EĞİTİM - 12 Ocak 2022 Çarşamba 16:07

Şahinbey’den trafik eğitimi için önemli proje

A
A
A
Şahinbey’den trafik eğitimi için önemli proje

Şahinbey Belediyesi çocuklara trafik bilincini aşılamak amacıyla Şahinbey Parkı’na ve Yeşilvadi Millet Bahçesi’ne trafik parkları yapımıyla ilgili protokol imzaladı.

Şahinbey Belediyesi çocuklara trafik bilincini aşılamak amacıyla Şahinbey Parkı’na ve Yeşilvadi Millet Bahçesi’ne trafik parkları yapımıyla ilgili protokol imzaladı.


Gaziantep Valiliği’nde düzenlenen protokol imza törenine, Vali Davut Gül, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ile İl Sağlık Müdür Vekili Levent Sağlam katıldı. Protokol töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, trafik kazalarının azaltılması yönünde önemli bir proje olduğunu belirterek, “Daha önce de şehrimize 1 tane yapılmıştı. Şimdi de Şahinbey Belediyemiz, ilçemizde 3 tane açıyor. Çocuklarımız trafik eğitimlerini erken yaşta almış olacaklar” dedi.


Bu tür projeler trafik kazalarında ciddi anlamda düşüş yaşanacağını aktaran Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin ise “İçişleri Bakanlığımızın son yıllarda başlattığı projelerle özellikle trafik kazalarında çok ciddi düşüşler oldu. Bunun temeli küçük yaşta verilen eğitimlerden geliyor. Şahinbey Belediyemiz de Şahinbey İlçemizde 3 ayrı alanda bu projeye katkı sundu” ifadelerini kullandı.



"Ağaç yaşken eğilir”


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’da, Şahinbey İlçesi’ne 3 tane trafik parkı kazandırdıklarını belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak Şahinbey ilçemizde iki ayrı bölgeye üç adet trafik parkı yaptık. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Daha önce ki Gaziantep ziyaretlerinde de trafik parklarının önemine dikkat çekip, Gaziantep’e de yaparsanız iyi olur talimatını vermiş, hatta açılışını bizzat kendim yapacağım sözünü vermişti. Biz Şahinbey Belediyesi olarak Şahinbey Parkı içerisine 10 bin m2 alan üzerine kurduk. Çocuklarımızın trafikte karşılaşabileceği tünel, köprü, hastane, okul ve benzer yaya geçitleri gibi her şey orada temalandırıldı. Bunun dışında Yeşilvadi Millet Bahçemizin içerisine 2 tane ayrı trafik park yaptık. İçerisinde iki katlı bina ve içerisinde eğitim sınıflarımız, ailelerimizin çocuklarını getirdiğinde bekleme alanları ve kantinleri bulunuyor. Gaziantep Valimizin öncülüğünde Trafik Şube Müdürlüğümüzde ki eğitmenlerle çocuklarımıza küçük yaşta trafik eğitimleri vermek istiyoruz. Birçok trafik kazası hem dikkatsizlikten hem de kurallara uymamaktan geçiyor. Ağaç yaşken eğilir kaidesiyle çocuklarımıza küçük yaşta bu eğitimleri verirsek trafik kazalarının da önüne geçmiş olacağız” diye konuştu.



"Kazaların önlenmesi için önemli bir proje”


İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, trafik parkının çok önemli bir proje olduğunu belirterek “Trafik Park konusunda devletimizin strateji belgesi çerçevesinde başta ölümlü trafik kazaları olmak üzere kazaları en aza indirme stratejisinin çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir proje. Bu katkıyı sağlayan başta Sayın Valimize, Şahinbey Belediye Başkanımıza ve trafik parkta eğitim verecek olan eğitmenlerin kurumlarına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.