SPOR - 05 Ocak 2026 Pazartesi 22:36

Turkcell Süper Kupa’da ilk finalist Galatasaray

A
A
A
Turkcell Süper Kupa’da ilk finalist Galatasaray

Galatasaray, Turkcell Süper Kupa yarı finalinde Trabzonspor’u 4-1 mağlup ederek finale adını yazdıran ilk takım oldu.

Maçtan dakikalar 

9. dakikada sağ kanattan son çizgiye inen Sane'nin ortasında savunmadan sektikten sonra Gabriel Sara'nın kafa vuruşu kaleci Onana'da kaldı.

10. dakikada sağ kanattan Muçi'nin yerden pasıyla ceza sahası solunda topla buluşan Olaigbe'nin rakibini geçtikten sonra çektiği şutu kaleci Uğurcan çeldi.

17. dakikada kullanılan köşe vuruşu sonrası Pina'nın pasıyla buluşan Muçi'nin yakın köşeye yerden vuruşu az farkla dışarı çıktı.

24. dakikada sağ kanatta topla buluşan Sallai'nin ceza sahasına yönelerek uzaktan yaptığı vuruşu kaleci Onana kornere çeldi.

38. dakikada sağ kanatta Sane'nin derin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Yunus'un ortasında arka direkte Barış Alper'in gelişine vole vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0

45+2. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında Yunus'tan pasını alan Icardi, ceza sahasına koşu yapan Eren Elmalı'ya pasını aktardı. Eren'in sol çaprazdan sert şutunda top filelere gitti. 2-0

48. dakikada savunma arkasına atılan uzun topa yönelen Barış Alper’in kaleci Onana ve Batagov’a rağmen kafayla yaptığı aşırtma vuruş direkten döndü.

52. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Yunus’un pasında Icardi’nin penaltı noktası gerisinden vuruşu az farkla dışarı çıktı.

55. dakikada sol kanattan sıfıra inen Olaigbe’nin yerden kale önüne gönderdiği topa Augusto’nun tek vuruşu ağlarla buluştu. 2-1

61. dakikada savunma arkasına atılan topu alan Augusto’nun ceza sahası sağından kale önüne yerden pasına arka direkte Olaigbe’nin vuruşu yandan dışarı çıktı.

63. dakikada Barış Alper’in kaptığı topla rakip sahaya geçtikten sonra topla buluşturduğu Sane’nin rakiplerini geçerek attığı pasta Yunus’un tek vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-1

68. dakikada sol kanatta buluşan Olaigbe’nin rakiplerini geçtikten sonra yerden çektiği şut az farkla dışarı çıktı.

74. dakikada sol kanatta topla buluşan Barış Alper’in rakiplerini çalımladıktan sonra uzak köşeye yerden vuruşunu kaleci Onana son anda çeldi.

75. dakikada rakip ceza sahasında topu alan Zubkov’un rakibini geçtikten sonra yerden kaleye vuruşunu Uğurcan uzanarak kornere çeldi.

81. dakikada Ahmed’in pasıyla sol kanattan sıfıra inen Kazımcan’ın yerden kale önüne pasına Icardi’nin tek dokunuşunda top ağlara gitti. 4-1

82. dakikada Ahmed Kutucu’nun savunma arkasına pasıyla ceza sahasında buluşan Icardi’nin vuruşunu kaleci Onana ayaklarıyla çıkardı.

Stat: Gaziantep Büyükşehir

Hakemler: Cihan Aydın, Anıl Usta, Serkan Çimen

Galatasaray: Uğurcan Çakır, Roland Sallai, Davinson Sanchez (Mario Lemina dk. 78), Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Kazımcan Karataş dk. 70), İlkay Gündoğan (Lucas Torreira dk. 60), Gabriel Sara, Yunus Akgün (Kaan Ayhan dk. 70), Leroy Sane, Barış Alper Yılmaz (Ahmed Kutucu dk. 78), Mauro Icardi

Yedekler: Günay Güvenç, Gökdeniz Gürpüz, Ada Yüzgeç, Yusuf Dağhan Kahraman, Arda Ünyay

Teknik Direktör: Okan Buruk

Trabzonspor: Andre Onana, Ozan Tufan, Serdar Saatçı, Arsenii Batagov, Wagner Pina (Cihan Çanak dk. 88), Tim Jabol Folcarelli, Benjamin Bouchouari, Oleksandr Zubkov (Salih Malkoçoğlu dk. 88), Ernest Muçi, Kazeem Olaigbe (Anthony Nwakaeme dk. 76), Felipe Augusto (Onuralp Çakıroğlu dk. 90)

Yedekler: Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Danylo Sikan, Yakuphan Sarıalioğlu, Taha Emre İnce

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Goller: Barış Alper Yılmaz (dk. 38) Eren Elmalı (dk. 45+2) Yunus Akgün (dk. 63) Mauro Icardi (dk. 81) (Galatasaray), Felipe Augusto (dk. 55) (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Gabriel Sara (Galatasaray), Arsenii Batagov, Serdar Saatçı (Trabzonspor)

Said Vakkas Yağcı - Uğur Dönek - Lider Olgun - Eray Özbudak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Chibuike Nwaiwu’ya Trabzon’da coşkulu karşılama Trabzonspor’un yeni transferi Nijeryalı futbolcu Chibuike Nwaiwu, Trabzon’a geldi. Bordo-mavili takımın yeni transferi Chibuike Nwaiwu, Onuachu’nun transferde etkili olduğunu söyledi. Bordo-mavili kulübün, Avusturya Bundesliga ekiplerinden Wolfsberger AC’den kadrosuna kattığı 22 yaşındaki savunma oyuncusu, saat 22.00 sıralarında Trabzon’a ulaştı. Havalimanında taraftarların yoğun ilgisiyle karşılanan Nwaiwu, sevgi gösterilerine karşılık verdi. Trabzonspor’a transfer olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Chibuike Nwaiwu, "Burada olduğum için çok mutluyum. Bu ailenin bir parçası olmak beni gururlandırdı. Taraftarlarımıza şunu söyleyebilirim; onlar için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Transfer sürecim çok iyi geçti. Trabzonspor’u tercih etmemde milli takım kapısını açabilecek bir kulüp olması önemli bir etkendi" dedi. Takımdaki Nijeryalı futbolcu Paul Onuachu ile de görüştüğünü ifade eden Nwaiwu, "Onuachu’yu bir abi gibi görüyorum. Bu süreçte onunla konuştum, bana çok güzel şeyler söyledi. Ben de ona buraya geleceğimi söyledim. Transferimde onun da katkısı oldu" ifadelerini kullandı. "Taraftarımızın beklentilerine en iyi şekilde karşılık vermek istiyorum" Trabzonspor taraftarının Avrupa’nın en iyileri arasında yer aldığını vurgulayan Nwaiwu, "Taraftarlarımızın beklentilerine en iyi şekilde karşılık vermek istiyorum. Hocamın beni sahada nerede görmek istediği önemli. Farklı pozisyonlarda görev alabilen bir oyuncuyum. Birbirini seven bir oyuncu grubunun içine geldim. Burada iyi bir aile ortamı olduğunu görüyorum. Taraftarlarımızla birlikte birçok zorluğun üstesinden geleceğimize inanıyorum" diye konuştu. Bordo-mavili taraftarların coşkuyla karşıladığı Chibuike Nwaiwu, daha sonra kendisini bekleyen araca binerek havalimanından ayrıldı. Nijeryalı futbolcunun Trabzonspor’da 27 numaralı formayı giyeceği öğrenildi.