EĞİTİM - 11 Temmuz 2024 Perşembe 22:21

Rektör Prof. Dr. Özaydın: “Karamsar olmayın, Türkiye’nin ve sizin önünüz açık”

A
A
A
Rektör Prof. Dr. Özaydın: “Karamsar olmayın, Türkiye’nin ve sizin önünüz açık”

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın mezun öğrencilere seslenerek, “Karamsar olmayın, Türkiye’nin ve sizin önünüz açık” dedi.


GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.


Törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Özaydın, katılımcılara hitaben, akademisyenlerin ve ailelerin toplumdaki önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi: “Medeniyetimizde iki el öpülesi insan var; birisi anne babalar diğeri ise hocalarımız; yani akademisyenlerimiz. Sizlere tavsiyem anne babanız ve hocalarınız dışında kimsenin elini öpmeyin. Hocalarımızı tebrik ediyorum. Kendi alanlarında liyakat ve ehliyet sahibi çok güzel bir kadromuz var. Mesleğinin eri insanlar, onların eseri öğrencilerimiz. Mezuniyetinizi tebrik ediyorum. Bulduğunuz ilk işe girin. Size teklif edilen ilk işi kabul edin. Karamsar olmayın, Türkiye’nin ve sizin önünüz açık.”


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Bulut ise mezunlara seslendiği konuşmasında başarının, fedakarlık ve sorumluluk ile mümkün olduğunu belirterek, “Ahlak, adalet, istikamet içinde olmalısınız. Bunlar sadece birey olarak bizlerin değil toplumun da temel değerleridir. Unutmayalım ki, toplumlar yoksulluktan değil ama ahlaksızlıktan çökebilmektedir. Hayatınıza yön verirken kendi değerlerinizi, ahlak ve inancınızı kendi neslinize bırakacağınız en değerli miras olacağını bilmeniz gerekir. Buradan aldığınız eğitimle gideceğiniz her yerde birçok toplumun hastalığı olan cehalet, fakirlik ve toplumsal huzursuzluklara çözüm getirmenizi diliyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların sonrasında derece ile mezun olan öğrencilere diplomaları ve plaketleri verildi. Öğrencilere diplomalarının verilmesi ile devam eden program, kep atmayla son buldu.



Rektör Prof. Dr. Özaydın: “Karamsar olmayın, Türkiye’nin ve sizin önünüz açık”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.
Mersin Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, farklı noktalarda gerçekleştirilen saldırılar sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2026 tarihinde saat 13.52’de gelen ihbar üzerine Tarsus ilçesi Kadelli Mahallesi’nde silahlı saldırı meydana geldiği bilgisinin alındığı belirtildi. İhbarın ardından güvenlik ve sağlık ekiplerinin hızla olay yerine sevk edildiği kaydedildi. İlk incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahsın olay yerinden araçla ayrılarak farklı noktalarda vatandaşlara yönelik silahlı saldırılarda bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, olaylar sonucunda 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 8 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Saldırganın psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi Açıklamada ayrıca şüphelinin yasaklı madde bağımlılığı nedeniyle birçok kez hastane kaydının bulunduğu ve çeşitli psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği, güvenlik birimlerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.