GÜNDEM - 20 Nisan 2026 Pazartesi 16:05

Şehitkamilli hanımların eserleri görücüye çıktı

A
A
A
Şehitkamilli hanımların eserleri görücüye çıktı

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali’nde eğitim alan 51 kursiyerin 8 ay süren yoğun ve özverili çalışmalarının ürünü olan 100 eser, "Kalpten Tuvale Yansımalar" sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.


Resim sanatına ilgi duyan kadınların hem kendilerini ifade etme hem de sanatsal becerilerini geliştirme imkanı bulduğu kurs süreci, ortaya çıkan eserlerle taçlandırıldı. Farklı tekniklerin ve özgün yorumların bir araya geldiği sergide; yağlı boya, akrilik ve karakalem çalışmaları dikkat çekti. Her biri ayrı bir hikâye anlatan eserler, ziyaretçilerden tam not aldı.


22 Nisan’a kadar ziyarete açık


Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi’nde düzenlenen serginin açılışına çok sayıda sanatseverin yanı sıra kursiyerlerin aileleri ve davetliler katıldı. Açılışta duygu dolu anlar yaşanırken, kursiyerler emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadı. Uzun süren eğitim sürecinde hem teknik bilgi hem de sanatsal bakış açısı kazanan kursiyerler, eserlerini sergilemenin gururunu yaşadı. Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hanımlar Lokali kursları, kadınların sosyal hayata katılımını artırırken aynı zamanda yeteneklerini keşfetmelerine de imkan sağlıyor. Sanatla iç içe bir ortam sunan bu kurslar sayesinde birçok kadın, günlük hayatın stresinden uzaklaşarak üretmenin ve paylaşmanın keyfini yaşıyor.


"Kalpten Tuvale Yansımalar" sergisi, 22 Nisan tarihine kadar Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi’nde ziyaret edilebilecek. Sanatseverler, kursiyerlerin duygularını tuvale yansıttığı birbirinden özel eserleri yakından görme fırsatı bulacak.



Şehitkamilli hanımların eserleri görücüye çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Başkan Güler’den gençlere: "AR-GE’ye ağırlık verin" Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, mezunu olduğu Ordu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek kariyer söyleşisi gerçekleştirdi, gençlere AR-GE’ye ağırlık vermeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda Başkan Güler, kendi eğitim ve meslek hayatından örnekler vererek önemli tavsiyelerde bulundu. Mezunu olduğu okulda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Güler, "Ben Ordu’da doğdum ve burada okudum. Ordu Lisesi’nin 2. mezunlarındanım. Ordu Lisesi’nin bizde ayrı bir yeri var. Burada pek çok siyasetçi, avukat, öğretmen yetişti. Burası güzel bir lise" dedi. Başarıya giden yolda dikkat edilmesi gereken unsurlara değinen Güler, "Zamanı iyi yönetin. Bir hedefiniz olsun. Hep söylerim; şans, hazırlıklı beyinlere yardım eder. Bir diğer konu sakin olmak. Kızmayalım, kızan kaybeder. Sizler değerli mi, önemli mi olmak istersiniz? Tavsiyem önemli olmak değil, değerli olmak gerekiyor. Gençler olarak AR-GE’ye ağırlık verin. Farklı olursanız başarılı oluyorsunuz" diye konuştu. Zamanın hızla geçtiğine dikkat çeken Güler, "Zaman akıp geçiyor, memleketinize faydalı bireyler olun. Vazgeçilmez insan olun, aranan ve vazgeçilmez insanlar olun" ifadelerini kullandı. Programda öğrenciler de Başkan Güler’e eğitim hayatı, kariyer planlaması ve mesleki deneyimleri hakkında sorular yöneltti. Soruları içtenlikle yanıtlayan Güler’e, program sonunda okul yönetimi ve öğrenciler tarafından teşekkür edildi.