GÜNDEM - 13 Şubat 2025 Perşembe 23:33

Ramazan’ın müjdecisi Berat Kandili Gaziantep’te dualarla idrak edildi

A
A
A
Ramazan’ın müjdecisi Berat Kandili Gaziantep’te dualarla idrak edildi

Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili, Gaziantep’te de camilerde düzenlenen programlarla idrak edildi.


Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının da 14. gecesini 15. gününe bağlayan Beraat Kandili dolayısıyla Gaziantep’te, genciyle yaşlısıyla 7’den 70’e vatandaşlar camileri doldurdu. Beraat Kandili nedeniyle camilere akın eden vatandaşlar, namaz kılıp dua ederek Kur’an-ı Kerim okudu.


Berat Kandili dolayısıyla Türkiye’nin ikinci büyük camisi olan Şahinbey Millet Cami’de mevlit programı düzenlendi. İl Müftülüğünce düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Camileri dolduran 7’den 70’e kadın-erkek bütün cemaat okunan Kur’an-ı Kerim’i can kulağıyla dinleyip İslam âlemi için bol bol dua etti. Kandil’e özel olarak program düzenlenen Ulu Cami’yi de dolduran kadın-erkek, genç-yaşlı çok sayıda kişi, namaz kılıp, dua etti. Vatandaşlar, okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle Kandil’in manevi atmosferini yaşadı. Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve Mevlid-i Şerifin okunduğu programda Beraat Kandili’nin önemi ile ilgili vaaz verildi.


Namaz sonrası başta Filistin ve Gazze olmak üzere tüm Müslümanlara dua edilerek, yüce Allah’tan soykırıma maruz kalan Müslüman halkların zafere ulaşması için niyazda bulunuldu.



Ramazan’ın müjdecisi Berat Kandili Gaziantep’te dualarla idrak edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Milletvekili Hatipoğlu, Eskişehir Hava Hastanesi tartışmalarına cevap verdi AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Hava Hastanesi’nin özelleştirme kapsamına alınması sonrası çıkan tartışmalarla ilgili olarak, "Bu şehirde kamu hakkından, kamusal alanların korunmasından bahsedecek en son kişiler Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) zihniyetinin temsilcileridir" dedi. Eskişehir’de yıllarca Hava Hastanesi olarak hizmet veren ve günümüzde Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Hizmet Binası olarak kullanılan alan özelleştirme kapsamına alınmış, bu karar kamuoyunda tartışmalara sebep olmuştu. Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan ve AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın girişimleriyle Hava Hastanesi özelleştirme kapsamından çıkarılırken, AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu kamuoyundaki tartışmalara yanıt verdi. "Gerçekler saklanmaz, üzeri kirli algı operasyonlarıyla örtülemez" Milletvekili Hatipoğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Son günlerde Devlet Hastanesi ve Hava Hastanesi’nin özelleştirme kapsamına alınmasına ilişkin CHP’li siyasetçilerin sergilediği ’kamu hassasiyeti’ tiyatrosunu ibretle takip ediyorum. Hiç kimse kusura bakmasın bu şehirde kamu hakkından, kamusal alanların korunmasından bahsedecek en son kişiler CHP zihniyetinin temsilcileridir. Eskişehir’in en kıymetli hazinelerinin nasıl parsel parsel satıldığını, şehrin hafızasının nasıl peşkeş çekildiğini çok iyi biliyoruz. Bağlar Mahallesi’nde, Haller’in tam karşısındaki tarihi siloları uluslararası otel zincirlerine satanlar da, halkın elindeki yeri ’Sosyal tesis, yurt yapacağız’ diyerek kamulaştırıp, ardından otele çeviren, altını da eğlence merkezine dönüştürenler de yine aynı CHP zihniyetidir. Dün kamusal alanları parsel parsel satanların bugün çıkıp kamu hassasiyeti üzerinden siyaset üretmeye kalkışması tek kelimeyle pişkinliktir. Ben, bu şehrin bir evladı ve milletvekili olarak altını çizerek ilan ediyorum: Hava Hastanesi alanının özelleştirilmesine karşıyım ve bu alanın kamu niteliğini koruması için tüm girişimleri kararlılıkla sürdüreceğim. Gerçekler saklanmaz, üzeri kirli algı operasyonlarıyla örtülemez. CHP zihniyetinin belediyeler eliyle haraç mezat sattığı 120 arsa, 72 tarla, 38 mesken, 2 otel ve 2 büyük ticari alandan oluşan o utanç listesini kamuoyunun vicdanına sunuyorum. Bu şehir, kimin kamusal alanları koruduğunu, kimin ise şehri parsel parsel sattığını artık tüm çıplaklığıyla görmektedir" ifadelerine yer verdi.