getiriyoruz. Akşamda tekrar evlerine bırakıyoruz. Buraya gelebilecek durumu olmayanlara da evlerine gidip hizmet veriyoruz. Toplamda hizmetten faydalanan binden fazladır. Burada beden hocası, müzik hocası, fizyoterapist, hemşire gibi bu alandaki bütün personelimiz mevcuttur” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.