GÜNDEM - 15 Nisan 2025 Salı 16:51

Yılmaz projeleri yerinde inceledi

A
A
A
Yılmaz projeleri yerinde inceledi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Kültürel Mirası Koruma Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarının devam ettiği Yaprak Mahallesi ve Dülük Antin Kenti’nde incelemelerde bulundu. Yılmaz, iki bölgeyi de turizme kazandırmak istediklerini belirtti.


Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, yapımı devam eden ve hayata geçirilecek projelere ilişkin saha gezilerini ara vermeden sürdürüyor. Yılmaz, günün erken saatlerinde Yaprak Mahallesi ve Dülük Antik Kenti’ni ziyaret ederek, yetkililerden çalışmalar hakkında son bilgileri aldı.



"Yaprak Mahallesi eski haline kavuşacak"


Yaprak Mahallesi’nde çalışmaların tamamlanmasıyla kent turizmine yeni bir boyut kazandıracağını söyleyen Yılmaz, "Kültürel Mirası Koruma Müdürlüğümüz aylardır sıkı bir çalışma yürütüyor. Tarihi dokusunu koruyarak, geleceğe taşımak için adeta ince eleyip sık dokuyoruz. Tarihi yapısına en ufak bir zarar dahi gelmesin istemiyoruz. Proje aşamasının tamamlanmasıyla ardından çalışmalara başlayarak turizme kazandıracağız" dedi.



"Alternatif yol yapılacak"


Yılmaz, Yaprak Mahallesi’nde yaşanan sıkışıklığı da alternatif yol çalışmasıyla gidereceklerini ifade ederek, "Bu mahallemiz kent trafiği açısından da büyük önem taşıyor. Kentin tam kalbi diyebileceğimiz bir bölge. Trafik sıkışıklığı açısından büyük önem arz ediyor. Bu sorunu da ekip arkadaşlarımızla birlikte alternatif yolla çözüme kavuşturacağız" diye konuştu.



"Dülük’te kaya mezarları turizme açılacak"


Yılmaz’ın bir sonraki durağı ise Dülük Antik Kenti oldu. Burada devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Yılmaz, Dülük’ün insanlık tarihi içerisinde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek, "Baktığımız zaman Zeugma’dan, Göbeklitepe’den bir farkı yok. Çalışmalarımız doludizgin devam ediyor. Yakın zamanda kaya mezarlarını turizme açmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.



Yılmaz projeleri yerinde inceledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.