GÜNDEM - 07 Eylül 2024 Cumartesi 14:41

Şehitkamil’deki asfalt çalışmaları takdirle karşılandı

A
A
A
Şehitkamil’deki asfalt çalışmaları takdirle karşılandı

Şehitkamil Belediyesi, Alparslan ve Aydınlar mahallelerinde kapsamlı asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Mahalle sakinlerinin memnuniyetle karşıladığı çalışmaların, kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.


Mahalle sakinlerinin talep ve ihtiyaçlarını ön planda tutarak hizmetlerini sürdüren Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla yoğun tempoda çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların ihtiyaçlarına hızlı ve etkin bir şekilde cevap verme konusundaki kararlılığını devam ettiren Başkan Yılmaz, mahalle sakinlerinin beklentilerini en üst düzeyde karşılamak amacıyla çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.



“Talebimizi ilettiğimizde bizi önemsediler”


Belediye ekiplerinin özverili çalışmaları, mahalle sakinleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Alparslan Mahallesi sakinlerinden Celal Binici, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Alparslan Mahallesi, yeni bir yerleşim alanıdır. Burada yaşamaya yeni başladık. Mahallemizde asfalt problemi vardı. Şehitkamil Belediyemize asfalt talebinde bulunduk. Bir ay içerisinde hızlı bir şekilde asfalt talebimiz karşılandı. Talebimize anında cevap verdiği için Şehitkamil Belediye Başkanımız Umut Yılmaz’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kendiyle birlikte çalışan ekibine de çok teşekkür ediyoruz. Talebimizi ilettiğimizde bizi önemsediler, taleplerimizi yerine getirdiler, bize yardımcı oldular. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.



“Çok teşekkür ederiz”


Yapılan çalışmaların mahalle sakinlerinin taleplerini karşılamak üzere kısa sürede gerçekleştirilmesi, vatandaşların belediye hizmetlerinden memnuniyetini artırdı. Bir diğer Alparslan Mahallesi sakini Hasan Kaya ise, “Belediye Başkanımız Umut Bey’e çok teşekkür ederiz. Kısa süre önce gerek mail gerekse de apartman sakinlerimizle asfalt yapılmasını istedik. On gün içerisinde yollarımız asfaltlandı. Şu an asfalt çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.


Mahalle sakinlerinin taleplerinin kısa sürede karşılanması, Şehitkamil Belediyesi’nin vatandaş odaklı hizmet anlayışını bir kez daha gözler önüne serdi.



Şehitkamil’deki asfalt çalışmaları takdirle karşılandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Demans hastalarına sanatla farkındalık çağrısı Manisa’da sahnelenen "Demans Pratiği" adlı tiyatro oyunu, demans hastalarına bakım veren bireylerin yaşadığı zorlukları gözler önüne sererken, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Sanat aracılığıyla toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlayan etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı. Yunusemre Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde sahnelenen "Demans Pratiği - Navigate Projesi" adlı tiyatro oyunu, vatandaşlarla buluştu. Demans hastalarına bakım veren bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi amaçlayan etkinlik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Sahnesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Türkiye Alzheimer Derneği Manisa Şubesi ve Manisa Tabip Odası’nın ortaklaşa düzenlediği etkinlik, "Bakımverenler için tiyatro oyunu ile eğitim" sloganıyla sahnelendi. Oyunun yönetmenliğini Doç. Dr. Armağan Uysal üstlenirken, oyuncu kadrosunda Armağan Uysal, Güzin Sönmez ve Fatma Kılıçsoy yer aldı. Tiyatro oyunu, bakım veren bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı fiziksel ve duygusal zorlukları sanatın diliyle izleyiciye aktarırken, demans hastalarının yaşadığı sosyal süreçlere de dikkat çekti. İzleyicilerin büyük ilgi gösterdiği oyunda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Etkinliğe Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mesut Doğan, Ferdi Zeyrek Vakfı Başkanı Nurcan Zeyrek, Türkiye Alzheimer Derneği Manisa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Derya Hüner, şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sosyal sorumluluk projelerine önem veren Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Yunusemre Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği program, katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.
Kars Kars’ta Sazangiller avcılığına 3 aylık yasak Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla sazangiller avcılığına yönelik yasak döneminin başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, 15 Mayıs 2026 ile 15 Ağustos 2026 tarihleri arasında il genelindeki tüm iç sularda sazangillerin avlanmasının yasak olduğu bildirildi. 11 Ağustos 2024 tarih ve 32629 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "6/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ" ile "6/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ" hükümleri doğrultusunda uygulanacak yasak kapsamında; sazangillerin avlanması, satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasak kapsamına alındı. Yetkililer, üreme döneminde balık popülasyonunun korunmasının doğal yaşamın devamlılığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, vatandaşların kurallara hassasiyetle uyması gerektiğini vurguladı. Açıklamada ayrıca, yasağa aykırı hareket eden kişiler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında yasal işlem uygulanacağı belirtildi. Denetimlerin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından aralıksız sürdürüleceği ifade edildi. Kars’taki göl, gölet, baraj ve akarsularda uygulanacak yasakla birlikte, su ürünleri kaynaklarının gelecek nesillere aktarılması ve ekolojik dengenin korunmasının hedeflendiği kaydedildi.