EĞİTİM - 12 Ocak 2022 Çarşamba 17:13

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler SANKO Üniversitesi’nde

A
A
A
Üniversiteye hazırlanan öğrenciler SANKO Üniversitesi’nde

Şahinbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencileri, üniversite ve bölüm tercihleri ile ilgili bilgi almak için SANKO Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Şahinbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencileri, üniversite ve bölüm tercihleri ile ilgili bilgi almak için SANKO Üniversitesi’ni ziyaret etti.


Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alan Şefi Eyüp Çılgın, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Öğretmeni Emine Bulduk, Rehber Öğretmen Neslihan Sever ile Tarih Öğretmeni Servet Uygun eşliğinde programa katılan öğrencilere, yöneticiler ve akademisyenler tarafından bölümlerle ilgili bilgi verildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram, SANKO Üniversitesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı hakkında bilgi aktardı. Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı da olan Prof. Dr. Bayram, SANKO Üniversitesi’nin, kâr amacı gütmeyen, öğrenci odaklı, bilimsel araştırma yapmak üzere kurulan bir üniversite olduğunu söyledi. SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi, SHMYO ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde eğitim verildiğini belirten Prof. Dr. Bayram, SHMYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:


“Radyoloji alanında çalışmalar ekip işi ve bu alanda hizmet veren cihazları kullanabilecek ekip yetiştirmek amacıyla tıbbi görüntüleme teknikleri bölümünü kurduk. Hocalarımız, öğrencilerimizle birebir ilgilenip yetişmeleri için büyük gayret sarf ediyor. SANKO Üniversitesi Hastanesi bölgede her zaman lider bir hastane konumunda olup öğrencilerimiz hastanede gördükleri uygulamalı eğitimlerle mesleğine hazır bir şekilde mezun olacaklar. Bölüm mezunları Türkiye’nin her tarafında çok rahat iş bulabilme imkanına sahipler.”


Doç. Dr. Erdal Uysal


SHMYO Ameliyathane Hizmetleri Programı Başkanı Doç. Dr. Erdal Uysal ise ameliyathane teknikerliğinin, mezun sayısının az olması ve özel hastanelerin çoğalmasıyla daha çok ihtiyaç duyulan bir meslek haline geldiğine vurgu yaptı.


Ameliyathane hizmetleri bölümünün son yıllarda çok revaçta olduğunu anımsatan Doç. Dr. Uysal, şöyle devam etti: “Mezunlarımız kamu ve özel sektördeki sağlık kurum ve kuruluşları bünyesindeki ameliyathanelerde istihdam imkânı bulabilirler. Bölgemizde faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarında da ameliyathane teknikeri ihtiyacı var. Üniversitemiz hastanesinde mikro cerrahi dahil özellikli ameliyatların yapılabildiği, istenildiğinde ameliyatların kamera ile kaydedilebildiği ve uzaktan izleme ile eğitim gerçekleştirilebilen tam donanımlı on ameliyathane bulunmaktadır.


Öğrencilere üniversite bünyesinde veya farklı şehirler ve ülkelerde gerçekleştirilen kongre ve sempozyumlara katılma imkânı sağlanmaktadır. Üniversitemiz TÜBİTAK vb. kuruluşların desteklediği bilimsel projelerin yürütülmesinde modern laboratuvar imkanlarına sahip olması, güçlü, genç ve dinamik akademik kadrosu, İngilizce dil eğitimine verdiği önem, kütüphanesi ve Erasmus gibi yurtdışı eğitim olanakları sayesinde öğrencilerimize avantajlar sunmaktadır.”


Dr. Öğr. Üyesi Demet Arı Yılmaz


SHMYO İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Demet Arı Yılmaz da teknolojik donanıma sahip ve yenilikleri takip eden üniversite olduklarını anımsattı.


Öğrencilerin üniversite bünyesinde bulunan özel donanımlı simülasyon laboratuvarında insanın biyolojik özelliklerine eş değer robotlar üzerinde eğitimin ilk yıllarında uygulamaları deneyimlediklerini anlatan Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz, “Sonrasında öğrenciler hastalarla bir araya geliyor. Bu çok özel ve her üniversitenin sahip olamayacağı bir imkân. Bu sayede öğrencilerimiz teorik ve pratik eğitimi bir arada alıyor” dedi.


Sağlık hizmetlerinde ilk ve acil yardımda görev almanın hasta ve hasta yakınlarıyla ilk karşılaşma olduğunu anımsatan Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz, “Biz de öğrencilerimizi zorlu ama sonuçlarıyla gururlandıran bu görev için en doğru şekilde hazırlıyoruz” diye konuştu.


Dr. Öğr. Üyesi Damla Usalan


SHMYO Anestezi Programı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Damla Usalan, anestezi teknikerliğinin, sağlık eğitimi alan diğer yardımcı sağlık personeline göre daha fazla hız, beceri ve uyanıklık gerektiren çok özel bir bölüm olduğunu vurguladı.


Anestezi teknikerliğinin, insan hayatına ve hayati fonksiyonlarına doğrudan müdahale edebilen ve bu anlamda çok kutsal ve değerli bir branş olduğunun altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Usalan, şöyle devam etti:


“Ameliyathane dışında uygulanan bazı işlemlerde de hastalara anestezi uygulaması yapıyoruz. Hastalara yapılan acil ve hayati müdahalelerde hekimin yanında yardımcı sağlık personeli hatta hekimin sağ kolu olarak yer alırlar. Ameliyathaneler başta olmak üzere her türlü yoğun bakım ve acil servislerde çalışma olanağına sahipler.”


Dr. Öğr. Üyesi Usalan, mezunların birincil görev alanlarının ameliyathaneler olmasına karşın, ameliyata giren hastaların başından sonuna kadar anestezi uygulaması ve yönetiminden sorumlu olduklarını da kaydetti.


Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Ustaoğlu


Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Ustaoğlu ise öğrencilere; bölüm mezunlarının çalışma alanları, hangi alanlarda branşlaştıkları, eğitim süresince aldıkları dersler ve içerikleri hakkında bilgi sundu.


Öğr. Gör. Hakan Polat


Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Öğr. Gör. Hakan Polat, fizyoterapistlerin kamu ve özel hastaneler, özel eğitim merkezleri, spor kulüpleri dışında da pek çok alanda istihdam imkanı bulunduğunu bildirdi.


Nüfusun ve hastalıkların artmasıyla birlikte fizyoterapistlere duyulan ihtiyacın arttığına dikkat çeken Öğr. Gör. Polat, bunun da mezunların istihdamını kolaylaştırdığını vurguladı.


Arş. Gör. Sinem Bebek


Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden Arş. Gör. Sinem Bebek, öğrencilere hemşirelik bölümüyle ilgili paylaşım yaptı.


Hemşireliği, “sanat ve bilimden oluşan bir sağlık disiplini” olarak tanımlayan Arş. Gör. Bebek, sözlerini şöyle tamamladı:


“Bu mesleği icra edenlerin yetişmesinde iyi programlanmış, uzman öğretim elemanları tarafından bir eğitimin verilmesi şarttır. Üniversitemizde teorik ve uygulamalı olarak eğitimlerini sürdüren öğrenciler, hastanemiz ve diğer ilgili alanlarda eğitimlerini tamamlamaktadır. Öğrenciler birçok sosyal sorumluluk projesinde yer almaktadır.”


Tanıtım Ofisi Sorumlusu Sema Tavşancıl ise SANKO Üniversitesi’nde öğrencilere sağlanan burs imkanları, eğitim olanakları, kulüpler ve etkinliklerle ilgili bilgi aktardı.


Ziyaret, öğrencilere armağan takdiminin ardından anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya SGB Yönetimini ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alemdar: “Sakarya’nın ilk sorunu depremdir” Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı N. Müjdat Çetin, Onursal Başkan Zeki Aydıntepe ve yönetim kurulu üyeleri Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Alemdar ziyarette, “Sakarya’nın ilk sorunu depremdir” dedi. SGB yönetimine ziyareti için teşekkür eden Başkan Alemdar, şehirdeki çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Başkan Alemdar, “Deprem, dönüşüm ve dirençli şehirler sloganı bir seçim sloganı değil. Birincisi insani bir yön, ikincisi bulunmuş olduğum bir görevin sorumluluğu, üçüncüsü herkesin geleceği. Onun için benim senin değil, şu şehirde bütün kesimin en az benim kadar mesuliyeti var. Müteahhit ve belediye deprem konusunda suçlanacak en son kısımdır. İlk suçlanacak, yer bilimciler jeoloji mühendisleridir. Plancılardır” dedi. Bir deprem olduğunda yer bilimcilerin çıkıp hepsinin konuştuğunu ve fikir beyan ettiğini ifade eden Alemdar, “Hepsi konuşuyor. Müteahhit konuşmuyor, belediye başkanı konuşmuyor. Ben rastgele bina yapılan yeri imara açtım demiyorum ki. Zemin etütcü, yer bilimci bana buradaki bütün gerçekleri söylemiş olsa, niye bunu yapayım buraya?.. Deprem hafife alınacak bir şey değil. Depreme hazırlık ben zarar ediyorum, benim kaybım var denilip yapılacak bir şey değil. Eğer dönüşüm rantsa siz alın rantı. Şehirde binaların çoğu yamuk. Biz şimdi burayı komple kaldırıp taşıma işlemini de geçtik, bunu artık yapamayız. Bu saatten sonra yapmamız gereken, alüviyon topraklara, yumuşak zeminlere, riskli bölgelere değil, sağlam zeminlere yapılar yapmalıyız” diye konuştu. “Deprem gerçeğini hafife almak bu şehre ihanettir” Başkan Alemdar, “Yer bilimci, şehir plancısı, mimar, mühendis, yapı denetim, belediye, müteahhit, el ele verecek ve şehirde herkes el birliği ile dönüşümü yapacak. Yoksa ben kahraman değilim. Tek başıma ne bütçem var, ne de o kadar gücüm var. El birliği ile ada olur, mahalle olur, bölge olur, uygun bir zamanda kentsel dönüşüme girilebilir. Tek tek bu iş çözülemez, kimse birbirini kandırmasın. Ben olaya çok yönlü bakıyorum. Her taraftan bakıyorum. Her taraftan bakan birisi tek başına karar veremez. Siz de elinizi değil, gövdenizi taşın altına koyacaksınız. Gittiğim her yerde söylüyorum, Her ziyarette ifade ediyorum. Bu şehirde depremi fantezi olarak konuşmak ihanettir, bu kadar net. Bu şehirde deprem gerçeğini hafife almak bu şehre ihanettir. Bu insanlığa ihanettir. Deprem için tarih verilmiyor ama tarih geldi. Ne zaman ne olacağı belli olmaz. Her şeyden daha önemli olan Sakarya’nın deprem gerçeği olduğudur. Yarınlara geleceğe güvenle bakmak için de önceliğimiz depreme hazırlık olmalı. Önce sağ kalalım sonrasında diğer hizmetlerimizi de yerine getiririz” şeklinde konuştu.
İstanbul Hull City, Teknik Direktör Liam Rosenior ile yolları ayırdı İngiltere Championship’te Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, Teknik Direktör Liam Rosenior ile yolların ayrıldığını açıkladı. Championship’te sezonu 70 puanla 7. sırada bitirerek play-off’un dışında kalan Hull City’de Teknik Direktör Liam Rosenior’un sözleşmesi feshedildi. Kasım 2022’de takımın başına geçen İngiliz teknik adam, bu süreçte 78 maçta 27 galibiyet, 28 beraberlik ve 23 mağlubiyet yaşadı. Kulübün Yönetim Kurulu Başkanı ve sahibi Acun Ilıcalı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada en zor kararlardan biri olduğunu belirterek, "Koşullar ne kadar zorlu olursa olsun, bu anlardan kişisel duyguları uzaklaştırmalı ve kulübün uzun vadeli vizyonunun düşüncemin merkezinde olmasını sağlamalıyım. Liam’ın gelişinden bu yana görev süresi boyunca şüphesiz ilerleme kaydedildi. Kendisi her zaman bu ailenin bir parçası olacak ve kendisine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Ancak geleceğe dair vizyonlarımızın uyumlu olmadığı ortaya çıktı ve artık bir değişiklik yapmanın zamanının geldiğini hissediyorum. Felsefemiz açık; bu kulübü ileriye taşımaya devam edeceğiz ve bunu yaparken de taraftarlarımıza karşı açık ve şeffaf olmaya devam edeceğim. Bu kulübün neler başarabileceğini biliyorum ve bunun peşinde koşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Son iki yıldır kadromuzu geliştirmek için çok çalıştık. Artık elimizde çok sayıda yetenekli oyuncu var ve bu kulübe ve taraftarlarına hak ettikleri başarıyı kazandırmak için yatırım yapmaya ve oyuncu kadromuzu geliştirmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.